Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Οι σεισμοί στη ΝΑ Τουρκία είναι ένα άλλο μεγάλο πλήγμα στους πολύπαθους Κουρδικούς πληθυσμούς της περιοχής #548

 


Γράφει ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, Πρόεδρος της Πατριωτικής Ενώσεως

Οι φυσικές καταστροφές δεν κάνουν καμιά διάκριση μεταξύ των πληθυσμών μιας περιοχής. Η μοίρα είναι για όλους κοινή, όπως πρέπει να είναι κοινή και η αλληλεγγύη απέναντί τους και η προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Παραμένει όμως το γεγονός ότι οι πληθυσμοί στη ΝΑ Τουρκία είναι σε μεγάλο βαθμό Κουρδικοί και ότι οι σημερινοί σεισμοί έρχονται να προσθέσουν σ’ αυτούς και νέα δεινά, κοντά σ’ αυτά που υφίστανται από δεκαετίες ως αποτέλεσμα των συστηματικών διώξεων του Τουρκικού κράτους κατά των Κούρδων.

Η Πατριωτική Ένωση επισημαίνει τη διάσταση αυτή της τραγωδίας των σεισμών στη ΝΑ Τουρκία και εκφράζει τη συμπαράστασή της και την αλληλεγγύη της προς όλους τους σεισμοπαθείς και ιδιαίτερα προς τους Κούρδους της περιοχής, οι οποίοι δοκιμάζονται επιπλέον από πολιτικές διακρίσεων και διωγμών.

Επισύρει επίσης την προσοχή στην ανάγκη η διεθνής αλληλεγγύη, που αναπτύσσεται για την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και για την ανοικοδόμηση των περιοχών, που επλήγησαν, να αξιοποιηθεί για το σύνολο του πληθυσμού, χωρίς διακρίσεις, και χωρίς οποιαδήποτε σκοπιμότητα αντί – Κουρδικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου