Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Σκοπιανό: Ο Κοτζιάς έβγαλε στην φόρα τα ονόματα αλλά και το τι προβλέπεται για γλώσσα και εθνότητα


Ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προέβη σε αποκαλύψεις σχετικά με την διαφαινόμενη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια για το ονοματολογικό μιλώντας στον σταθμό kontra. 
«Νομίζω ότι σήμερα κάναμε το αποφασιστικό βήμα και αύριο θα ολοκληρώσουν οι δύο πρωθυπουργοί τη συζήτηση», είπε ο υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε: «Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι μια ευθεία γραμμή, αλλά ένας επίπονος αγώνας με σκαμπανεβάσματα και δυσκολίες. Το θέμα είναι να υπάρχει θέληση να λυθούν τα προβλήματα. Είμαστε σταθερά υπέρ της λύσης. Είπαμε ότι όσες δυσκολίες κι αν έχει η λύση, θα είναι καλό για τον τόπο».

Όπως τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς, «στη γλώσσα, αυτό που θα λέει η συμφωνία και έχει συμφωνηθεί είναι ότι θα προσδιορίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία ελληνική, δεν διεκδικεί καμία κληρονομιά και ανήκει στις σλαβικές οικογένειες. Αυτό εγώ το θεωρώ ειλικρίνεια. Επιπλέον, η συμφωνία θα καθιστά σαφές ότι ο πληθυσμός της δεν έχει καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό».
Ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως «αν αύριο ολοκληρωθεί η συζήτηση θα έχει ολοκληρωθεί και η επιλογή του ονόματος», συμπληρώνοντας ότι τα επικρατέστερα ονόματα είναι «Άνω Μακεδονία», «Βόρεια Μακεδονία» και «Νέα Μακεδονία» και ο Ζάεφ έχει επιλέξει ένα από αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου