Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Στην Exin Group το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, έναντι 718 εκατ. ευρ


Την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής ανακοίνωσε σήμερα η Exin Financial Services Holding B.V., με το τελικό τίμημα της συναλλαγής να ανέρχεται στα 718 εκατ. ευρώ. Κλείνει έτσι και επίσημα το deal της Εθνικής Τράπεζας με το επενδυτικό σχήμα των Matt Fairfield, John Calamos και John Koudounis.
Πιο αναλυτικά, η Exin εισέρχεται σε μακροπρόθεσμη συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, με τη συμφωνία εξαγοράς ποσοστού 75% στην Εθνική Ασφαλιστική, έναντι 718 εκατ. ευρώ, η οποία αποτιμά την ασφαλιστική στα 958 εκατ. ευρώ. Η Εθνική Τράπεζα θα διατηρήσει ποσοστό 25% στην Εθνική Ασφαλιστική, ενώ παραμένει αποκλειστικός συνεργάτης για την διάθεση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων βάσει 10ετούς συμφωνίας συνεργασίας.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Εθνική Ασφαλιστική είναι η μεγαλύτερη και παλαιότερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα. Η συμφωνία και η συνεργασία δείχνουν τη δέσμευση της EXIN να αναπτύξει ευκαιρίες στην περιοχή μετά την εξαγορά ποσοστού 50% στην AIG Greece τον Δεκέμβριο του 2016. Με την ολοκλήρωση του deal, το χαρτοφυλάκιο εταιρειών της EXIN θα παράγει περίπου 1 δισ. ευρώ σε ασφάλιστρα ετησίως από την ελληνική ασφαλιστική αγορά.
«Οι δύο αυτές εταιρείες θα ακμάσουν με την μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο Παύλος Κανελλόπουλος, αντιπρόεδρος της Ν. Κανελλόπουλος και Χ. Αδαμαντίδης, η οποία ιδρύθηκε το 1935.

Η EXIN και η Εθνική Τράπεζα μοιράζονται μία κοινή φιλοδοξία να αναπτύξουν την Εθνική Ασφαλιστική μέσω της σημαντικής αναβάθμισης των κεντρικών συστημάτων και διαδικασιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, ειδικότερα τους μεσίτες και πράκτορες, καθώς και τους ασφαλισμένους.
Η EXIN θα συνεισφέρει την τεχνογνωσία της σε θέματα διανομής, τεχνικά, underwriting και ψηφιοποίησης, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής «Intelligent Data», που βασίζεται σε έναν αλγόριθμο για την πρόβλεψη της συμπεριφοράς.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εδραιώσουμε τη συνεργασία μας με την ΕΤΕ. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τους συναδέλφους μας στην Εθνική Ασφαλιστική για την περαιτέρω ανάπτυξη του εξαιρετικού οργανισμού που έχουν χτίσει οι συνεργάτες μας στην ΕΤΕ. Ο συνδυασμός των διαχρονικών αξιών της Εθνικής Ασφαλιστικής με την τεχνολογική μας εξειδίκευση θα συμβάλλουν στην δημιουργία μιας εξαιρετικής εμπειρίας για τους πελάτες μας στα επόμενα χρόνια», τόνισε ο CEO και συνιδρυτής της EXIN.
«Αναζητώ ευκαιρίες να επενδύσω στην Ελλάδα εδώ και αρκετό καιρό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η αναζήτησή μας κορυφώθηκε με μία τόσο εξαιρετική προσθήκη για την μακροπρόθεσμη στρατηγική μας», τόνισε ο John Calamos. Για αναγέννηση του κλάδου μέσω της EXIN έκανε λόγο ο John Koudounis.

http://www.liberal.gr/arthro/148867/oikonomia/epicheiriseis/stin-Exin-Group-to-75-tis-ethnikis-asfalistikis-enanti-718-ekat-euro-.html