Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Ισπανία: Είναι η 8χρονη Έλσα, η νέα Γκρέτα Τούνμπεργκ για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ; (video)


Η Elsa Ramos η οχτάχρονη διεμφυλική παρουσιάζεται στα Ισπανικά μέσα ως ένα εθνικό φαινόμενο που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και η οποία συγκρίνεται με τη Greta Thunberg, την 16χρονη ακτιβίστρια που έγινε παγκόσμιο σύμβολο για τη καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. 

Μάλιστα, πρόσφατα η Έλσα από το Arroyo de San Serván (Badajoz) έστειλε ένα βαθύ μήνυμα στους πολιτικούς της Συνέλευσης της Extremadura με μια συγκινητική ομιλία της κατά του εκφοβισμού προς τους ανθρώπους ΛΟΑΤΚΙ η οποία «άγγιξε» χιλιάδες ανθρώπους κατόπιν κοινοποίησης της στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.


"Είμαι ένα διεμφιλικό κορίτσι, μένω στο Arroyo de San Serván και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω ζήσει ένα πολύ σημαντικό μονοπάτι, το μονοπάτι της ευτυχίας μου. Είμαι στο σχολείο Nuestra Señora de la Soledad, το σχολείο της πόλης μου, και εκεί είμαι τυχερή που οι συμμαθητές μου έχουν καταλάβει πώς είμαι από την πρώτη μέρα. Ωστόσο, είναι ακόμα απαραίτητο να θυμίσω ότι έχω το δικαίωμα να αποκαλούμαι όπως εγώ αισθάνομαι ", λέει η Elsa κατά τη διάρκεια της παρέμβασης της. 

Η Έλσα δεν είπε μόνο την ιστορία της, αλλά προέβη και σε μια απαίτηση από τους πολιτικούς ηγέτες:

    "Από όλα που έχω να πω σήμερα, το πιο σημαντικό είναι αυτό: οι γυναίκες και οι κύριοι που είναι αφιερωμένοι στην πολιτική να συνεχίσουν, παρά τις απειλές, να θεσπίζουν νόμους που να αναγνωρίζουν ότι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί. Πάνω απ’όλα οι διεμφυλικοί άνθρωποι έχουμε το δικαίωμα να είμαστε αυτοί που είμαστε. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να μας αφαιρέσει την ευτυχία"

Η παρέμβαση της Elsa συμβαίνει τέσσερα χρόνια μετά την παρέμβαση της μητέρα της, Anabel Pastor η οποία συμμετείχε το 2014 στην 1η Ολομέλεια εναντίον του εκφοβισμού προς τους ΛΟΑΤΚΙ.
«Το κοριτσάκι μου δεν έχει υποστεί καμία παρενόχληση. Ελπίζω ότι θα μπορεί να ζήσει σε έναν κόσμο χωρίς μίσος», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της τότε.

Πηγή: El Mundo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου