Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Η δήθεν Φοινικική Γλώσσα-Η μεγάλη απάτη
Γ Μέρος
Καστοριά: Δείτε τι έκρυβε η λίμνη για 7.254 χρόνια!



Η πινακίδα του δισπηλιού 

 Ο συγκεκριμένος μύθος μας κάνει παρέα αρκετά χρόνια και πιστεύω πως ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σχετικά με την πινακίδα του Δισπηλιού.
Στη παρακάτω ανάρτηση, καταλαβαίνουμε όλοι ότι ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί με 3-4 προτάσεις που περιγράφουν το ιστορικό της πινακίδας, που βρέθηκε, από ποιον και τη χρονολόγηση που έχει γίνει. Αυτές οι αναρτήσεις υπάρχουν μόνο για ένα λόγο που δεν είναι άλλος, από την αύξηση της επισκεψιμότητας
Με την πινακίδα του Δισπηλιού έχει ασχοληθεί ο κύριος Σαραντάκος και έχει συλλέξει ότι στοιχεία υπάρχουν. Έτσι μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε τελικά αν αυτές οι αναρτήσεις στο ιντερνετ λένε την αλήθεια ή αναπαράγουν ένα μύθο.
Πριν δούμε το άρθρο του κυρίου Σαραντάκου, θα διαβάσουμε το τελευταίο δημοσίευμα που κυκλοφορεί σχεδόν σε όλες τις σελίδες.
Πρόκειται για το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια!


Είναι μια ξύλινη επιγραφή με άγνωστο μήνυμα, χαραγμένο από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμναίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς, γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.

Η ανακοίνωση της ανακάλυψης του ευρήματος έγινε από τον καθηγητή της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ, κ. Γιώργο Χουρμουζιάδη: «Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή που βρέθηκε στη λίμνη της Καστοριάς αποκαλύφθηκε στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας και χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα–14 στον «Δημόκριτο», στο έτος 5260 π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου!

Όπως αντιλαμβάνεστε, το εν λόγω εύρημα στη λίμνη της Καστοριάς, γνωστό και ως «Πινακίδα του Δισπηλιού», ανατρέπει όλες τις «επίσημες» θεωρίες περί καταγωγής της γραφής από τη Μεσοποτομία ή τη Μέση Ανατολή και επιβεβαιώνει τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, ότι οι πρόγονοί μας, οι προϊστορικοί κάτοικοι της Ελλάδας, που αποκαλούμε Πελασγούς, είναι οι εφευρέτες της γραφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου