Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Ταξειδεύοντας με σαπιοκάραβα για τα επιδόματα της παρακμάζουσας Ευρώπης

 


Γράφει η Μαρία Ι. Γιαλαμά

Τριήμερο Εθνικό πένθος κήρυξε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ως μη όφειλε, για ναυάγιο επιδόξων λαθρομεταναστών, με προορισμό την αποβίβασή τους στην Ιταλία. Εβδομήντα έξι νεκροί, άγνωστος αριθμός αγνοουμένων, πάνω από εκατό οι διασωθέντες, όλοι άνδρες,20-40 ετών, κυνηγώντας το όνειρο της καλοεπιδοτουμένης διαμονής στην Ευρώπη, φόρτωσαν τις προσδοκίες τους σ’ένα σαπιοκάραβο και ξεκίνησαν το ταξείδι με προδιαγεγραμμένο τέλος. Την βύθιση του σκάφους.

Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, πρέπει να είναι κάποιος χαμηλής νοημοσύνης άτομο, για να δεχθεί να ταξειδέψει, ο ίδιος και η οικογένειά του, μ΄ένα παλιό αλιευτικό ,στοιβαγμένος  στ΄ αμπάρια του ή στο κατάστρωμα. Εάν δε αληθεύει και η διακινουμένη πληροφορία, για τα 4000 ευρώ ναύλο που πλήρωσε έκαστος για την μεταφορά, τότε η όλη ιστορία γίνεται ακόμη πιο περίεργη και δύσκολη για αποδοχή. Ακόμη δυσκολοτέρα η πραγματικότητα  που γεννά ποικίλα ερωτήματα, γιατί όντας μουσουλμάνοι οι περισσότεροι, δεν επιλέγουν εύπορες χώρες ομοθρήσκων τους, αλλά διακινδυνεύουν την είσοδό τους στην Ευρώπη. Ύποπτος και ο ρόλος  της <ακτιβίστριας> μέλος του ISIS και MKO, που έδινε εντολές τηλεφωνικώς ,από τις Ιταλικές ακτές στο αλιευτικό.Μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό εάν θα συνδράμει με πληροφορίες την δικαστική έρευνα. Εν προκειμένω απασχολούν οι απώλειες ανθρώπων ,που απεφάσισαν να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή τους, για να αφιχθούν, αν ποτέ αφιχθούν στην Ευρώπη της ανοχής και των επιδομάτων. Στην Ευρώπη, που παραπαίει ανάμεσα σε προτάγματα της Νέας Τάξεως πραγμάτων, σε επιθυμίες και έργα των ΜΚΟ κατασκευασμάτων της και σε ιδεολογικά περί ανοχής τερατουργήματα ,που ανδρώθηκαν στους κόλπους της λίγο πρίν την έλευση του 21ου αιώνος και μέχρι σήμερον.

Στην Ελλάδα του δικαιωματισμού και της ουτοπίας, το ναυάγιο των λαθρομεταναστών, έγινε κέντρο πολιτικής αντιπαραθέσεως, των αριστερών ιδεοληπτικών με τα ανοιχτά σύνορα της χώρας και των νουνεχών, που σέβονται τα σύνορα ,θαλάσσια ή χερσαία και φροντίζουν για την φύλαξή τους. Διότι τα σύνορα πέραν του ότι κατοχυρώνουν την εδαφική ακεραιότητα μια χώρας, δημιουργούν και προϋποθέσεις λειτουργίας ενός κράτους. Οι υποδομές , οι εργασιακοί χώροι, η ευταξία, η ανάπτυξη, η φορολόγηση και οι στοχευμένες πρακτικές υπέρ της ευζωίας και ευημερίας των πολιτών του κράτους ,αναπτύσσονται μόνον σε συγκεκριμένων γνωστών διαστάσεων χώρο και για συγκεκριμένο πληθυσμό. Η εκπαίδευση και η παιδεία που προσφέρεται στους πολίτες, οφείλει να είναι ανάλογη της πληθυσμιακής του αρτιότητος, της συνοχής του, της ομοιογένειας του πληθυσμού και των ιστορικών παρακαταθηκών παιδείας που διαθέτει. Ιδιαιτέρως επιβάλλεται αυτό, για κράτη Έθνη, όπως η Ελλάδα. Οι εκφρασθείσες στο πρόσφατο  παρελθόν απόψεις, περί καλύψεως του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδος, με αφιχθέντες λαθρομετανάστες , δείχνουν την άγνοια των ομιλούντων  επί του θέματος αυτού, περί του τρόπου επιτεύξεως κοινωνικής συνοχής. Αναδεικνύουν την άρνησή  τους να αποδεχθούν, ότι το ομόγλωττον, το όμαιμον και το ομόθρησκον, είναι οι βάσεις μιάς υγειούς δημιουργικής  κοινωνίας. Η δε άποψή περί ενσωματώσεως των αφιχθέντων από χώρες διαφορετικού πολιτισμικού υποβάθρου και θρησκείας , αναδεικνύει το ευφάνταστο και επιπόλαιον του χαρακτήρος  τους. Οι λάθος λοιπόν πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, και δή των χωρών εκείνων που οι συνοριακές τους γειτνιάσεις, δεν ενείχαν κινδύνους πολέμων, οδήγησε την Ευρώπη, στην σημερινή δύστοκη κατάσταση, που δυσκόλως αντιμετωπίζεται. Το ότι αφέθησαν  μόνες να αντιμετωπίσουν τα κύματα λαθρομεταναστεύσεως οι νότιες Μεσογειακές χώρες της ΕΕ, δείχνει την έλλειψη αλληλεγγύης. Η υπογραφείσα  συμφωνία του Μαρόκο, προϋπαρχούσης αυτής του Δουβλίνου, επιβάλλουν στην χώρα μας, όπως και στις χώρες του Νότου, μέλη κι αυτές της ΕΕ, να σηκώνουν βάρος ,αναντίστοιχο των ευθυνών τους και των δυνατοτήτων τους.

Η πατρίδα μας, έχει το προνόμιο να αποτελεί είσοδο της Ευρώπης με χερσαία σύνορα, οπότε το πρόβλημα έχει πλέον γιγαντωθεί ,με τις προσπάθειες εισόδου των λαθροδιακινουμένων τόσο από τα χερσαία σύνορά της με την Τουρκία ,όσο και από τα θαλάσσια. Η πληθώρα των ΜΚΟ, που υπήρξαν για μεγάλο χρονικό διάστημα ανεξέλεγκτες ως προς την δράση τους και τους σκοπούς τους, ιδιαιτέρως από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, βοήθησε στην γιγάντωση του προβλήματος. Δυστυχώς, απεδείχθη ανεκτική στην παράνομη είσοδο αγνώστου προελεύσεως και σκοπού μεταναστών και το τίμημα που πληρώνει είναι ήδη μεγάλο. Η αύξηση της εγκληματικότητος, είναι γεγονός. Δολοφονίες πολιτών, κλοπές και κάθε είδους έκνομες πράξεις ,αποκαλύπτονται καθημερινώς. Ήδη θρηνούμε εδώ και τρείς ημέρες την βάναυση δολοφονία ,μετά από βιασμούς, νεαρής Ευρωπαίας εργαζομένης στην Κώ, από λαθρομετανάστες. Επιβάλλεται να, ληφθούν αμέσως ,σοβαρά εθνοκεντρικού προσανατολισμού μέτρα  προστασίας.

 Η πολιτική ορθότητα με το σαθρό υπόβαθρό της και το επικίνδυνο πρόταγμά της, της ισότητος  ανίσων, διαβιβρώσκει ήδη, ό,τι Ελληνικό διαχρονικώς υπήρξε. Η Έλλειψη εθνοκεντρικής παιδείας, τις τελευταίες δεκαετίες, συμβάλλει στο αποδομητικό  έργο της, το οποίο βεβαίως διευκολύνουν και οι κατά καιρούς απαίδευτοι και αμόρφωτοι, κατ΄ επίφασιν ηγήτορες.

 Παραμονές κοινοβουλευτικών εκλογών και η πενία των επιχειρηματολογούντων περί των μελλουμένων, με υποσχέσεις περί βελτιώσεως της ήδη βεβαρημένης ζωής των Ελλήνων πολιτών, είναι εμφανής. Οι ομιλούντες, αποφεύγουν να ασχοληθούν με το μείζον θέμα της λαθρομεταναστεύσεως και τα αυστηρά μέτρα που επιβάλλεται να λάβουν, ανεξαρτήτως των επιταγών των ευρωπαϊκών λόμπυ. Η απόφαση πρέπει να είναι μία και μοναδική: όποιος συλλαμβάνεται εισελθών λάθρα στην χώρα, απελαύνεται με συνοπτικές διαδικασίες. Γι αυτό κρίνεται ως λάθος το μήνυμα που εστάλη από την κήρυξη τριημέρου Εθνικού πένθους, για απωλεσθέντες  μη Έλληνες, εκτός της Ελλαδικής επικρατείας,  επιδόξους εισβολείς. Ένα μήνυμα που πλήν των προαναφερθέντων, υποβίβασε την έννοια του Εθνικού πένθους, σε τεχνικής χρήσεως όρο.

Οι Έλληνες, για έναν μόνον λόγο μπορούν να πενθούν ,δεδομένων των ισχυόντων. Για τους κακούς πολιτικούς ,που επέλεξαν με την ψήφο τους να  κυβερνήσουν την χώρα και για την ανοχή τους ,στην απομάκρυνση που τους επεβλήθη ,από τον πλούτο των αξιακών Ελληνικών αρχών.

Είθε η νέα εκλογική διαδικασία να αναδείξει τους αξιοτέρους ,που θα λειτουργήσουν ως Έλληνες για τους Έλληνες και την Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου