Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Εθελοντική δράση καθαρισμού περιοχής του Σέιχ Σού από τον τομέα Green Nationalist!

 


Στις συνθήκες υποχρεωτικού εγκλεισμού που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες οι επιλογές των δράσεων είναι περιορισμένες. Τα περιοριστικά μέτρα έχουν περιορίσει και τις επιλογές όλων μας, και ειδικά στον τρόπο που θα αξιοποιήσει ο καθένας τον ελεύθερο χρόνο του.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι αρκετοί συνάνθρωποι μας στράφηκαν περισσότερο στην άθληση και στους περιπάτους στα τοπικά άλση και δάση των πόλεων.

Δυστυχώς όμως η έλλειψη στοιχειώδους οικολογικής συμπεριφοράς των παλιών και νέων επισκεπτών των δημόσιων χώρων, πολλές φορές μετατρέπουν τους πράσινους παραδείσους σε σκουπιδότοπους και χώρων μπαζών.



Ευθύνη εκτός από τους πολίτες που συμπεριφέρονται ανεύθυνα και βρωμίζουν τους χώρους που οι ίδιοι επισκέπτονται για να χαλαρώσουν, έχουν οι τοπικοί δήμοι. Πολλές φορές απουσιάζει η υπηρεσία καθαριότητας αλλά και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους που δεν τιμωρούν με πρόστιμα όσους δεν αντιλαμβάνονται ότι στο δάσος το μόνο που αφήνουμε είναι οι πατημασιές μας και όχι τα σκουπίδια μας!

Συμμέτοχοι όμως στο πρόβλημα είναι και όσοι δεν αποφασίζουν να ενεργοποιηθούν ώστε η Πατρίδα μας να μείνει καθαρή από κάθε είδους σκουπίδια. 
Ως εκ τούτου, το Σάββατο 2.1.2021 μέλη του συλλόγου μας που ανήκουν στον τομέα Green Nationalist βρεθήκαμε στο Σέιχ Σου στον τομέα ευθύνης του Δήμου Νεαπόλεως Συκεών. 
Η κατάσταση πραγματικά απογοητευτική από τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί από την χρόνια αδιαφορία των υπευθύνων.

Άμεσα πιάσαμε εργασία και σε λίγη μόνο ώρα καταφέραμε να συλλέξουμε περισσότερο από 7-8 σακούλες με σκουπίδια!  


Η σημερινή εθελοντική δράση καθαρισμού ήταν μία πρώτη κίνηση ευθύνης και αγάπης προς το περιβάλλον για το έτος 2021. Υποσχόμαστε ότι οι δράσεις από το τμήμα Green Nationalist θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό!


Ακολουθεί και το βίντεο από τον πρόεδρο του συλλόγου μας κ. Γενιά Ανδρέα:


Δείτε το βίντεο και στο YouTube εδώ

Green Nationalist-Τμήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου