Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Το παππατζίδικο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς.

Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα,
Ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής,



  Τον μύθο με τον κόκκινο δράκο και το ηθικό πλεονέκτημα που υποτίθεται έχει η αριστερά τον θυμάστε; Αν όχι, ο Ευρωβουλευτής του Σύριζα, Παππάς, φρόντισε να μας τον θυμίσει με τον λόγο του, το ύφος του, τις απειλές και την ψευτομαγκιά του. 

Η αριστερά ποτέ δεν είχε κάποιου είδους ηθικό πλεονέκτημα. Το μόνο πλεονέκτημα που είχε ήταν αυτό που της χάρισε η δεξιά της καρπαζιάς, η δεξιά που ” τιμά τους αγώνες της αριστεράς ” και που για δεκαετίες της χάρισε τον κόσμο της τέχνης, της παιδείας, της δημοσιογραφίας για να μπορεί να πουλά το παραμύθι της. Ακόμα και αυτό το πλεονέκτημα ότι δεν είχε ποτέ κυβερνήσει το έχασε παντελώς με την διακυβέρνηση του Τσίπρα. 

Την διακυβέρνηση που θα καταργούσε τους φόρους για να βάλει περισσότερους, που θα σταματούσε τους πλειστηριασμούς για να τους κάνει ηλεκρονικούς και fast track, που θα έσκιζε τα Μνημόνια για να ψηφίσει περισσότερα. Την κυβέρνηση που έκλεισε τα στρατόπεδα για να τα κάνει δομές, που δεν αγόρασε ούτε ένα κατσαβίδι για τις Ένοπλες Δυνάμεις, την κυβέρνηση της Μάνδρας και της τραγωδίας στο Μάτι. Την αριστερά που πιστή στον εαυτό της και την ιστορία της, αυτό να της το παραδεχτούμε, πούλησε το όνομα της Μακεδονίας. 

Το μεγαλύτερο όμως κακό που έκανε η αριστερά ήταν, ότι όντας ο εαυτός της, κατέστη τόσο επαχθής ώστε να ανοίξει τον δρόμο στην φιλελεύθερη ΝΔ του Μητσοτάκη. Η οποία εφάρμοσε και εφαρμόζει την πιο αριστερή πολιτική και κοινωνική ατζέντα που δεν θα τολμούσε καμία, στο όνομα μεν αριστερά, να πραγματοποιήσει. Γιαυτό και η ΝΔ την ευχαρίστησε με κάθε τρόπο, ηθικά και πρακτικά.   


  Την κάλυψε για τις Πρέσπες, την αθώωσε για την Μάνδρα, την αθωώνει για το Μάτι, για τη Novartis και άλλα σκάνδαλα. Την δικαίωσε για το μεταναστευτικό ασκώντας μία πολιτική μεγαλύτερης ένταξης των δήθεν προσφύγων , την δικαίωσε στην οικονομία με την πλήρη διάλυση της μεσαίας τάξης. Την ξεπέρασε δε στον δικαιωματισμό με τον νόμο για τον γάμο ομοφυλοφίλων αλλά και με τους νόμους για την παράδοση της ιθαγένειας σε αλλοδαπούς μέσω εξετάσεων αλλά και αυτόν που νομιμοποιεί τους παράνομους ” εργάτες γης ” .  

Δείτε τέλος και την πρόσφατη περίπτωση του ευρωβουλευτή Παππά. Μπορεί αυτός να βρίζει χυδαία τον οποιοδήποτε, να απειλεί, να πιάνει στο στόμα του μανούλες, να αφήνει υπόνοιες και όχι μόνο, για γνωριμίες με ποινικούς αλλά δεν τρέχει τίποτα. Αντί να εξεταστεί από Εισαγγελέα, η κυβέρνηση το μόνο που ζήτησε ήταν η διαγραφή του, ίσα ίσα για να φύγει η δημοσιότητα από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ένα ωραίο επικοινωνιακό σόου τελείωσε και πάμε για το επόμενο στο σίριαλ η δεξιά κυβερνάει, η αριστερά αποφασίζει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου