Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Α. Γεωργιάδης: Επί δικής μου θητείας η Novartis είχε τον χαμηλότερο τζίρο των τελευταίων 15 ετών



Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θεωρεί ότι οι πολιτικοί τα παίρνουν, δήλωσε ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

«Άρα θα πρέπει να κοπιάσω πολύ στη ζωή μου για να πείσω για το αντίθετο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ διαφώνησε με την παραγραφή των αδικημάτων και κάλεσε τον κ. Κουρουμπλή να κάνει το ίδιο. «Καλώ τον κ. Κουρουμπλή να ζητήσει να έρθει στην επιτροπή και να μην κρυφτεί πίσω από την παραγραφή».


Αναφερόμενος στην εταιρεία Novartis, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι επί δικής του θητείας η φαρμακευτική είχε τον χαμηλότερο τζίρο των τελευταίων 15 ετών, ενώ τόνισε ότι τουλάχιστον 11 φάρμακα της Novartis αυξήθηκαν από το τελευταίο δελτίο τιμών της κυβέρνησης Σαμαρά στο πρώτο δελτίο τιμών των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη σύζυγο του Γ. Στουρνάρα, χαρακτηρίζοντας την τεράστιο θύμα της ιστορίας. «Είναι ντροπή αυτό που κάνετε», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην καταγγελία του ίδιου και του κ. Αθανασίου ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλάει συνεχώς στο τηλέφωνο εδώ και δύο μήνες με την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, είπε χαρακτηριστικά: «Απαιτώ από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ανοίξει το τηλέφωνο του κ. Παπαγγελόπουλου».

«Να ψηφίσετε ναι στην προανακριτική σε ότι με αφορά. Γιατί θέλω να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ», είπε κλείνοντας την ομιλία του.
liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου