Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Η Ελλάδα κλείνει το Αιγαίο στην Τουρκία με τα ΠΕΠ RM-70 των 40 χλμ

 

                   


Η Ελλάδα κλείνει το Αιγαίο στην Τουρκία με τα ΠΕΠ RM-70 των 40 χλμ – Τα συγκεκριμένα συστήματα είναι εδάφους – εδάφους αλλά χρησιμοποιούνται και ως εδάφους – επιφανείας.

 

Οι εδάφους – εδάφους RM-70 με τις 40 ρουκέτες τη φορά έβαλαν πονοκέφαλο στους Τούρκους αφού κάνουν αδύνατη την πρόσβασή τους στο Αιγαίο, αν το θελήσει η Ελλάδα.

 

Με το αυξημένο βεληνεκές των 40 χλμ, που απέκτησαν οι 116 ΠΕΠ RM-70 με τις νέες σέρβικες αναβαθμισμένες ρουκέτες, η Αθήνα βάζει ακόμα όπλο στο οπλοστάσιό της.

 

Οι ρουκέτες G2000 έχουν βεληνεκές 40 χιλιομέτρων με τις παλαιές ρουκέτες να έχουν εμβέλειας 20 χιλιομέτρων.

 

Οι Έλληνες αν και τα συγκεκριμένα συστήματα είναι εδάφους – εδάφους τα χρησιμοποιούν και ως εδάφους επιφανείας κατά αποβατικών ενεργειών.

 

Έτσι, με την τοποθέτησή του στα νησιά του Αιγαίου γίνεται αδύνατη η διέλευση τουρκικών πλοίων, αφού με τις 40 ρουκέτες της κάθε βολής του ΠΕΠ RM-70 κανένα τουρκικό πλοίο δεν μπορεί να αναχαιτίσει την ομοβροντία.

 

Το Σύστημα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (RM-70) είναι Τσεχοσλοβάκικης κατασκευής. Μετά την υπογραφή της συνθήκης CFE, το Ελληνικό Πυροβολικό εξοπλίστηκε κατά το έτος 1994 με αριθμό συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων 122 χιλ. τύπου RM-70, Τσεχοσλοβάκικης κατασκευής από την πρώην Ανατολική Γερμανία. Οι ΠΕΠ RM-70 είναι τεχνολογίας του 1970, τέθηκαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και έδωσαν μεγάλη ισχύ πυρός στο Ελληνικό Πυροβολικό. Οι ΠΕΠ αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους πολλαπλασιαστές ισχύος. Για το λόγο αυτό μελλοντικά το Ελληνικό Πυροβολικό θα προχωρήσει στην πληρέστερη αξιοποίηση των ΠΕΠ RM-70 εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και με προμήθεια βελτιωμένων πυρομαχικών.

 

Ο χρόνος ριπής των 40 ρουκετών είναι τα 20 δευτερόλεπτα.

 

Στην έκθεση DEFEA 2021, βρέθηκαν η EDePro και η Green Power Turbine Systems και οι δύο από την Σερβία.

https://www.enoplos.gr/2021/07/rm-70-40.html

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου