Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Ραγδαίες εξελίξεις: ΗΠΑ και Ρωσία μεταφέρουν Patriot και S-400 στη Συρία – Αμερικανός στρατηγός εμψυχώνει τους Κούρδους στο Κομπάνι


ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;
Κινήσεις των Υπερδυνάμεων Ρωσίας-ΗΠΑ αλλά και των περιφερειακών δυνάμεων Τουρκίας-Ισραήλ αναμένεται να βάλουν φωτιά στο σκηνικό στην Συρία. Τρεις κινήσεις τις τελευταίες ώρες προμηνύουν χαλασμό στην Βόρεια Συρία. Την πρώτη κίνηση την έκαναν οι ΗΠΑ με την εσπευσμένη μεταφορά αντιαεροπορικών συστημάτων MIM-104 Patriot προς χώρα της Μέσης Ανατολής. Λίγο αργότερα αποκαλύφτηκε πως όντως φορτώθηκαν στο μεταγωγικό πλοίο ‘EIT PALOMA’ στην Γερμανία με προορισμό το Ισραήλ και μετά αμερικανική βάση στην Β.Συρία!

Ταυτόχρονα η Ρωσία απάντησε αμέσως με την μεταφορά και νέων συστημάτων S-400 στην Συρία. Ποιος όμως ο λόγος; Οι Ρώσοι έχουν ήδη εκτεταμένη αντιαεροπορική «ομπρέλα».
Τρίτον, ο Αμερικανός Στρατηγός, Joseph Votel, Διοικητής των Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή στο κουρδικό Κομπάνι την ώρα που οι τουρκικές βόμβες έσκαγαν λίγο παρακάτω.

Είναι πολύ πιθανό οι ΗΠΑ να μεταφέρουν τους Patriot στην μεγάλη αμερικανική τους βάση τη Β.Συρία.
Αδυνατούμε να πιστέψουμε πως οι ΗΠΑ θα αφήσουν μόνους  τους Κούρδους και τις συνολικά 8 βάσεις που έχουν στην περιοχή.
Επίσης το Ισραήλ δεν «καίγεται» για Patriot, έχει άλλα πιο αποτελεσματικά συστήματα.
Η Ρωσία βλέπει την αμερικανική κίνηση και:
Δίνει τους S-400 στην Συρία και κηρύττει «Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων» προσπαθώντας να ακυρώσει τον αμερικανικο-ισραηλινό σχεδιασμό.
Εκτός και αν η συγκεκριμένη παρτίδα S-400 καταλήξει στην..Τουρκία! Κάτι που είναι πολύ πιθανό αν οι Patriot καταλήξουν σε κουρδική βάση (σσ αμερικανική στην ουσία).
Οπως και να έχει η Τουρκία έχει μπλέξει πολύ άσχημα. Καθώς έρχεται σε ακόμη μεγαλύτερη σύγκρουση με τις ΗΠΑ και τους γεωπολιτικούς της σχεδιασμούς.
Mόλις χτες, ο ρώσος ειδήμονας σε θέματα Μέσης Ανατολής δήλωσε ότι «δημιουργείται η αίσθηση ότι οι Αμερικανοί υπονομεύουν τον Ερντογάν οδηγώντας τον σε μοιραία έκβαση για να τον εμπλέξουν σε πόλεμο».
Και ποια είναι η καλύτερη κίνηση; Η καθήλωση των τουρκικών μαχητικών ώστε ο πόλεμος να κριθεί στο έδαφος όπου οι Κούρδοι και λόγω μορφολογίας εδάφους υπερτερούν…
Εκτιμά ότι «δεν θα είναι μια επιχείρηση που θα διαρκέσει μια ημέρα» όπως και ότι «θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες». «Φοβάμαι στρατιωτικό πραξικόπημα μέσα στην ίδια την Τουρκία», λέει ο Ταράσοφ.
Πιο αναλυτικά, αεροπορικώς κατέφθασαν στην ρωσική αεροπορική βάση της Χμέιμιμ ρωσικές συστοιχίες πυραύλων S-400 , που αποτελούν την «τελευταία παρτίδα», σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ. Μπορείτε να δείτε το βίντεο παρακάτω.
Οι πύραυλοι φέρονται να έχουν τοποθετηθεί σε ρωσικές στρατιωτικές μονάδες στη χώρα.
Τo  υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε  την άφιξη δύο συστοιχιών σε μονάδες της περιοχής .
Δύο συστοιχίες  μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη συριακή επαρχία Λαττάκεια, ενώ άλλες δύο μεταφέρθηκαν με ρωσικά πλοία στη ρωσική βάση της Ταρτούς.
Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι ένα και αφορά το που θα καταλήξουν τελικά οι συγκεκριμένοι πύραυλοι μήπως στην Τουρκία που δέχεται τώρα τρομερές απειλές από τις ΗΠΑ ;
Η τουρκική εισβολή για την κατάληψη της Αφρίν έχει προκαλέσει φρενίτιδα στις ΗΠΑ κατά της Τουρκίας .
Η πίεση που δέχεται ο Ερντογάν αυτήν την στιγμή είναι τεράστια και πιθανόν ο Πούτιν να του στείλει μια παρτίδα S-400, για φοβηθούν «κάποιοι» εκεί στην δύση.
Οι πύραυλοι S-400 «Triumph» είναι ένα πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα  που έχει σχεδιαστεί για την εξαιρετικά αποτελεσματική καταστροφή των στρατηγικών και τακτικών αεροσκαφών, βαλλιστικών  πυραύλων, υπερηχητικών στόχων και άλλων εναέριων μέσων  σε συνθήκες ηλεκτρονικού πολέμου .
Τα S-400 είναι η τελευταία γενιά ρωσικών κινητών αντιαεροπορικών συστημάτων που λειτουργούν σήμερα.  Έχουν σχεδιασθεί για την εμπλοκή αεροδυναμικών στόχων και βαλλιστικών πυραύλων.
Μια μονάδα S-400 μπορεί  να ενεργοποιήσει μέχρι και 36 στόχους ταυτόχρονα, σύμφωνα με τους κατασκευαστές της, Almaz Antey.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου