Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Οι Έλληνες και η αλαζονεία των άλλων - η απάντηση του Φρειδερίκου Νίτσε-

 

Γράφει ο Γεώργιος Εμ.Δημητράκης

 

Η αλαζονεία είναι γνώρισμα της συμπεριφοράς των ανθρώπων, που εκπορεύεται από την υπερτίμηση του εαυτού των. Απομονώνει τα άτομα από τους συνανθρώπους τους. Οι αλαζόνες θεωρούν τους άλλους κατώτερους, τους χρησιμοποιούνε πολλές φορές ως αντικείμενα και τους ταπεινώνει. Οι αλαζόνες δεν έχουν ανοιχτό φιλοσοφικό πνεύμα, τυφλώνονται από το φώς του ηλίου, φοβούνται τις ίδιες τις σκιές τους, και ξαναμπαίνουν εις την σιγουριά του σπηλαίου. Ο φιλοσοφημένος όμως άνθρωπος θέτει συνεχώς ερωτήματα για το «τι», «πως» και «γιατί», είναι ο μόνος που μπορεί να δει  την αλήθεια και παρόλο που γνωρίζει ότι θα χλευαστεί εις την προσπάθεια του να την μεταφέρει και εις τους υπολοίπους μέσα εις το σπήλαιο, ο Πλάτων υποστηρίζει «πως είναι χρέος του να τους μεταδώσει την γνώση αυτή».

 

Η γνώση και η αλήθεια είναι οι αρετές, τα όπλα και η δύναμη των Ελλήνων οι οποίοι δεν τυφλώνονται από το φώς του ήλιου. Είναι αυτοί οι οποίοι μεταλαμπάδευσαν αυτά εις την Οικουμένη. Όμως η τωρινή οικονομική κρίση και η συνεχιζόμενη τώρα 11-ετής και διαρκής μνημονιακή κατακρεούργηση και εξαθλίωση  του Ελληνικού Λαού έχει ως αναπόφευκτη συνέπεια την πτώση των μασκών, όπου όλα βγαίνουν εις το φώς.

 

Μόλις προ 7 ετών  ο τότε  Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker παραδέχθηκε δημοσίως ότι αυτός και οι συνάδελφοι του με τις Κυβερνήσεις τους «γνώριζαν  επί πολλά χρόνια για το κερδοσκοπικό παιχνίδι που παίζονταν εις βάρος της Ελλάδος, και το όφελος που είχαν από αυτό οι δικές τους Οικονομίες. Ότι σκόπιμα δεν έλαβαν μέτρα για να το σταματήσουν»! Όμως δεν μας εκπλήσσει η κυνική, ανερυθρίαστη και ελεεινή αυτή συμπεριφορά, η οποία προκαλεί αποστροφή σε όλους τους ανθρώπους, ενός θλιβερού Οργάνου και των ομοίων του της Ε.Ε. απέναντι της Ελλάδος!  Όπως δεν μας εκπλήσσει ούτε και η τότε (12.Νοε.2014) δημοσίευση αποσπασμάτων από το Βιβλίο «Stress Test: Reflections on Financial Crises» του πρώην Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ  Τίμοθι Γκάιτνερ, το οποίο κυκλοφόρησε την 14.Μαϊου 2014.  Εις το οποίο αναφέρονται πρωτοφανείς λεπτομέρειες από την Συνάντηση Κορυφής των Ηγετών G7 τον Φεβρουάριο του 2010 εις το Καναδά,  για την κρίση που «προκάλεσε η Ελλάδα», επι λέξει τα κάτωθι:

«Ξέρετε, οι Ευρωπαίοι βασικά ήρθαν σε εκείνη τη συνάντηση λέγοντας: «Θα δώσουμε εις τους Έλληνες ένα μάθημα. Είναι πραγματικά φριχτοί. Μας είπαν ψέματα. Είναι απαίσιοι και άσωτοι και εκμεταλλεύθηκαν βασικά τα πάντα, και θα τους συντρίψουμε». Αυτή ήταν η στάση όλων!»

 

Όμως η ανήκουστη, αλαζονική και υβριστική συμπεριφορά των φαιδρών και απεχθέστατων Ηγετών της ευρωπαϊκής(Ε.Ε.) φαρισαϊκής αθλιότητας και των ομοίων Συνεταίρων τους απέναντι των Ελλήνων δεν μας εκπλήσσει, αλλά ούτε και μας αγγίζει. Η Παγκόσμια Ιστορία μιλάει απο μόνη της.  Εμείς οι Έλληνες, αλλά και η πλειονότητα των Λαών του πλανήτη, έχουμε συνηθίσει να ανεχόμαστε τις βάρβαρες συμπεριφορές όλων εκείνων, οι οποίοι επί εκατονταετηρίδες καταληστεύουν την ανθρωπότητα, και ευθύνονται για όλα τα ανείπωτα δεινά που έχουν προκαλέσει με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1204) και την εγκληματική Αποικιοκρατία, εις την Αφρική, την Ασία και την Αμερική και το σκλαβοπάζαρο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων και την καταστροφή Πολιτισμών.  Με τις αναρίθμητες και αποτρόπαιες επεμβάσεις, τους εκβιασμούς και  απειράριθμους πολέμους εναντίον των δύσμοιρων Λαών, τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους με τις ανυπολόγιστες καταστροφές, και απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων εις βάρος της ανθρωπότητας.

 

Ούτε όμως  μας φοβίζουν οι απειλές τους,  ότι θα μας «συντρίψουν»! Αυτοί οι οποίοι με την σιωπή και την ανοχή συγκεκριμένων Οργάνων της Ε.Ε. και εμμέσως μερικών άλλων Δυνάμεων, εγκληματούν απέναντι της Πατρίδος μας και κερδοσκοπούν εις βάρος του Ελληνικού Λαού. Αυτοί οι οποίοι ανέδειξαν την «μίζα έναντι της μίζας» για να θησαυρίζουν πολλαπλάσια εις βάρος του Λαού μας. Αυτοί οι οποίοι επί δεκαετίες διέφθειραν με τις «μίζες έναντι της μίζας»  το Πολιτικό Σύστημα της χώρας μας και μετέτρεψαν την Πολιτική Ελίτ της Πατρίδας μας σε δικά τους και πειθήνια όργανα και μαριονέτες, και τους κατέστησαν όμοιους τους, πιστά αντίγραφά τους. Αυτοί οι οποίοι χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τα πειθήνια Όργανά τους για να χρεοκοπούν, να ταπεινώνουν την Πατρίδα μας,  να προκαλούν ανείπωτα δεινά εις τον Λαό μας.

 

Εμείς οι Έλληνες δεν  φοβόμαστε όμως τις απειλές των αλαζόνων εχθρών της Πατρίδας μας. Ούτε φοβόμαστε τις ανάρμοστες και αντεθνικές συμπεριφορές, τις απειλές και τους εκβιασμούς όλων εκείνων των αυτοχθόνων, οι οποίοι όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,  διότι  κατέστησαν πειθήνια όργανα και μαριονέτες των  εχθρών της Πατρίδος μας.

Ομως την πιο εύστοχη και αποστομωτική απάντηση σε όλους του αλαζόνες την δίνει ο Φρειδερίκος Νίτσε εις το πρώτο του βιβλίο που έγραψε το 1872 με τον τίτλο «Η γέννηση της Τραγωδίας», και συγκεκριμένα εις το κεφάλαιο 15, όπου κάνει μία ιδιαιτέρα μνεία εις το Ελληνικό Έθνος, αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά απο την εποχή του. Διαβάστε το κάτωθι χαρακτηριστικό απόσπασμα:

 «Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει  τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν,  φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή εις την σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και  αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί εις το έδαφός του.

Μα ποίοι, επιτέλους, είναι αυτοί των οποίων η ιστορική αίγλη υπήρξε τόσο εφήμερη, οι θεσμοί τους τόσο περιορισμένοι, τα ήθη τους αμφίβολα έως απαράδεκτα, και οι οποίοι απαιτούν μια εξαίρετη θέση ανάμεσα εις τα έθνη, μια θέση πάνω από το πλήθος.

Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ' αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι εις τους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα εις την άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

Γεώργιος Εμ.Δημητράκης

Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος κρητικής (Μαριού/ Ν. Ρεθύμνης) και θρακικής καταγωγής γεννήθηκε και διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία εις την Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά εις την Αθήνα. Διετέλεσε επί 30-ετίας Διπλωματούχος Ξεναγός για όλη την Ελληνική Επικράτεια. 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου