Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΕΡΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνέντευξη των ΕΡΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στον Γεώργιο Τσουμάνη 




1) Ποιοί είναι οι "ΕΡΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" και που σας βρίσκουμε;

Οι Έρως Ελευθερίας είμαστε οι Δημήτρης Βερδελής και Ανδρέας Νικολόπουλος. Μας βρίσκεται και μας ακούτε  κατά κύριο λόγο στο Youtube στο κανάλι Pantelis Savvidis, μας βρίσκετε στη σελίδα Έρως Ελευθερίας και την ομάδα ΈΡΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στο Facebook, στον λογαριασμό Έρως Ελευθερίας στο Twitter αλλά και πιο πρόσφατα έχουμε δημιουργήσει την κοινότητα Έρως Ελευθερίας στο Viber όπου από εκεί θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τις επόμενες εκπομπές και τα σχέδιά μας.

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCe15eDV6G9hsw7_b0khvVWg

Facebook: https://www.facebook.com/eroseleytherias

Twitter: https://twitter.com/eroseleytherias

Viber: https://invite.viber.com/?g2=AQAEIz6XoBCFek3DIuzT%2F1CixWacpX6L92MXzB1uBlCcLkMarjdzp49ZyHbWSsqq&fbclid=IwAR37MWbAKe9dUenQWfrwraobIfotybuHy0gsCO77VLgsv28hLAoiTKDhiEQ&lang=el


2) Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης της εκπομπής και του ονόματος της;

Η εκπομπή ξεκίνησε ως εξής ο Ανδρέας Νικολόπουλος με πρότεινε στον Παντελή Σαββίδη προκειμένου να συντονίσω μια συζήτηση με απογόνους αγωνιστών του 1821 επ’ αφορμή των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης που οδήγησε τους Έλληνες στην απελευθέρωσή μας. https://www.youtube.com/watch?v=BEHb-9Cw-1I&t=5157s&ab_channel=PantelisSavvidis Σε συνέχεια αυτής της εκπομπής ο κύριος Σαββίδης μας πρότεινε να μας παραχωρήσει μια ημέρα κάθε εβδομάδα ώστε να καλούμε ανθρώπους και να συζητούμε μαζί τους ζητήματα που μας ενδιαφέρουν. Η ονομασία της εκπομπής προήλθε από επετειακό άρθρο του πρώην πρωθυπουργού της χώρας μας Αντώνη Σαμαρά για τα 200 χρόνια της Ελληνικής παλιγγενεσίας. Θεωρούμε ότι οι Έλληνες πάντοτε υπήρξαμε εραστές τόσο, της συλλογικής και προσωπικής ελευθερίας όσο και της ελευθερίας κατά των παθών όπως πολύ όμορφα διδάσκει η Πίστη μας.


3) Τι διαφορετικό πιστεύετε πως έχει να προσφέρει η δική σας εμπλοκή;

Θα μιλήσω ευθέως. Θεωρούμε ότι ο δημόσιος διάλογος πάσχει τόσο από έλλειψη ποιότητας προσώπων, όσο και από έλλειψη ποιότητας θεματολογίας. Πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να ανατραπεί και επιδιώκουμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια εισφέροντας νέες φωνές οι οποίες έχουν κάτι σημαντικό να πουν αλλά και να δείξουν μέσω της πορείας τους.


4) Υπάρχουν κάποια ζητήματα που επικεντρώνεστε περισσότερο;

Οι εκπομπές μας έχουν κυρίως θεματικό περιεχόμενο. Ενδιαφερόμαστε για την πίστη μας, για την ιστορία μας, τη γλώσσα μας, την κληρονομιά μας γενικότερα αλλά και για την διεθνή πολιτική μιας και είμαστε σε έναν ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο και σε μια περιοχή όπου ακόμα και τον Αύγουστο υπάρχουν ειδήσεις.


5) Ποια είναι η φιλοσοφία της εκπομπής σας;

Νομίζω σας την περιέγραψα παραπάνω.


6) Έχετε δεχθεί αρνητικά σχόλια εναντίον σας ή και προσβλητική επίθεση εναντίον σας επειδή ασχοληθήκατε με κάποιο θέμα ή για καλεσμένο σας;

Αρνητικές κριτικές πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν αλλά κάποιο τόσο αξιομνημόνευτο περιστατικό δεν βρίσκω.


7) Θα ξεχωρίσατε κάποια από τις εκπομπές σας και αν ναι ποια;

Θεωρώ ότι κάθε μας εκπομπή είναι ξεχωριστή. Ωστόσο για να μην φανεί πως αποφεύγω την απάντηση θα ξεχώριζα την πρώτη μας εκπομπή για τις σχέσεις της Ελλάδας με τις μοναρχίες του Κόλπου διότι α) είναι η πρώτη μας εκπομπή και β) με σχεδόν όλους τους καλεσμένους έχουμε σχέσεις φιλίας και εκτίμση επίσης ξεχωρίζω και την εκ βαθέων συζήτηση που είχαμε με το Δημοσθένη Δαββέτα και που θα μεταδοθεί αυτό το Σάββατο αλλά θεωρώ ότι όλες μας οι εκπομπές έχουν αξιόλογο περιεχόμενο.



8) Θα συνεχίσετε και την φετινή σεζόν;

Θεού θέλοντος και συνθηκών επιτρεπουσών θα είμαστε κοντά σας και για την χρονική περίοδο 2021 – 2022 ναι.


9) Ποιο θέμα θα θέλατε να απασχολήσει κάποια στιγμή την εκπομπή σας;

Ο έτερος Καππαδόκης των Έρως Ελευθερίας όταν ζούσε στη Σερβία είχε ως πνευματικό τον σημερινό Πατριάρχη Βελιγραδίου και πάσης Σερβίας Πορφύριο, εγώ διατηρώ φιλικές σχέσεις με τον πρώην ΠΘ Αντώνη Σαμαρά και αν και γνωρίζουμε ότι είναι θεσμικά δύσκολο θα επιθυμούσαμε να κάνουμε μια συζήτηση ή μια συνέντευξη μαζί τους.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου