Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Η κοινή συνέντευξη Φ. Κρανιδιώτη - Θ. Τζήμερου στη RealNews

 "Στόχος είναι η εκπροσώπηση του αντισυστημικού υγιούς πατριωτισμού στη Βουλή", 

τονίζουν οι επικεφαλής της Δημιουργίας Ξανά Θάνος Τζήμερος 
και της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης".

"Τα λέμε ξεκάθαρα, τα λέμε χρόνια... 
Είμαστε σαν τρένο στις ράγες των ιδεών μας, δεν έχουμε αλλάξει, δεν έχουμε κάνει κωλοτούμπες. 
Η σύμπραξη ήταν φυσικό επακόλουθο, γιατί έχουμε πολλές κοινές θέσεις..."
[Φ. Κρανιδιώτης - Θ. Τζημερος]


Από την έντυπη έκδοση της Real News, με την ευγενική συνεισφορά της Δημιουργίας Ξανα
Ο Θάνος Τζήμερος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι δύο προσωπικότητες του ελληνικού πολιτικού στίβου που καταφέρνουν πάντα να βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, μέσα από τον μάχιμο πολιτικό τους λόγο και τις «αγυάλιστες» απόψεις τους. Κανείς άλλωστε δεν αρνείται ότι και οι δύο τα λένε πάντα «έξω απ’ τα δόντια» και με την ευθύτητά τους έχουν κάνει πολλούς φίλους, αλλά και πολλούς εχθρούς.

Η “R” με αφορμή την σύμπραξη της «Δημιουργίας Ξανά» και της «Νέας Δεξιάς», βρέθηκε στα γραφεία του Φαήλου Κρανιδιώτη στην Πλάκα, όπου συνομίλησε και με τους δύο.

«Διαπιστώσαμε ότι είχαμε ταύτιση απόψεων στα πιο σημαντικά θέματα της πολιτικής ατζέντας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θάνος Τζήμερος απαντώντας στο τι ακριβώς οδήγησε σε αυτή την συνεργασία. «Και στη συνέχεια διαπιστώσαμε ότι είχαμε ταύτιση και σε πολλά άλλα θέματα», συνέχισε.
«Λέμε τα ίδια πράγματα με λίγο διαφορετικό ύφος» επεσήμανε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, «Τα λέμε ξεκάθαρα, τα λέμε χρόνια και έτσι συμπέσαμε». «Είμαστε σαν τραίνο στις ράγες των ιδεών μας, δεν έχουμε άλλαξει, δεν έχουμε κάνει κωλοτούμπες. Η σύμπραξη ήταν φυσικό επακόλουθο γιατί έχουμε πολλές κοινές θέσεις».
Μία πολιτική συνεργασία δύο εκρηκτικών προσωπικοτήτων ενδέχεται να φέρει και έντονες διαφωνίες. «Θα έχουμε διαφωνίες σίγουρα, όμως αν ήμασταν ίδιοι, θα ήμασταν... Κνίτες!» τόνισε ο Φαήλος Κρανιδιώτης με τον Θάνο Τζήμερο να συμπληρώνει ότι δεν έχουν ιδεοληψίες και κολλήματα. «Λειτουργούμε όχι βάσει ιδεολογιών πλαστικής σημαίας, αλλά βάσει της λογικής: «πρόβλημα – λύση».
Στόχος της σύμπραξης των δύο κομμάτων είναι «η εκπροσώπηση του αντισυστημικού υγιούς πατριωτισμού στη Βουλή».
Διευκρινίζουν: «Πατριωτισμός για μας δεν είναι η στείρα προγονολατρεία, αλλά το να δώσουμε τη δυνατότητα στη χώρα μας να διακριθεί σήμερα στον παγκόσμιο στίβο: στην τεχνολογία, στις επιστήμες, στον πολιτισμό - να γίνει ένα επιτέλους ένα σοβαρό, παραγωγικό κράτος που σέβεται τους πολίτες του.»
Όπως αναφέρουν, θα προχωρήσουν στις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να επικυρωθεί και τυπικά η συνεργασία.

«Επικεφαλής θα είναι ο Θάνος. Το προτείνω με μεγάλη χαρά. Είναι παλαιότερο κόμμα η «Δημιουργία Ξανά» και έχει καλύτερες εκλογικές επιδόσεις. Δεν είναι όμως εκεί η ουσία. Χρειάζεται πανστρατιά όλων όσων θέλουν η χώρα να μην μεταβληθεί σε ισλαμικό χαλιφάτο και να απελευθερωθεί από τα δεινά του κρατισμού: υπερφορολόγηση, γραφειοκρατία, αναξιοκρατία, διαφθορά, κομματοκρατία, υπανάπτυξη» υπογράμμισε ο Φαήλος Κρανιδιώτης.
Στα ψηφοδέλτια θα αναφέρονται τα ονόματα και των δύο κομμάτων, καθώς -για την ώρα- δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε κάποια νέα κοινή ονομασία. Όπως αναφέρουν και οι δύο, είναι ήδη πολλοί αυτοί που τους έχουν προσεγγίσει για να συμμετάσχουν στον νέο αυτό φορέα.

«Μας προσεγγίζουν προσωπικότητες από πολλούς χώρους, όχι μόνο της Δεξιάς. Κοινός παρονομαστής: η αντίσταση στο Ισλάμ, το «ξεμπρόστιασμα» της εθνομηδενιστικής, ολοκληρωτικής αριστεράς και ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης. Όσοι συμφωνούν σε αυτά είναι ευπρόσδεκτοι.» σημειώνει ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

«Ο κόσμος έχει βαρεθεί τον ξύλινο λόγο που προσπαθεί να μην κακοκαρδίσει κανέναν και στο τέλος δεν λέει τίποτε» συμφωνούν και οι δύο, με τον επικεφαλής της Δημιουργίας Ξανά να υπογραμμίζει: «για να κάνεις ματαρρυθμίσεις θα πρέπει να συγκρουσθείς με όσους έχουν συμφέρον από τη στασιμότητα. Και πρώτα απ’ όλα με τον κρατικό συνδικαλισμό. Η αλλαγή του χυδαίου νόμου του ’82 του ΠΑΣΟΚ ήταν απαιτούμενο του πρώτου Μνημονίου. Κανένα κόμμα όμως δεν τόλμησε να πάει κόντρα στα πιτμπούλ που εξέθρεψε για να έχει «μαντρωμένες» τις ψήφους των δημοσίων υπαλλήλων. Μόνο που τα πιτμπούλ έφτασαν να ξεσκίζουν τα αφεντικά τους. Εμείς λέμε ευθέως ότι για να εκπροσωπείς τον εργαζόμενο, πρέπει να εργάζεσαι. Δεν είναι δυνατόν ο κρατικός συνδικαλιστής να μισθοδοτείται από το κράτος, χωρίς να πατάει ούτε μία ώρα στη δουλειά, και το συνδικάτο να χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό, δηλαδή από τα χρήματα του φορολογούμενου. Θα χρηματοδοτείται από τις συνδρομές των μελών του, για να είναι γνήσιο και υγιές» επεσήμανε με αφορμή την αγωγή που υπέβαλε εναντίον του η ΑΔΕΔΥ, ο Θάνος Τζήμερος.
«Επίσης θέτουμε και ευθέως το ζήτημα της απαγόρευσης της απεργίας στο Δημόσιο. Δεν μπορεί να παραλύει το κράτος κάθε τρεις και λίγο, για να κάνει επαναστατική γυμναστική η ΑΔΕΔΥ. Πρέπει η Ελλάδα να αποκτήσει κυβερνησιμότητα και να αξιοποιήσει την Πληροφορική σε κάθε λειτουργία της» προσέθεσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης.
Σχολιάζοντας την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση χαρακτήρισαν τα μέτρα αντικρουόμενα και προβληματικά. «Το άνοιξε – κλείσε δεν είναι λύση. Λύση είναι το μοντέλο της Κίνας, αλλά ποιος τολμάει να το εφαρμόσει εδώ;» αναρωτήθηκε ο Θάνος Τζήμερος και προσέθεσε: «Γιόρτασαν την αλλαγή του χρόνου κανονικά. Όποιος όμως μπαίνει στην Κίνα, περνάει καραντίνα δύο εβδομάδων. Και όλοι έχουν εφαρμογή στο κινητό που ξέρει πού είσαι. Το εφάρμοσαν αυστηρά, καθάρισαν, και η ζωή συνεχίζεται κανονικά. Εμείς αυτά τα θεωρούμε «αυταρχισμό». Μα αν δεν επιβάλλεις, για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αυστηρά μέτρα, θα σέρνεσαι για καιρό. Εάν είχαμε άτεγκτη εφαρμογή των μέτρων για ένα μήνα και στο εσωτερικό της χώρας και στις εισόδους, το θέμα θα τέλειωνε.»
Η συζήτηση έφτασε και στον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό. «Σούπα... όποιος πιστεύει ότι είναι δεξιόστροφος αυτός ο ανασχηματισμός θέλει ωριλά και οφθαλμίατρο» η πρώτη αντίδραση του Φαήλου Κρανιδιώτη.
«Ένας πρωθυπουργός που διατείνεται ότι είναι υπέρ της αξιολόγησης θα έπρεπε να μας πει με ποια κριτήρια αξιολόγησε τους υπουργούς. Με ποιο κριτήριο κρίθηκε ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, εκ των πρωτεργατών του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, ως ακατάλληλος και απομακρύνθηκε, ενώ διατηρήθηκε ο Νότης Μηταράκης, εκ των πρωτεργατών του... ισλαμικού μετασχηματισμού της χώρας» επεσήμανε δηκτικά ο Θάνος Τζήμερος.
Ιδιαίτερα επικριτικοί ήταν και απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Πού τους χάνεις, πού τους βρίσκεις, είναι πάντοτε μεσοτοιχία, και ανταλλάσσουν καφέ και ζάχαρη με τον χώρο των λεγόμενων αντιεξουσιαστών. Με τους τραμπούκους, τους βάνδαλους, τους τρομοκράτες. Πρέπει κάποτε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Είναι παράγων ανομίας και οπισθοδρόμησης» τόνισε ο Φαήλος Κρανιδιώτης με το Θάνο Τζήμερο να συμπληρώνει: «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ποινικού και ψυχιατρικού ενδιαφέροντος. Μόνο. Όχι πολιτικού. Οποιαδήποτε σοβαρή αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ τον νομιμοποιεί. Η μόνη σοβαρή στάση απέναντι στα σούργελα είναι η χλεύη».
Σχολιάζοντας την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο Φαήλος Κρανιδιώτης επεσήμανε «ούτε εγώ, ούτε ο Θάνος ξέρουμε να κάνουμε την αρκούδα να χορεύει. Ούτε για πανηγύρια δεν κάνουν» με το Θάνο Τζήμερο να συμπληρώνει «το ότι ο Βελόπουλος υποστηρίζει κάποια εθνικά θέματα δεν αρκεί. Πρόκειται για φαιδρή περίπτωση».

Θ. Τζημερος - Φ. Κρανιδιωτης στη RealNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου