Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Τα συλλυπητήρια της Εθνικής Δημιουργίας για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Β΄

 


Δελτίο Τύπου

11/01/2023

 

 

Τα συλλυπητήρια της Εθνικής Δημιουργίας για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Β΄

 

 

 

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Β΄, πρώην Βασιλέα των Ελλήνων. Διετέλεσε νόμιμος Ανώτατος Άρχων του Ελληνικού Κράτους, φοίτησε στις στρατιωτικές σχολές και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, των οποίων διετέλεσε Αρχιστράτηγος. Προσέφερε στην Ελλάδα, το 1960, το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο, μετά το 1912. Γιος, εγγονός, δισέγγονος νομίμων ανωτάτων αρχόντων της Ελλάδας, αποτελεί μέρος της Ιστορίας του Έθνους και είναι ισότιμος θεσμικά των διατελεσάντων Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 

Όποια και αν είναι η αποτίμηση του ιστορικού ρόλου του Βασιλέως Κωνσταντίνου και της δυναστείας εν γένει, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως ο ίδιος, σε αντίθεση με πλήθος ψευδοαντιστασιακών, ήταν ο οργανωτής της μόνης μεγάλης και σοβαρής προσπάθειας ανατροπής της Δικτατορίας με το κίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967 και πως στην συνέχεια μετά από ένα άνισο σε όρους διεξαγωγής δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου σεβάστηκε, πάντοτε ενήργησε υπέρ των εθνικών συμφερόντων, όπως έπραξε στηρίζοντας την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο δε θρόνος, υπό τον πατέρα του εκλιπόντος, Βασιλέα Παύλο, στάθηκε ακλόνητος βράχος στην διάρκεια της χωριστικής κομμουνιστικής ανταρσίας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στον νικηφόρα αγώνα που απέτρεψε την επιβολή σταλινικής δικτατορίας στην Ελλάδα και απόσπασης του εδάφους της Μακεδονίας.

 

Καλούμε την κυβέρνηση να κηδεύσει τον Βασιλέα Κωνσταντίνο δημοσία δαπάνη, με τιμές Αρχηγού Κράτους και με την τιμητική συνοδεία των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα είναι μια πράξη δίκαιη, ιστορικά και ηθικά επιβεβλημένη. Όταν τέτοιες τιμές, για λόγους συμφιλίωσης, έχουν αποδοθεί σε ανθρώπους που σήκωσαν όπλα κατά της Πατρίδας και έβαψαν τα χέρια τους με αίμα Ελλήνων, η κηδεία δημοσία δαπάνη είναι το ελάχιστο που οφείλει να πράξει η Πολιτεία σε εκείνον που ήταν κάποτε ο Ανώτατος Άρχων της.

 

Ο κόσμος των εθνικών και αστικών ιδεών πρέπει να παύσει να συντάσσεται με την αριστερή προπαγάνδα του μίσους και του διχασμού. Κανένα ευρωπαϊκό κράτος απ’ όσα κατήργησαν τον θεσμό της Βασιλείας δεν έχει επιδείξει την δική μας εμπαθή στάση. Είναι καιρός να σεβαστούμε και να συμφιλιωθούμε με την αληθινή ιστορία μας και να διορθώσουμε μια κατάφωρη αδικία, αποδίδοντας πάλι στην Ελληνική Βασιλική Οικογένεια την ιδιότητα των Ελλήνων πολιτών και ελληνικά διαβατήρια, τα οποία μοιράζουμε αφειδώς σε παράνομους εισβολείς από κάθε γωνιά του πλανήτη. Η Δημοκρατία είναι ακλόνητη και κινδυνεύει μόνο από ανθέλληνες μηδενιστές.

 

Όταν κάποτε απελευθερωθούμε από τη μεταπολιτευτική δικτατορία του αριστεριάτου, ευελπιστούμε πως θα φερθούμε στη μνήμη του Κωνσταντίνου του Β’ δικαιότερα απ' ό,τι φερθήκαμε στον ίδιο. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη στην Ελληνική γη.

 

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ   ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου