Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Έμαθαν την Τοπική Ιστορία του 1821

 *Το σχολείο πήρε αντίτυπα από την επίσημη έκδοση

του Δήμου για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην Ηλεία

 

 

Την τοπική ιστορία του 1821 αλλά και τα διδάγματά της, 201 χρόνια μετά, είχαν την ευκαιρία να μάθουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Πύργου – Ιστορικός και Συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος.



Ο Θεόδωρος Λάμπρος βρέθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του Σχολείου Αντώνη Παπαναστασόπουλου και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Πέτρου Χόκια όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μικρούς μαθητές και να τους πει για την τοπική ιστορία του 1821 στην Ηλεία αλλά και γενικότερα για τους πρωταγωνιστές και τα γεγονότα που σημάδεψαν την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Από την πλευρά τους οι μικροί μαθητές «βομβάρδισαν» με ερωτήσεις τον ομιλητή αναφορικά με την Ελληνική Επανάσταση, τις μάχες που έγιναν στην Ηλεία, για το πως ζούσαν οι αγωνιστές την εποχή εκείνη αλλά και για το ποιοι υπήρξαν οι πιο σημαντικοί.

Αντώνης Παπαναστασόπουλος

«Τα παιδιά θέλουν να μάθουν την τοπική τους ιστορία»

Με την σειρά του ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα αφού ευχαρίστησε τον Θεόδωρο Λάμπρο για την επίσκεψή του στο σχολείο και την ομιλία του στους μικρούς μαθητές – μαθήτριες τόνισε την αγάπη που τρέφουν τα παιδιά, κυρίως αυτά που διαμένουν σε μικρές κοινότητες όπως αυτή του Αμπελώνα να μάθουν για την τοπική τους ιστορία και να διδαχθούν από αυτήν τονίζοντας ότι «τα παιδιά πρέπει να μάθουν να αγαπούν την ιστορία αφού είμαστε μια χώρα με πλούσια ιστορία που δυστυχώς οι περισσότεροι δεν την γνωρίζουμε. Χρέος μας είναι οι νέες γενιές να μάθουν την ιστορία της Ελλάδας ώστε να μπορέσουμε να πορευθούμε σωστά στο μέλλον και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος».

Με την σειρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα Πέτρος Χόκιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πολύ όμορφη δράση που πήρε το Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα ευχαριστώντας τον Θεόδωρο Λάμπρο για την πρωτοβουλία του Δήμου στο να μοιράσει αντίτυπα του βιβλίου στο σχολείο και τονίζοντας την ανάγκη η δράση αυτή να συνεχιστεί και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου.

 

Θεόδωρος Λάμπρος

«Τα μικρά παιδιά αγαπάνε την ιστορία»

Ο Θεόδωρος Λάμπρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα τονίζοντας ότι η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Δήμου για την ανάδειξη και προβολή της τοπικής ιστορίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι ελπιδοφόρο ότι όλα τα παιδιά με «βομβάρδισαν» με ερωτήσεις για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και άκουσαν με πολύ προσοχή αυτά που τους είπα. Περισσότερο δε από τα άτομα μεγαλύτερων ηλικιών. Αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την γνώση και την μεταλαμπάδευση της ιστορίας στις νέες γενιές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω δράση του σχολείου συμμετείχαν εκτός από τον Διευθυντή Αντώνη Παπαναστασόπουλο, η εκπαιδευτικός Θεόδώρα Σπηλιοπούλου και η Νηπιαγωγός Χαραλαμπία Τριανταφυλλοπούλου όπου πήραν μαζί με τον Διευθυντή του Σχολείου Αντώνη Παπαναστασόπουλο αντίτυπα της έκδοσης του Δήμου Πύργου που αφορά την Επανάσταση του 1821 στην Ηλεία.



ΠΗΓΗ: https://skalistiri.news/dimos-pyrgoy-emathan-tin-topiki-istoria-toy-1821/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου