Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

«Στα θολά νερά, πνίγονται αυτοί που τα θολώνουν»

Γράφει η Μαρία Ι. Γιαλαμά,



  Τέλος του Αυγούστου, με πληθώρα ιστορικών γεγονότων να έχουν επετειακές αναφορές αυτές τις ημέρες, με κυριότερο ίσως το τέλος του συμμοριτοπολέμου στο Γράμμο και στο Βίτσι με την νίκη του Ελληνικού Εθνικού στρατού.29/8/2024. Η νίκη αυτή ,επέτρεψε στην Ελλάδα να μείνει στον δυτικό κόσμο, έχοντας κερδίσει την ελευθερία της. Μία ελευθερία που πολλάκις κατά το διάβα των αιώνων απώλεσε και άλλες τόσες επανέκτησε, με τίμημα ποταμούς αίματος των αγωνιστών της. Ο συμμοριτοπόλεμος, ήτο ένας αδελφοκτόνος- ξενοκίνητος πόλεμος, τη συνδρομή κομμουνιστών γειτονικών χωρών, που συνέδραμαν τους Έλληνες κομμουνιστές, στο να καταστείλουν την δημοκρατία και να οδηγήσουν την χώρα στο τότε ακμάζον Ανατολικό μπλόκ. Την όλη ευθύνη για τα δεινά της Ελλάδος, την φέρει το ΚΚΕ. Μετά από τέσσερα χρόνια κατοχής, που υπέφεραν τα πάνδεινα οι Έλληνες, το ΚΚΕ, καλώντας τον λαό σε αντίσταση, μετέτρεψε ως ξενοκίνητος δάκτυλος, την αντιστασιακή διάθεση των Ελλήνων, κατά του φασισμού, σε κινητήριο δύναμη επιβολής του κομμουνισμού και προσαρτήσεως της χώρας, στις υπό την επιρροή της τότε ΕΣΣΔ ευρισκόμενες. Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα έχουν την δυνατότητα, να αποκτήσουν γνώσεις και να τεκμηριώσουν στοιχειοθετημένη ιστορική άποψη, για τον αδελφοκτόνο αυτό πόλεμο, πενταετούς διαρκείας, με τις τεράστιες απώλειες ανθρωπίνου δυναμικού, πολύ περισσοτέρους νεκρούς, απ’ ότι είχε ο Ιταλοελληνικός πόλεμος και η Γερμανική κατοχή, και τους ποταμούς αίματος να ποτίζουν τα Ελληνικά εδάφη. Ο πόλεμος αυτός, συμπεριέλαβε και το απεχθές γεγονός του παιδομαζώματος στους κόλπους του, έχει αφήσει δε, ανοιχτές πληγές στην Ελληνική επικράτεια ,που αιμοραγούν ακόμη και σήμερα. Χιλιάδες Ελληνόπουλα οδηγήθηκαν άνευ της συγκαταθέσεως των γονέων τους, σε στρατόπεδα των γειτονικών κομμουνιστικών χωρών και αργότερα διεμοιράσθησαν σ’ όλες τις χώρες του Ανατολικού μπλόκ, λαμβάνοντας κομμουνιστική παιδεία, καθοδηγούμενα συμφώνως των σταλινικών επιταγών. Είναι οι επαναπατρισθέντες σε μεγάλο αριθμό Έλληνες, που τους εδόθη από τον Ανδρέα Παπανδρέου η σύνταξη της «Εθνικής Αντίστασης», για προσωπικούς του ψηφοθηρικούς λόγους. Άλλωστε η πλειοψηφία αυτών, μετεκινήθησαν ακουσίως και βιαίως από την πατρίδα, οδηγούμενοι στους ερυθρούς παραδείσους που το ΚΚΕ ονειρευόταν, μη μετέχοντες σε κάποιας μορφής αντίσταση. Όσο για τους αιμοσταγείς άρπαγες, αντί να καταδικασθούν για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, όπως αρπαγή μετά βίας ανηλίκων από την γονεϊκή εστία και δράσεις κατά της Ελληνικής οικογενείας και του έθνους, τους εχαρίσθη σύνταξη τιμητική, χωρίς να έχουν προσφέρει στην πατρίδα τίποτε άξιον τιμής, ή μη μόνον πράξεις πόνου και αίματος, χρήζουσες παραδειγματική τιμωρία..

  Είθισται στην Ελλάδα να βαπτίζεται ότι «ύποπτο» με τίτλους ευγενών προθέσεων.

  Έτσι και στο όνομα της λήθης των φρικτών αυτών γεγονότων, εδόθη και επιβράβευση στους υποκινητές των εκκαθαρίσεων .Εννοείται ότι το αμαρτωλό ΚΚΕ, το υπεύθυνο για την όλη αιματοχυσία και τους ατελείωτους τάφους στο Μελιγαλά, στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ,στο Γράμμο και στο Βίτσι, στους Μεταξάδες, στον κεντρικό Έβρο και στα χωριά του Σουφλίου, στην Μακεδονία, στην Ήπειρο κλπ, ουδέποτε εζήτησε συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό για τα εγκλήματα που προεκάλεσε. Αντιθέτως, εφρόντισε να παρουσιάσει την εθνοκτόνο τακτική του, σε συνεργασία με τους τότε «ειρηνοφίλους», τη ανοχή των νικητών, ως πράξη αντιστάσεως και αγάπης για την Πατρίδα. Ο νομός Έβρου, ως γειτνιάζων με την Βουλγαρία, επλήρωσε ακριβά την «αντιστασιακή εκδηλωθείσα διάθεση των κομμουνιστών», με χιλιάδες παιδιά ,που ένεκα του παιδομαζώματος οδηγήθησαν στην Βουλγαρία και από εκεί εστάλησαν στην Ανατολική Γερμανία, στην ΕΣΣΔ και στην τότε Τσεχοσλοβακία. Όσα εξ αυτών των παιδιών ,κατάφεραν οι Εθνικές δυνάμεις να τα αποσπάσουν από τα χέρια των αρπάγων, πρίν περάσουν τα σύνορα της χώρας μας, είχαν την ευκαιρία να επουλώσουν τις πληγές τους ,στις παιδουπόλεις που ίδρυσε προς τον σκοπό αυτό και για την περίθαλψη των ορφανών του συμμοριτοπολέμου, η τότε βασίλισσα Φρειδερίκη. Αποτελώντας στιβαρό και αποτελεσματικό εμπόδιο των προθέσεων των κομμουνιστών την δύσκολη εκείνη χρονική περίοδο, εφρόντισαν οι ηττημένοι να σπιλώσουν το όνομά της, όλη την μεταπολεμική εποχή, μη αποδεχόμενοι το τεράστιο κοινωνικό προνοιακό της έργο. Στην ερώτηση ,τι έμεινε από εκείνο τον αδελφοκτόνο πόλεμο, η απάντηση είναι πολλές ανοιχτές πληγές, διηρεμένες οικογένειες, κατεστραμμένες κρατικές υποδομές και μία Πατρίδα έρμαιο των διαθέσεων εκάστου εμπόρου ελπίδων, μεταπράτου πομφολύγων, έναντι του πατριωτισμού. Κάπως έτσι οι Νεοέλληνες έπαψαν να τελούν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στους θυσιασθέντες για την Ελευθερία της Πατρίδος, συνυπογράφοντες το αφήγημα περί λήθης. Μονομερής όμως λήθη δεν υπάρχει και το τότε υπεύθυνο για την ακραία σύγκρουση ΚΚΕ, αναμοχλεύει τα τότε γεγονότα και επιζητά επιβράβευση των «δημοκρατικών του αγώνων», που εν πολλοίς λαμβάνει. Άλλωστε αποτελεί πλέον κόμμα, του Ελληνικού κοινοβουλίου.

  Το δυσάρεστο είναι ότι ανιστόρητοι πολιτικοί γόνοι γνωστής οικογενείας, δημοσίως τιμούν τους αγώνες των σφαγέων, μη φροντίζοντες αν και έχοντες θέσεις ευθύνης, να τιμήσουν τους στρατιώτες του Ελληνικού στρατού που εθυσιάσθησαν υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα και την ελευθερία της.

  Προφανώς τα γεγονότα της βιαίας εκείνης περιόδου, μεγάλης σημασίας λόγω της απωλείας του ανθού της χώρας, δεν συνετίζουν τους σημερινούς κυβερνώντες. Δημιουργώντας συνεχώς θέματα με την ανικανότητά τους, ενώ οι ίδιοι σε ανακοινώσεις θέτουν τον πήχυ ψηλά για έργα και πράξεις υπέρ των πολιτών, προσπαθούν θολώνοντας το τοπίο που αποκαλύπτει την ανεπάρκεια τους, να καλύψουν με σαθρά επιχειρήματα, την αποκάλυψη του μηδενικού τους έργου, υποτιμώντας την νοητική επάρκεια των Ελλήνων και την κριτική δυνότητά τους. Κάπως έτσι θεωρούν, ότι με την υπερπροβολή των εκδηλώσεων, που διοργανώνει αυτές τις ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αιτιολογήσει την έννοια γάμος όπως ο ίδιος την κατανοεί, που διαπράττουν οι δημοσιογραφικές εντεταλμένες πένες, θα λησμονήσουν ή θα συγχωρήσουν οι δεξιοί ή κεντροδεξιοί, το απαράδεκτο νομοσχέδιο του γάμου ,μεταξύ των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ +κοινότητος. Η κυβέρνηση εισηγήθηκε στο κοινοβούλιο το εν λόγω νομοσχέδιο και απειλώντας τους βουλευτές του πλειοψηφούντος κόμματος, εψηφήσθη. Τώρα,εισπράττοντας το τεράστιο πολιτικό κόστος, προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες, στο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που με τις πράξεις του γελοιοποιεί την μεγάλη προτεραιότητα της .Αλλά δεν είναι μόνον αυτό που προσπαθεί να καλύψει θολώνοντας τα νερά, είναι οι μυστικές συμφωνίες με τον σουλτάνο για την διαχείριση του Αιγαίου, που μικρά, αλλά μεγίστης σημασίας γεγονότα αποδεικνύουν την ύπαρξή τους, είναι το περίφημο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, που βρέθηκε απροετοίμαστο για την αντιμετώπιση μεγάλων πυρκαγιών, είναι το λαθρομεταναστευτικό, που έχει αυξηθεί και που το αφήγημα το θέλει ως μεγάλο τουριστικό ρεύμα. Είναι η αύξηση της εγκληματικότητος που δεν ελέγχεται πλέον από το νωθρόν των δυνάμεων ασφαλείας λόγω της ανικάνου πολιτικής ηγεσίας. Είναι και η ολοένα δυσχερεστέρα καθημερινότητα των Ελλήνων, που προφανώς δεν γίνονται προσπάθειες αντιμετωπίσεώς της, παρά μόνον δίδονται ουτοπικές υποσχέσεις. Πολλά συσσωρευμένα…Ο λαός μας έχει εξαιρετικές παροιμίες που αποδεικνύουν την αλήθεια. Ας μείνουμε σε μία κοσμία, ως προειδοποίηση «Λαγός την φτέρην έσειε, κακό της κεφαλής του»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου