Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας – ντοκιμαντέρ για τον αγωνιστή του 1821 Γεωργάκη Ολύμπιο (βίντεο)


 Συνέντευξη τύπου για την υλοποίηση της νέας δραματοποιημένης ταινίας – ντοκιμαντέρ για τον αγωνιστή του 1821 Γεωργάκη Ολύμπιο παραχώρησαν το Σάββατο το απόγευμα στη Ζαχάρω οι δημιουργοί της εν λόγω προσπάθειας Θεόδωρος Λάμπρος, Ιωάννης K. Μουτσούλας και Γιώργος Α. Κορμάς.



Τόσο ο Ιστορικός – Αναβιωτής του 1821 και σεναριογράφος της ταινίας Θεόδωρος Λάμπρος όσο και ο Κινηματογραφιστής και σκηνοθέτης Γιάννης Κ. Μουτσούλας μαζί με τον στενό του συνεργάτη Γιώργο Κορμά αναφέρθηκαν στην υλοποίηση της όμορφης όπως τόνισαν προσπάθειας με βασικό στόχο την ανάδειξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και των αγωνιστών της.


Όπως ανέφερε ο Θεόδωρος Λάμπρος κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την έναρξη μιας πολύ όμορφης συνεργασίας με τον πολύ καλό φίλο – κινηματογραφιστή και δημιουργό του διαδικτυακού καναλιού MessiniaView Καλαμάτας Γιάννη Μουτσούλα και με τον πολύ καλό φίλο επίσης και συνεργάτη του MessiniaView Γιώργο Κορμά με σκοπό να αναδείξουμε την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Συγκεκριμένα ενώνουμε δυνάμεις ώστε να υλοποιήσουμε μια δραματοποιημένη ταινία – ντοκιμαντέρ που θα έχει ως βασικό θέμα την δράση και τον ηρωϊκό θάνατο του Γεωργάκη Ολύμπιου – ενός αγνού αγωνιστή που υπήρξε ο πρωταγωνιστής της Επανάστασης που ξέσπασε στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες, ένα μήνα πριν από την Επανάσταση τον Μάρτιο του 1821.

Μέσα από αυτήν μας την προσπάθεια θα αναδείξουμε την δράση του Γεωργάκη Ολύμπιου και τον μεγάλο αγώνα που έκανε στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες όταν ξέσπασε εκεί η Επανάσταση. Βέβαια η Επανάσταση αυτή απέτυχε στις Παραδουνάβιες ηγεμονίες και ο Γεωργάκης Ολύμπιος έπεσε ηρωϊκά μαχόμενος στη Μονή του Σέκου στην Β.Α. Ρουμανία τον Σεπτέμβριο του 1821 υπερασπιζόμενος την πατρίδα του και την Ορθόδοξη πίστη».




(Σκηνές από τα γυρίσματα που ξεκίνησαν στην Ηλεία όπου διακρίνεται ο Αναβιωτής και Θεόδωρος Λάμπρος).

 

 

“Αναδεικνύουμε όλους τους αγωνιστές – αγωνίστριες του 1821”

Συνεχίζοντας ο Θεόδωρος Λάμπρος αναφέρθηκε στην ανάδειξη όλων των αγωνιστών του 1821 τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Υπάρχει δυστυχώς ένας τοπικισμός που έχει να κάνει με την προβολή και μόνο των τοπικών μας αγωνιστών. Σκοπός αυτού του εγχειρήματος που θα υλοποιήσουμε με τον Γιάννη Μουτσούλα και τον Γιώργο Κορμά είναι και η ανάδειξη αγωνιστών απ’ άλλες περιοχές του Ελλαδικού χώρου όπως ο Γεωργάκης Ολύμπιος ώστε να τονίσουμε ότι οι αγωνιστές από την Κρήτη μέχρι την Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά πρωταγωνίστησαν στην Επανάσταση του 1821 –  γνωστοί και άσημοι.

Οι περισσότεροι αγωνιστές όπως ο Γεωργάκης Ολύμπιος αγωνίστηκαν και «έπεσαν» για να μπορούμε όλοι εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ελευθερίας».

 

«Ο Δήμος Πύργου αναδεικνύει την Επανάσταση του 1821»

Ολοκληρώνοντας ο Θεόδωρος Λάμπρος αναφέρθηκε στο βιβλίο -λεύκωμα του Δήμου Πύργου για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην Ηλεία τονίζοντας ότι είναι η πρώτη επίσημη έκδοση του Δήμου για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο και με αυτόν τον τρόπο προάγεται και αναδεικνύεται η τοπική ιστορία του 1821 στην Ηλεία και όχι μόνο.

 

Γιώργος Α. Κορμάς – Αναβιωτης του 1821 – Συνεργάτης MessiniaView

 

«Ξεκινάμε μια όμορφη συνεργασία»

 


Με την σειρά του ο Συνεργάτης του MessiniaView και Αναβιωτής του 1821 Γιώργος Α. Κορμάς αφού ευχαρίστησε τον Θεόδωρο Λάμπρο για την τιμητική όπως τόνισε συνεργασία για την υλοποίηση της συγκεκριμένης ταινίας – ντοκιμαντέρ τόνισε τα εξής:

«Μετά την ταινία που γυρίσαμε για τον καπετάν Χάψα που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, συνεχίζουμε με ένα νέο ντοκιμαντέρ – ταινία πάνω σε σενάριο που έγραψε ο φίλος μας Θεόδωρος Λάμπρος για τον αγνό αγωνιστή Γεωργάκη Ολύμπιο. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε Ηλεία και Μεσσηνία και θα υπάρχει και μια έκπληξη – πρόταση που θα αναφερθούμε στο προσεχές διάστημα.

Έχουμε ξεκινήσει μια όμορφη συνεργασία με τον φίλο Θεόδωρο και αυτή θα συνεχιστεί και με ανάλογες δράσεις στο μέλλον».

 

Ιωάννης Κ. Μουτσούλας – Κινηματογραφιστής – Δημιουργός MessiniaView

 

«Οι όμορφες φιλίες γράφουν την δική τους ιστορία»


Ολοκληρώνοντας τον λόγο πήρε ο Κινηματογραφιστής Ιωάννης Κ. Μουτσούλας τονίζοντας ότι «οι όμορφες φιλίες όπως αυτή που έχουμε με τον Θεόδωρο γράφουν την δική τους μικρή ιστορία. Ξεκινάμε μια όμορφη προσπάθεια με στόχο να αναδείξουμε την δράση και τον ηρωϊκό θάνατο του Γεωργάκη Ολύμπιου σε μια δραματοποιημένη ταινία – ντοκιμαντέρ με τις μικρές μας δυνάμεις ώστε ο κόσμος να αγαπήσει το 1821 και να γίνει κομμάτι της εθνικής του συνείδησης».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή των προσώπων που θα πλαισιώσουν την δραματοποιημένη ταινία – ντοκιμαντέρ θα γίνει σύμφωνα με τις ανάγκες των γυρισμάτων ενώ υπεύθυνος για τα άτομα που θα επιλεγούν θα είναι ο Θεόδωρος Λάμπρος που έχει γράψει το σενάριο και την ιστορία της ταινίας το οποίο είναι βασισμένο στη δράση και τον θάνατο του Γεωργάκη Ολύμπιου διανθισμένο με στοιχεία μυθοπλασίας.

 Ολοκληρώνοντας ο Θεόδωρος Λάμπρος ευχαρίστησε τον Διευθυντή του ξενοδοχείου «Alkionis Hotel» στη Ζαχάρω Παναγιώτη Παναγόπουλο για την παραχώρηση της συνέντευξης με αφορμή την νέα ταινία – ντοκιμαντέρ για τον Γεωργάκη Ολύμπιο.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΟ ΕΔΩ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου