Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ και ΜΝΗΜΗΣ για την ΝΙΚΗ στο Γράμμο και στο Βίτσι. Θεσσαλονίκη 28/8/2020

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 στη Θεσσαλονίκη, εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για την ΝΙΚΗ στο Γράμμο και στο Βίτσι (Αύγουστος 1949).

Ο ομιλητής κ.Βαλασίδης Δημήτριος, συνταγματάρχης ε.α., ξεκινώντας από την έναρξη των επιχειρήσεων των κομμουνιστοσυμμοριτών (31 Μαρτίου 1946, όταν εκτελέστηκαν όλοι σχεδόν οι στρατιώτες και οι χωροφύλακες που έτυχε να βρίσκονται στο Σταθμό χωροφυλακής Λιτοχώρου λόγω της διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών την επόμενη ημέρα) αναφέρθηκε στις μάχες που ακολούθησαν και στο νικηφόρο κλείσιμο του αγώνα με τις επιχειρήσεις «Πυρσός Α', Β' και Γ'», ενώ η ομιλία συνοδεύθηκε από πλούσιο εποπτικό υλικό. Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και σχολιασμοί (για τα αποτρόπαια εγκλήματα των κομμουνιστοσυμμοριτών, το παιδομάζωμα κλπ).




Προηγήθηκαν χαιρετισμοί εκπροσώπων του τομέα Λάρισας του ΙΛ 2012, της Πατριωτικής Νεολαίας Κατερίνης και της Ένωσης Ελλήνων Πολιτών για την Μακεδονία. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις τρέχουσες εξελίξεις στην πατρίδα μας.

Η βραδιά έκλεισε με γεύμα που παρατέθηκε δωρεάν, από το οποίο συγκεντρώθηκε με προαιρετικές εισφορές σημαντικό χρηματικό ποσό για την οικογένεια συναγωνιστή μας, του οποίου το ένα από τα 3 παιδιά, παιδί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.


ΑΙΩΝΙΑ η ΜΝΗΜΗ 
των πεσόντων στρατιωτών, υπαξιωματικών και αξιωματικών 
στο Βίτσι και στο Γράμμο.

ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ στους νικητές.

Στο Βίτσι και στον Γράμμο νίκησε η ΕΛΛΑΔΑ!

Ιερός Λόχος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου