Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Δημοσκόπηση MARC: Πολύ μεγάλη αποδοχή των μεταρρυθμίσεων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας

                                             liberal.gr

Πολύ μεγάλη αποδοχή έχουν από την κοινή γνώμη, σύμφωνα με γκάλοπ της εταιρείας MARC που  έγινε για το Πρώτο Θέμα, μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στις διάφορες εκπαιδευτικές βαθμίδες. 

Πιο αναλυτικά, ότι 7 στους 10 κρίνουν θετικά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, την καθιέρωση  ορίου φοίτησης και την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, ενώ 3 στους 4 συμφωνούν στην είσοδο με κάρτα στα ΑΕΙ.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα «Γενικά πιστεύετε ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα έχει θετική, αρνητική ή δεν θα έχει επίδραση στην ποιότητα της εκπαίδευσης;», το 66,9 απαντά «θετική», το 15,4% θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει κάποια επίδραση, ενώ μόλις το 9,3% πιστεύει ότι θα έχει «αρνητική».

Αξίζει μάλιστα να επισημανθεί ότι ακόμα και το 53,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ, όπως και το 34,6% του ΚΚΕ, ενώ οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ είναι θετικοί σε ποσοστό παρόμοιο με εκείνων της ΝΔ, 76,6% και 77,7% αντιστοίχως.

 Επιπροσθέτως, όσον αφορά την ελεγχόμενη είσοδο με κάρτα στα πανεπιστήμια, το 75,6% λέει «ναι» και μόνο το 21,2% είναι εναντίον, ενώ για την καθιέρωση ορίου φοίτησης στα πανεπιστήμια, συμφωνεί το 71,2% και διαφωνεί το 25,2%. 

Τέλος, σχετικά με την καθιέρωση ελάχιστης βάσης για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια το 70,9% τοποθετείται θετικά και το 23,5% έχει αρνητική άποψη. 

https://www.liberal.gr/news/polu-megali-apodochi-ton-metarruthmiseon-pou-proothei-to-upourgeio-paideias/391526

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου