Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Ολυμπιακοί αγώνες των Παρισίων. Εδώ που το Ολυμπιακό πνεύμα βυθίσθηκε στον βούρκο του Σηκουάνα, από άφρονες.

 Γράφει η Μαρία Ι. Γιαλαμά,



Η τελετή ενάρξεως των Ολυμπιακών αγώνων των Παρισίων, θα γραφεί στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων με μελανά χρώματα, θυμίζοντας πώς η ευτέλεια της διαστροφής, έχει την δύναμη να μετατρέψει την πόλη του φωτός, σε πόλη του σκότους με ένα δρώμενο ολίγων ωρών. Ένα σημαντικό, ανά τετραετία γενόμενο αθλητικό γεγονός, με αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα του μέτρου και του κάλλους, προσεπάθησε να το φέρει στα μέτρα του, ένας αυτοαποκαλούμενος δημιουργός, ασεβής προς την ιστορική κληρονομιά, λειτουργών με γνώμονα μόνον την προσωπική του διαταραχή. Θα είναι παράδειγμα προς αποφυγή επαναλήψεως, ως τελετή Ολυμπιακών αγώνων της παρανοίας και του ισοπεδοτισμού, της καλλιεργείας των παθών, των «εικόνων ύβρεων» της Χριστιανικής πίστεως και της προωθήσεως του αυτοπροσδιορισμού διαταραγμένων προσωπικοτήτων, με κακά μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Οι αγώνες δε, είναι απλώς διεθνείς αθλητικοί αγώνες ,με αυθαιρέτους αποκλεισμούς χωρών και με πολλούς οικονομικούς χορηγούς, αναμένοντες την αύξηση των εσόδων τους μέσω της αυξήσεως ζητήσεως των προϊόντων που διαθέτουν προς κατανάλωση. Προβάλλουν αυτοί οι αγώνες, τα τελευταία προτάγματα του ισοπεδοτισμού της ανθρωπίνης αξιοπρεπείας ,και της  καταπτώσεως του γυναικείου φύλου που με υπέρμετρες προσπάθειες επιδιώκουν διεστραμμένοι νόες, προτείνοντας το άφυλο, άνευρο, κατασκευασμένο τίποτα- ανθρώπινη καρικατούρα ,που επιθυμούν οι κρατούντες τον κόσμο. Στα πλαίσια αυτών των επιδιώξεων, ερμαφρόδιτοι αθλητές, αυτοαποκαλούμενοι γυναίκες, μετείχαν σε κοινούς αγώνες με γυναίκες, έστω και αν η σωματική τους διάπλαση ήτο αμιγώς ανδρική, το ανδρικό μόριο διεκρίνετο κάτω από την ανάλογο για το άθλημα αμφίεσή τους, και οι ίδιοι αρνούντο να εξετασθούν για την ύπαρξη χρωμοσωματικής συμβατότητος με το φύλο που αυτοπροσδιορίζονταν. Επετράπη δηλαδή από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, παρά την αντίδραση της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, να μετάσχουν σε αγώνες γυναικών ,άτομα φέροντα ανδρικό χρωμοσωματικό τύπο. Στα πλαίσια του προωθουμένου παρανοϊκού αυτοπροσδιορισμού, υπέστησαν σωματική κακοποίηση γυναίκες, από μη αποδειχθείσες μέσω ιατρικών εξετάσεων «γυναίκες». Αναμενομένη αντίδραση σ’αυτήν την περίπτωση θα ήτο ,πλήν της ανωτέρω αναφερθείσης ομοσπονδίας, προκειμένου να προστατευθούν οι αθλήτριες, να αντιδράσουν όλες οι Ολυμπιακές επιτροπές, των χωρών που μετείχαν των αγώνων. Να υποχρεώσουν δε τους αθανάτους της ΔΟΕ, να σέβονται τα δημιουργήματα της φύσεως, και τα ευρήματα της επιστήμης. Ιδιαιτέρως από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα περίμενε κανείς ,έντονη αντίδραση, προφυλάσσοντας το κύρος των αγώνων. 

Η Ελλάδα, γενέτειρα του Ολυμπισμού, εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος χορηγός των ΟΑ αγώνων.

Ο μεγαλύτερος χορηγός των Ολυμπιακών αγώνων, είναι διαχρονικώς η Ελλάδα, η γενέτειρά τους, η οποία προσφέρει το όνομα, την αίγλη που απορρέει εξ αυτού και την Ολυμπιακή φλόγα, με τελετή συνάδουσα με το ειρηνόφιλο του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ. Αποδεικνύεται όμως, ότι αδυνατεί να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη, που μέχρι πρότινος ήσαν αυτονόητα, της οργανώσεώς και της πραγματοποιήσεώς τους ,με γνώμονα το αρχαιοελληνικό ιδεώδες. Είναι και η σύνθεση της ΕΟΕ αλλά και της ΔΟΕ, που έπαψε πλέον να εκφράζει το Ολυμπιακό πνεύμα, επιτρέποντας  στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που έχουν στήσει ισχυρό ιστό πέριξ, της ανά τετραετία γενομένης αθλητικής εορτής, να οδηγούν, να προτάσσουν και να επιβάλλουν ό,τι νοσηρό, συμπλέοντα με το ευτελές, που ελπίζουν να τους αποδώσει τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη. Έτσι η δωρική λιτότητα αντικατεστάθη από την ευτέλεια, του επιβαλλομένου πολυχρωματικού παρόντος από την νοσηρή φαντασία ατόμων μη εχόντων κλασσική παιδεία και ιστορική γνώση.

Ομολογουμένως είναι δύσκολο  να ελεγχθεί μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, όταν εδώ και αρκετά χρόνια, έχει ξεφύγει των αμιγώς αθλητικών σκοπών της. Όταν στα πλαίσια της προετοιμασίας για την συμμετοχή στους αγώνες της, χρησιμοποιούνται ιδιαιτέρως ταλαντούχοι αθλητές, ακόμη και ως πειραματόζωα μη ανιχνευσίμων συμπληρωμάτων διατροφής, προκειμένου να επιτύχουν το αδύνατο, προσφέροντες την ψευδαίσθηση των «δημιουργουμένων υπερανθρώπων». Όταν τα αποτελέσματα ενός ιδιαιτέρως ανταγωνιστικού marketing,που απέχει πολύ του Ολυμπιακού ιδεώδους, ανταποκρίνεται όμως πλήρως στα προτάγματα της εποχής του υλισμού και της διαρκούς προσπαθείας αποδείξεως του ελέγχου της φύσεως, επιβάλλουν τους όρους τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.  

Επιβάλλεται η στόχευση της Ελληνικής πολιτείας,να επανέλθουν οι Ολυμπιακοί αγώνες στην Ελλάδα.

Η έλλειψη παιδείας ,των αυτοπροβληθέντων ως συγχρόνων εικαστικών δημιουργών, επιτρέπει την δημιουργία τερατογενέσεων με μοναδικό γνώμονα τον πλουτισμό κάποιων και την αμαύρωση  έως και κατάργηση, του «Μεγάλου του Ωραίου και τ’ Αληθινού». Ευχή να αποφασίσει η Ελληνική πολιτεία ,τη συνδρομή των ανθρώπων του πνεύματος ,να αποσύρει από την διεθνή σκηνή του ευτελούς, τους Ολυμπιακούς αγώνες και αναζητώντας το ουσιαστικό, την καλλιέργεια δηλαδή αθλητικού πνεύματος και ευγενούς άμιλλας να αποφασίσει την τέλεση των ΟΑ, στην γενέτειρά τους την Ελλάδα. Με λιτό, δωρικό τρόπο, ακολουθώντας τοις κείνων ρήμασι ,να ξαναδώσει την αίγλη του Ολυμπισμού. Να καλλιεργήσει στο χρηματιστήριο των πανανθρωπίνων αξιών το «εύ αγωνίζεσθαι», άνευ ουσιών, «φυλομεταβάσεων σκοπού» με απώτερο στόχο το οικονομικό κέρδος και τον ευρύτερο πειραματισμό μιας ωθουμένης υποκουλτούρας. Είναι βέβαιον, ότι μία τέτοια σημαντική προσπάθεια, συν τω χρόνω, θα επιφέρει τα ποθούμενα αποτελέσματα της σύμπνοιας, του αλληλοσεβασμού, του «ευ αγωνίζεσθαι», της μεγίστης δυνατής προετοιμασίας των αθλητών, με στόχο την ΝΙΚΗ και επιβράβευση έναν κλάδο ελαίας. Μόνον έτσι θα «γκρεμισθούν» τα τείχη του ψεύδους και των υλιστικών προτύπων που κυριαρχούν στην εποχή και θα μεγαλουργήσει το πανανθρώπινο πνεύμα της συνεργασίας των λαών, του αλληλοσεβασμού τους και της εδραιώσεως των αξιών. Μέλημα όλων το «Νούς υγιής εν σώματι υγιεί» και : Άσκησις άνευ φύσεως και μαθήσεως, ατελές(η άσκηση άνευ φυσικών προσόντων και γνώσεων, είναι ατελής)Πλούταρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου