Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Σοβαρό επεισόδιο Μητσοτάκη με Ολλανδή δημοσιογράφο στο Μαξίμου για το προσφυγικό


 «Δεν θα κουνάτε το δάχτυλο στην Ελλάδα, δεν θα μας προσβάλλετε», απάντησε ο πρωθυπουργός αμέσως στην Ολλανδή δημοσιογράφο για το επεισόδιο που ήθελε να δημιουργήσει - «Σε αυτό το γραφείο δεν θα προσβάλλετε εμένα και τους Ελληνες πολίτες», απάντησε ο πρωθυπουργός στις προκλήσεις της Ολλανδής δημοσιογράφου

Σοβαρό επεισόδιο προκλήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου όταν Ολλανδή δημοσιογράφος επιτέθηκε με ερωτήσεις της στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη«Δεν θα κουνάτε το δάκτυλο στην Ελλάδα», της απάντησε αμέσως ο Ελληνας πρωθυπουργός. Ολα ξεκίνησαν όταν η Ολλανδή δημοσιογράφος ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί δεν απαντά ευθέως ότι η Ευρώπη «τους άδειασε» στο προσφυγικό και «η χώρα μας κάνει σκληρά και βάρβαρα pushbacks».

Αμέσως, ο πρωθυπουργός της απάντησε: «Σε αυτό το γραφείο δεν θα προσβάλλετε εμένα και τους Ελληνες πολίτες με κατηγορίες που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία». Ο πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός: «Δεν θα κουνάτε το δάκτυλο στην Ελλάδα», είπε και της παρέθεσε μια σειρά από στοιχεία για τις διασώσεις που γίνονται στο Αιγαίο.

Ολλανδή δημοσιογράφος: Γιατί δεν λέτε ότι η Ευρώπη σας άφησε μόνους και κάνετε, σκληρά, βάρβαρα pushbacks; 

Μητσοτάκης: Καταλαβαίνω ότι στην Ολλανδία έχετε μια κουλτούρα να θέτετε ευθείες ερωτήσεις. Αυτό που δεν δέχομαι είναι ότι σε αυτό το γραφείο θα προσβάλλετε εμένα και τους Έλληνες πολίτες με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία. Όταν αυτή η χώρα διαχειρίζεται μια μεταναστευτική κρίση τεράστιας έντασης, έχει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα.

(Στο βίντεο που ακολουθεί το επεισόδιο ανάμεσα στον πρωθυπουργό και την Ολλανδή δημοσιογράφο ξεκινά από το 20:35 έως 25:09. Εκεί μπορείτε να δείτε την ηχηρή απάντηση που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δημοσιογράφο).

Σήμερα μόλις σώσαμε 250 ανθρώπους σε κίνδυνο να πνιγούν ανοιχτά της Κρήτης. Το κάνουμε κάθε μέρα, όταν την ίδια ώρα ανακόπτουμε βάρκες που έρχονται από την Τουρκία, όπως έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Αντί να ρίχνετε τις ευθύνες στην Ελλάδα, θα έπρεπε να ρίχνετε την ευθύνη σε αυτούς που εργαλειοποιούν τη μετανάστευση συστηματικά, ωθώντας ανθρώπους σε απελπισμένη κατάσταση από μια χώρα στην οποία δεν κινδυνεύουν και είναι ασφαλής. Έχουμε μια σκληρή, αλλά δίκαιη πολιτική για τη μετανάστευση, έχουμε επεξεργαστεί και έχουμε δώσει άσυλο σε 50.000 ανθρώπους.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος άρχισε να μιλά χυδαία στον πρωθυπουργό μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μητσοτάκης: Έχετε πάει στη Σάμο;

Ολλανδή: Ναι, έχω πάει.

Μητσοτάκης: Παρακαλώ. Δεν έχετε… Κοιτάξτε, δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο και θα με προσβάλλετε. Είμαι σαφής; Απαντώ και δεν θα με διακόπτετε, κατά τον ίδιο τρόπο που σας άκουσα. Στη Σάμο θα βρείτε έναν εξαιρετικό κέντρο υποδοχής, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Δεν θα δεχθώ κανέναν να κουνάει το δάχτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να την κατηγορεί για απάνθρωπη συμπεριφορά.

ΠΗΓΗ: https://www.reader.gr/politiki/391792/sobaro-epeisodio-mitsotaki-me-ollandi-dimosiografo-sto-maximoy-gia-prosfygiko?utm_source=Gazzetta_Facebook&utm_medium=referral&fbclid=IwAR03rY8Kdyl20sGeU4k8Wqpp3cGOQaRurc8ggWSDPcJG6GYI0nQizGUMrAE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου