Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Ο Άρειος Πάγος “έκοψε” την “Πατριωτική Ένωση”

 



«Κόπηκε» το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου- Πρόδρομου Εμφιετζόγλου από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, λόγω συμβόλου και ονόματος, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να κατέλθει στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες εις βάρος του κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ» στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος- Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» το όνομαΟ Άρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα.

Επιπλέον κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

Το περιεχόμενο της προσφυγής

Η προσφυγή στον Αρειο Πάγο κατά της «Πατριωτικής Ένωσης – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου» του κόμματος Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου έγινε από την «Πατριωτική Ενωση – Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωσις (ΕΛ.ΛΑ.Σ) η οποία καταγγέλλει «ονοματοκλοπή» και «παράνομη – ιδιοποίηση – σφετερισμό του Εθνικού Συμβόλου, του εμβλήματος του «Ηλιου της Βεργίνας».

Σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 37 του Προεδρικού Διατάγματος «Όνομα και έμβλημα των κομμάτων»:

5. Απαγορεύεται η χρήση ως ονόματος και εμβλήματος ή σήματος κόμματος:

α) συμβόλου θρησκευτικής λατρείας, της σημαίας της πατρίδας ή άλλου παρόμοιου συμβόλου ή σημείου ιδιαίτερης ευλάβειας,

β) του στέμματος,

γ) συμβόλων ή εμβλημάτων του δικτατορικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967 ή φωτογραφιών προσώπων που έχουν καταδικαστεί για τη συμμετοχή τους σ’ αυτό.

Η «ΕΛ.ΛΑ.Σ» σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης αναφέρει «

Αθήνα 27η Απριλίου 2023

Αγαπητές/οί μέλη και φίλες/οι του πολιτικού φορέως μας,

διά του συνημμένου εγγράφου μας, σας γνωρίζουμε ότι, παρά τις προσπάθειές μας, προκειμένου ο πολιτικός φορέας «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-Πρόδρομος Εμφιετζόγλου» να συνταχθεί προς την νομιμότητα και κατόπιν της αλαζονικής συμπεριφοράς του ηγέτη του κυρίου Πρόδρομου Εμφιετζόγλου που μας άφησε άναυδους δηλώνοντας ότι αυτός έχει λεφτά, αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στο αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου για την, εκ μέρους, του ανωτέρω φορέως καπηλεία της επωνυμίας του πολιτικού μας φορέως:

Α. Όσον αφορά την ονοματοκλοπή του βασικού προσδιοριστικού στοιχείου, του περιγραφικού πυρήνα και την κεντρική ονομασία «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ», του υπό την καταστατική επωνυμία «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ (ΕΛ.ΛΑ.Σ)» πολιτικού μας φορέως.

Β. Όσον αφορά την παράνομη ιδιοποίηση-σφετερισμό του Εθνικού Συμβόλου, του εμβλήματος του «Ήλιου της Βεργίνας».

Κατόπιν των ανωτέρω, αναμένουμε τις εξελίξεις του νομικού μας εγχειρήματος

Για την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»

ΕΚ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Οδυσσέας Τηλιγάδας Στέργιος Σμυρλής Μιχαήλ Γιανναρόπουλος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου