Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Πρόσκληση για διαδικτυακή θεολογική σύναξη και Ευχές από την ΠΕΘ

 

Λογότυπο ΠΕΘ

Προς τα μέλη και τους φίλους 

της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων

 

Σεβασμιώτατοι, σεβαστοί Πατέρες, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και αγαπητοί φίλοι,

 

Το ΔΣ της Ενώσεως, στέλνοντάς σας τις ευχές του για ένα ευλογημένο Άγιο Δωδεκαήμερο, σας ενημερώνει ταυτόχρονα, ότι εγκαινιάζει έναν νέο τρόπο επικοινωνίας όλων των μελών και των φίλων της Ενώσεως, μέσω τακτικών διαδικτυακών θεολογικών συνάξεων, με τον χαρακτηριστικό τίτλο ο οποίος κοσμεί και την περιοδική έκδοση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και υπότιτλο «᾿Εκλθητε ες κοινωναν ᾿Ιησο Χριστο το Κυρου μν»(Α΄ Κορ. 1,9).

Η πρώτη συνάντησή μας – «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020 ώρα 19.00 και περιλαμβάνει επιμορφωτική Ομιλία –Συζήτηση,  προς τιμή και βίωση της Μεγάλης Εορτής της Θείας Ενανθρωπήσεως. Εισηγητής θα είναι ο κ. Νικόλαος Ξιώνης, Αναπλ. Καθηγητής Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: 


«Η σημασία της Ενσαρκώσεως του Λόγου
για τον άνθρωπο και τον κόσμο»Image

27 ΔΕΚ 2021Image
Image

7:00 ΜΜ

90 λεπτά

 
 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ξιώνης Νικόλαος

Νικόλαος Ξιώνης
Αναπλ. Καθηγητής Θεολογικής
Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών


Μετά την Εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση. Παρακαλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι μας, από τα, ανά την Ελλάδα, Παραρτήματά μας, να λάβουν  μέρος στην Εκδήλωσή μας, πατώντας το πράσινο κουμπί "Συμμετοχή"  για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε, έστω διαδικτυακά και να ανταλλάξουμε πρόσωπο προς πρόσωπο τις ευχές μας. Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν με βίντεο και ήχο, μπορούν να καλέσουν τον τηλεφωνικό αριθμό 211 198 1124 και αφού απαντηθεί η κλήση, να πληκτρολογήσουν τον κωδικό της συνεδρίασης 240-142-603. Και σε αυτή την περίπτωση ισχύει επίσης η σίγαση του μικροφώνου.


Προκειμένου να μπορέσετε  να συμμετάσχετε στην Εκδήλωση, θα πρέπει να διατίθεται επαρκής ταχύτητα πρόσβαση στο διαδίκτυο, ηλεκτρονικός υπολογιστής (τάμπλετ ή κινητό με εγκατεστημένη την εφαρμογή Google Meet) με κάμερα και μικρόφωνο. Δυνατότητα τεχνικής υποστήριξης δε θα υπάρχει.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Επίσης, είναι ανάγκη να γνωρίζουμε όλοι ότι, για εντελώς πρακτικούς λόγους και για να μην υπάρχουν θόρυβοι  στην τηλεδιάσκεψη, πρέπει να έχουμε διαρκώς κλειστό το  κουμπάκι του μικροφώνου και, μόνον, όταν παίρνουμε τον λόγο για να μιλήσουμε ή να ρωτήσουμε κάτι,  τότε θα το ενεργοποιούμε για να το κλείνουμε και πάλι όταν τελειώνουμε την παρέμβασή μας.

Για λόγους πρακτικούς όσοι από εσάς μπορείτε και θέλετε να συμμετέχετε στην Εκδήλωση παρακαλούμε να μας απαντήσετε καταφατικά, για να γνωρίζουμε περίπου τον αριθμό των συμμετεχόντων.

ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

 

       Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

Ηρακλής Ρεράκης                       Παναγιώτης Τσαγκάρης

Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ          Υπ. Δρ. Θεολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου