Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

H ανοχή και η απάθεια είναι οι τελευταίες αρετές μίας κοινωνίας που πεθαίνει.

 Γράφει η Μαρία Ι. Γιαλαμά,

Όμορφα τα έλεγε στην «Ρητορική» του ο Αριστοτέλης, όμορφα τα επαναλαμβάνουν και τινές των Νεοελλήνων, που αρέσκονται στην ανάγνωση ή ακόμη και στην εμβάθυνση των λόγων των μεγάλων σοφών της Αρχαιότητος. Είναι αυτό το άγνωστο του μέλλοντος, που κεντρίζει το ενδιαφέρον και παροτρύνει στην μελέτη των κειμένων των αρχαίων προγόνων. Είναι η αναζήτηση σοφίας ή γνώσεως που ωθεί πολλούς, να γίνονται γνώστες της  αρχαιοελληνικής γλώσσης, προκειμένου να αντλήσουν τα σημαντικά νοήματα των σκέψεων ανθρώπων, που οι γνώσεις αλλά και οι δημιουργίες της εποχής τους προκαλούν τον θαυμασμό  χιλιετίες αργότερα. Εν αντιθέσει με αυτούς, κάποιοι χρησιμοποιούν τα αντλούμενα από τους λόγους των προγόνων αποφθέγματα, για να ασκήσουν αποδομητική πολιτική σε υπάρχοντα σήμερα δημοκρατικά κράτη. Η εναγώνιος πρακτική του «αποδομείν», ό, τι σταθερού και υγειούς, προκειμένου να εγκατασταθεί το ευτελές και ευκόλως διαχειριζόμενο από τους διεστραμμένους της πολιτικής ορθότητος ,οδηγεί σε οργανωμένες πρακτικές του «εφαρμόζειν» τα των αποφθεγμάτων. Η πατρίδα μας, χώρα πειραματόζωο εδώ και πολλά χρόνια, της παγκοσμίου τάξεως πραγμάτων, κατάφερε ελλείψει ικανών ηγετών με αγάπη στο έθνος και την Πατρίδα, να αποκτήσει αδιαφόρους για τα κοινά πολίτες. Είδε να γκρεμίζονται οι αξιακοί κοινωνικοί της κώδικες και το ανέχθηκε,  πιστεύοντας στην πλασματική ευημερία, που πρότειναν στους Έλληνες, οι δούλοι «ξένων αφεντάδων» πολιτικοί της. Κατέθεσε την ικμάδα του λαού της ,σε υπεράσπιση νοσηρών έξωθεν επιβαλλομένων πρακτικών διαβιώσεως και διαχειρίσεως του οικονομικού της  κεφαλαίου. Διέθεσε τον φυσικό και ορυκτό της πλούτο σε διαχειριστές ανόμων συμφερόντων. Άφησε τα Ελληνόπουλα άνευ παιδείας, να ψιττακίζουν ότι άγνωστο και άνευ νοήματος τους προσφέρεται.

 Κοινώς η χώρα, μέσω των εξυπηρετούντων αλλότρια συμφέροντα πολιτικών της, που δυστυχώς υπήρξαν αρκετοί, οδήγησε τους πολίτες της σε μία φθίνουσα εθνικώς και οικονομικώς πορεία. Οι πολίτες απαθείς ,εφησυχάζοντες, μη έχοντες την διάθεση αλλά και την δύναμη αντιδράσεως μέσω αγώνων, αποκλείονται από το να ανακτήσουν  την πνευματική Ελευθερία συντόμως. Αν και αφυπνισθέντες θα εδύναντο  να καταστείλουν, το επιβληθέν νοσηρό κλίμα, αναμένουν από τους ολίγιστους σε δημιουργικές ικανότητες, αλλά ικανούς καταστροφείς συνειδήσεων, να τους σώσουν από τον κακό τους εαυτό, τον οποίον παρέδωσαν αμαχητί στο Νεοταξικό σύστημα.

Η ευτέλεια κύριο γνώρισμα της πλειοψηφίας των πολιτικών εν Ελλάδι δρώντων κομμάτων.

  Λαμβάνοντας υπ΄όψιν τα απασχολούντα την επικαιρότητα κοινοβουλευτικά κόμματα, παρακολουθώντας τον τρόπο λειτουργίας τους, αλλά και τις προσπάθειες να λειτουργήσουν με κατ’ επίφασιν δημοκρατικές διαδικασίες γελοιοποιούμενα από τα ίδια τα  μέλη τους, γίνεται κατανοητό ότι το πρόβλημα για την χώρα θα είναι διαρκές. Θα έχει τόση διάρκεια, όσος θα είναι και ο χρόνος ενεργοποιήσεως των υπαρχόντων υγειών πολιτικών δυνάμεων, αλλά και των καταδυναστευομένων πολιτών. Η χώρα διάγει περίοδο ιδιομόρφου  δημοκρατίας, με πολυσυλλεκτική κυβέρνηση «αρίστων της αχρηστίας και της εικονικής πραγματικότητος». Μη υπαρχούσης δε μίας σωστά δομημένης ,ενεργού αντιπολιτεύσεως ,το πολιτικό σύστημα γέρνει μονομερώς στον «δημοκρατικό αυταρχισμό των αρίστων»

«Μας κοροϊδεύουν»

Είναι η φράση που επαναλαμβάνουν πολλοί συμπατριώτες μου Εβρίτες, έχοντας δεχθεί την τελευταία πενταετία εκατοντάδες υποσχέσεων από έχοντες υπουργικά χαρτοφυλάκια να διαχειριστούν. Είχαν την ευκαιρία για έναν χρόνο, μετά την μεγαλυτέρα καταστροφική πυρκαγιά της Ευρώπης, το Καλοκαίρι του 2023,να παρακολουθήσουν την έλευση, δεκάδων «ικανών και άρίστων»,δηλούντες γνώστες όλων των αντικειμένων. Να διαβουλεύονται με τους τοπικούς άρχοντες επί σημαντικών τοπικών θεμάτων, προϋπαρχόντων και παρουσιασθέντων μετά την καταστροφική πυρκαγιά και να δίδουν υποσχέσεις για έργα που ΘΑ γίνουν. Ήλθε μία καταρρακτώδης βροχή ωριαία, του φετινού Καλοκαιριού, να αποκαλύψει την δυστοκία των υπευθύνων στην επίλυση προβλημάτων αλλά και την επικίνδυνο άγνοιά τους. Να αναδείξει την ανικανότητα των υπευθύνων με τα κλειστά διαρκώς ώτα, αλλά και την μη επαφή τους με την πραγματικότητα.

 Τα ίδια ακριβώς εβίωσαν οι κάτοικοι του ακριτικού νομού, κατά την επίσκεψη την 3/10/2024 ,του Πρωθυπουργού με μεγάλο κυβερνητικό κλιμάκιο, που ήλθε εν χορδαίς και οργάνοις, να παρουσιάσει στην εθνικά ευαίσθητη αυτή περιοχή, τα φύκια αποκυήματα των ειδημόνων για μεταξωτές κορδέλες. Έζησαν οι Ακρίτες για άλλη μία φορά, την προσφορά του απολύτως τίποτα σε όμορφο περιτύλιγμα. Και το κενόν της προσφοράς, αποκαλύπτεται  αυξανομένης της χρονικής αποστάσεως από την ημέρα επισκέψεως. Η αδυναμία να ενστερνισθούν οι άριστοι το μείζον θέμα του δημογραφικού για την ακριτική περιοχή, αποτελεί αντικείμενο εντόνου προβληματισμού. Τα «καθρεπτάκια» των 10.000 ευρώ για την προσέλκυση μετεγκαταστάσεως κατοίκων στα μειωμένης δυναμικότητος  χωριά, ενώ συγχρόνως δεν δίδονται κίνητρα διαμονής στους ήδη υπάρχοντες σ’αυτά  Έλληνες κατοίκους, οδηγούν σε σκέψεις τους Εβρίτες. Πόσο μάλλον όταν ο δήμαρχος Σουφλίου ,δέχεται  πιέσεις να δεχθεί την μετεγκατάσταση από περιοχή της Θεσσαλονίκης, μεγάλου αριθμού οικογενειών της «ευπαθούς» ομάδος των αποδομητών των σιδηροδρομικών τροχιών, αλλά και των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ, στην δημοτική ενότητα που άρχει. Η προταθείσα προφανώς ως λύση στο ευρισκόμενο σε αύξουσα πορεία δημογραφικό πρόβλημα της περιοχής, έγινε από ΜΚΟ, που «αγωνιά» για την πληθυσμιακή συνοχή του Έβρου. Το ότι η εγκατάσταση μουσουλμάνων στον Έβρο, απαγορεύεται από την συνθήκη της Λωζάννης, δεν απασχολεί την ασκούσα φιλοτουρκική, εμμέσως ενδοτική πολιτική κυβέρνηση. Κουκουλώνοντας τα υπάρχοντα σοβαρά προβλήματα του τόπου, ήλθε να υποσχεθεί μέτρα στηρίξεως του δημογραφικού, κτηνιατρική σχολή στην δημοτική ενότητα Ορεστιάδος ,εάν προκύψει ανάγκη ιδρύσεως άλλης μίας σχολής και φυσικά  εγκατάσταση εταιρειών, για αύξηση των θέσεων εργασίας, εάν και εφ’όσον υπάρξει ενδιαφέρον. Καμία αναφορά σε μελέτες για μείωση ΦΠΑ, για κίνητρα σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες εγκαταστάσεως στον Έβρο, για τις αγροτικές καλλιέργειες. Καμία ουσιαστική μέριμνα για τους Ακρίτες. Μηδενική ανταπόκριση στα τεκμηριωμένα ,απολύτως λογικά αιτήματα. Άλλη μία προεκλογικού τύπου εκδρομή των κυβερνώντων, με δωράκια τύπου, «αναστολή πληρωμής ΕΝΦΙΑ στο Σουφλί, για 3 χρόνια» προσβάλλει τους εφ’ όρου ζωής φύλακες των συνόρων.

Κατά την επίσκεψη δεν φωτογραφήθηκε το υπουργικό κλιμάκιο στον φράχτη που κατ΄ αυτούς θα σώσει την χώρα από την εισβολή των λαθρομεταναστών, αλλά σε αμφιθέατρο του Δήμου Ορεστιάδος, δίδοντας προεκλογικές υποσχέσεις και μόνον.

Οι καιροί ου μενετοί

Το διαρκώς αναμασόμενο αφήγημα, «μα δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος να κυβερνήσει την χώρα» που κάνει ασυδότους τους κυβερνώντες, έχει αποδομηθεί πλέον. Αλίμονο αν η χώρα διαθέτει μόνον σημιτανθρώπους θεσιθήρες υποψηφίους προέδρους του άλλοτε κραταιού, καταστροφικού για την Ελλάδα  ΠΑΣΟΚ ή αυτοπροσδιοριζομένους αριστερούς, που πνίγονται στις πισίνες των διαδικασιών αναδείξεως προέδρου.

 Η συνεχιζομένη καταστροφική για την Ελλάδα πολιτική, των πολυχρώμων της αριστείας, επιβάλλεται να λάβει ΤΩΡΑ τέλος. Ήλθε η ώρα, οι εν εφεδρεία πατριωτικές δυνάμεις να πάρουν τα ηνία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου