Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

« Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών»

 


  Σε μα κατάμεστη αίθουσα στο Μέγαρο Μουσικής πραγματοποιήθηκε η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή» όπου και καταχειροκροτήθηκε. Στην πρώτη γραμμή της ομιλίας του βρέθηκαν τα εθνικά θέματα και κυρίως τα ελληνοτουρκικά σε μια εποχή που το θερμόμετρο έχει ανέβει.



Η αλήθεια είναι ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια, έγιναν σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Σ’ αυτές τις μεταρρυθμίσεις στηρίχθηκε και άντεξε η Οικονομία μας.
Έως την ώρα που ξέσπασε η κρίση είχαμε…
- Σημαντική υποχώρηση του ελλείμματος.
- Αυξανόμενες νέες επενδύσεις.
- Σταθερή μείωση της ανεργίας.
Η αλήθεια είναι ότι η Οικονομία μας άντεξε, διότι είμαστε από τους πρώτους, που πήραμε έκτακτα μέτρα μόλις ξέσπασε η κρίση.
- Εγγύηση των καταθέσεων.
- Προστασία στους δανειολήπτες.
- Πλαίσιο για τη ρευστότητα της Οικονομίας.
Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο.
Δεν μπορεί αυτοί που δεν έβλεπαν καμιά κρίση, να παριστάνουν, τώρα, τους κριτές.
Οι Έλληνες έχουν και μνήμη και κρίση.


Διανύουμε μέρες που μας γυρίζουν πίσω σε ένα σκοτεινό παρελθόν. Ένα παρελθόν που ήταν κοινή πεποίθηση πως είχαμε αφήσει πίσω μας. Ένα παρελθόν που η δική μας γενιά δεν έζησε και που ελπίζαμε ότι δεν θα ζήσουν τα παιδιά μας.

Προφανώς και δεν ήταν ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος. Οξείες διαφορές, γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί, σφαίρες επιρροής ήταν γνώριμα φαινόμενα. Ακόμα και συγκρούσεις. Οι ανώφελοι και αδιέξοδοι πόλεμοι στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, η δήθεν Αραβική Άνοιξη και λίγο νωρίτερα οι εμφύλιοι πόλεμοι στην πρώην Γιουγκοσλαβία το αποδεικνύουν.



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΕΔΩ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου