Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Η Ε.Ο.Ν. ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ !

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ε.Ο.Ν., η μοναδική νεανική εθνικιστική οργάνωση που ξέρει να σέβεται τους ενδόξους προγόνους και να εμπνέεται από το παρελθόν, την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 απέτισε φόρο τιμής στον μεγάλο Εθνικιστή διανοούμενο Ίωνα Δραγούμη, ο οποίος προ 104 ετών, στις 31 Ιουλίου 1920, δολοφονήθηκε αγρίως, στυγερώς και ανάνδρως από τα βενιζελικά παρακρατικά τάγματα του Γύπαρη.

Η εκδήλωση μνήμης συνδιοργανώθηκε τόσο από το Κίνημα μας όσο και από την «Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων του Ιωάννη Παναγιωτακόπουλου» και Ιωάννη Γιαννάκενα, εκδότη των εκδόσεων «ΠΕΛΑΣΓΟΣ», οι οποίοι στους εναρκτηρίους χαιρέτισμούς τους αναφερθέντες με συγκίνηση στις αναμνήσείς τους από την διοργάνωση της παρούσης εκδηλώσεως παρέδωσαν την σκυτάλη συνεχίσεως της επετειακής αυτής συνάξεως στον Σύλλογό μας, εκφράζοντας την αμέριστη εμπιστοσύνη τους ότι η από τούδε και στο εξής η εκδήλωση περνά σε ασφαλή και καθαρά χέρια αγνών παιδιών που αγαπούν την Πατρίδα και τον Αγώνα για τα δίκαια της Ελληνικής Φυλής.


Χαιρετισμό μεταξύ των άνωθι απηύθυναν εκ μέρους του Συλλόγου μας ο Γραμματέας μας και Δικηγόρος Αθηνών Πέτρος Ι. Νικολού, ο οποίος ευχαρίστησε με ευγνωμοσύνη τους συνδιοργανωτές ως ιστορικά στελέχη του Πατριωτικού Χώρου, ενώ την Κεντρική Ομιλία εξεφώνησε το στέλεχος της Οργανώσεώς μας η επιμελήτρια λογοτεχνικών κειμένων κα. Αδαμαντία Μητροπούλου.

Δάφνινα στεφάνια κατέθεσαν: 

• Για την «Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων» ο κ. Ιωάννης Παναγιωτακόπουλος 

• Για την «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία-Ε.Ο.Ν.», μέλος της Κεντρικής Γραμματείας μας 

• Για τις «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ», ο κ. Ιωάννης Γιαννάκενας. 

• Για την ιστοσελίδα «Αιώνια Ελληνική Πίστη», ο κ. Βασίλειος Στυλιανέσης 

• Για την ιστοσελίδα «ΠΥΛΗ του Ρωμανού», συνεργάτης του δικτύου. 

Με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, δώσαμε όρκο συνεχίσεως της παραδόσεως τιμής προς τον οραματιστή του συγχρόνου ρομαντικού Εθνικισμού και αναλάβαμε το χρέος της μεταλαμπαδεύσεως της σπίθας του Αγώνος στις νέες γέννες που έρχονται να δώσουν την ψυχή τους στην μάχη για μια Πατρίδα ελεύθερη και ελληνική! 

Τιμή και Δόξα στον Ίωνα Δραγούμη! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου