Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ στη Χιμάρα

Γράφει ο Γεώργιος Τσουμάνης μετά από συζήτηση με τον Ανδρέα Νικολόπουλο. Δευτέρα 14/08 παραμονή της Παναγίας, η ημέρα ανήκε στον αδίκως φυλακησθέντα Δήμαρχο Χιμάρας Φρ. Μπελέρη!
Ως γνωστόν η Πατριωτική Δύναμη, από την πρώτη ημέρα ίδρυσης της, βρίσκεται στην προμετωπίδα των αγώνων υπέρ των εθνικών δικαίων! Δεν θα ήταν δυνατόν να λείψει και από αυτό το κάλεσμα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την πολυαγαπημένη, του κ. Πρ. Εμφιετζόγλου, πόλη της Βορείου Ηπείρου Χιμάρα.
Έτσι λοιπόν, αντιπροσωπεία της Πατριωτικής Δύναμης, αποτελούμενη από τον Δ/ντη Οργάνωσης Κόμματος κ. Στ. Γούλα, τον Δ/ντη Περιφερειακών Οργανώσεων κ. Ανδ. Νικολόπουλο και τον Υπεύθυνο Ηπείρου κ. Γ. Γοργόλη ταξίδεψε στην πολύπαθη Β. Ήπειρο.
Πρώτος σταθμός  άλλος ήταν το ηρωικό και ματωμένο χωριό Βουλιαράτες. Εκεί προσκύνησαν στο Ελληνικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο. Ύστερα παρευρέθησαν στο νεκροταφείο του χωριού όπου με ιδιαίτερη συγκίνηση κι ευλάβεια στάθηκαν μπροστά στον τάφο του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα! Τέλος στην πλατεία του χωριού συνομίλησαν με συγγενείς του Ήρωα αλλά χωριανούς. Εγιναν δέκτες πολλών και δικαίων παραπόνων για την ανυπαρξία του κράτους των Αθηνών, σε ότι έχει να κάνει με τη ξεχασμένη για πολλούς Β. Ήπειρο... 
Εν συνεχεία κατευθύνθηκαν προς τους Αγίους Σαράντα όπου είχαν ολιγόωρη συνάντηση με φίλους του κόμματος από την πόλη και τα γειτονικά χωριά. Τα ίδια  παράπονα για τις Ελληνικές Κυβερνήσεις υπήρξαν κι εδώ...
Τέλος, έφθασαν στη Χιμάρα όπου τους υποδέχτηκαν ο υιός του ήρωα Δημάρχου, Πέτρος και ο αδερφός του Δημάρχου Λεονάρδος Μπελέρης. Έδωσαν τις ευχές του Προέδρου κ. Εμφιετζόγλου για θετική εξέλιξη της υπόθεσης και τα συγχαρητήρια του για την οργάνωση της διαμαρτυρίας. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν κατατοπιστική περί της άδικης κράτησης του Δημάρχου Χιμάρας και της συνεχούς όχλησης των Ελλήνων κατοίκων της πόλης! Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η συγκλονιστική εξιστόρηση της απαγωγής του Δημάρχου και του στενού του συνεργάτη Π. Κοκαβέση, από τον ίδιο!
Δε θα σταθούμε στην εκδήλωση αυτή καθαυτή γτ θα αφαιρέσουμε από τον παλμό, τη δύναμη, την πίστη των Χιμαριωτών που κατέκλυσαν τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Εξαιρετικές οι ομιλίες των Ελλήνων και Αλβανών ομιλητών. Ελπίζουμε να συνεχίσουν την πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε ο Δήμαρχος αύριο κιόλας αν είναι δυνατόν να αναλάβει τα καθήκοντά του! 
Σίγουρα αυτή δεν ήταν μία μεμονωμένη ενέργεια από την πλευρά της Πατριωτικής Δύναμης καθώς πλήθος πατριωτών παρευρέθηκαν στο δυναμικό συλλαλητήριο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των κύριων Νικολοπούλου, Γούλα και Γοργόλη όταν γύρισαν στα Ιωάννινα και την Αθήνα, η Β. Ήπειρος ήταν, είναι και θα είναι στο μυαλό τους. Η Πατριωτική Δύναμη θα σταθεί ενεργά στο πλευρό των Β. Ηπειρωτών αδερφών μας
γτ αυτή είναι η εντολή του Πρόεδρου της!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου