Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Αναδεικνύεται ο αγνός αγωνιστής του 1821 Γεωργάκης Ολύμπιος

 

Στόχος η καταγραφή της δράσης του Έλληνα αγωνιστή που «έπεσε» στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες αλλά και την ανάδειξη της Ελληνικής Επανάστασης

 

*«Θα υπάρξει συνεργασία με φορείς και Συλλόγους από το Λιβάδι Ολύμπου και την ευρύτερη περιοχή ώστε να αναδειχθεί ο αγνός αγωνιστής




Με στόχο την ανάδειξη ενός από τους πρωτεργάτες της Ελληνικής Επανάστασης στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες που έδρασε εκεί και «έπεσε» υπερασπιζόμενος την πατρίδα και τα ιδανικά του δημιουργήθηκε στο Facebook η Ομάδα Φίλων Ιστορίας «Γεωργάκης Ολύμπιος».

      Δημιουργός της εν λόγω Ομάδας στο Facebook είναι ο Ηλείος Ιστορικός – Συγγραφέας και Διαχειριστής του ιστορικού πόρταλ «Το skalistiri.news σκαλίζει το 1821» Θεόδωρος Λάμπρος.

 


Μιλώντας για αυτή τη νέα προσπάθεια που ξεκινά ο Θεόδωρος Λάμπρος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σκοπός μου καθώς και όσων φίλων επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτή την ομάδα είναι η ανάδειξη και προβολή της ζωής και δράσης του αγνού αγωνιστή Γεωργάκη Ολύμπιου στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες και η συνεργασία με Συλλόγους και φορείς από την περιοχή του το Λιβάδι Ολύμπου.

Αυτή η προσπάθεια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και εντάσσεται στο ιστορικό μου πόρταλ «Το skalistiri.news σκαλίζει το 1821».

Μάλιστα για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί μια νέα σελίδα στο Facebook όπου εκεί θα μπορούν να γίνουν μέλη όσοι φίλοι – φίλες επιθυμούν ώστε να αναδειχθεί ο αγνός αγωνιστής Γεωργάκης Ολύμπιος αλλά και η Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Είναι μια προσπάθεια ώστε να αναδείξουμε την ιστορία μας και αγνούς αγωνιστές για τους οποίους δεν γνωρίζουμε.

  Σε ερώτηση της «ΠΡΩΤΗΣ» γιατί επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος αγωνιστής ο Θεόδωρος Λάμπρος ανέφερε τα εξής:

«Ο Γεωργάκης Ολύμπιος παρόλο που γεννήθηκε στο Λιβάδι Ολύμπου πάντα με κέντριζε γιατί πέρα από τον αγνό χαρακτήρα και την ανδρεία του απέδειξε πόσο τεράστιο μεγαλείο ψυχής είχε και ενώ μπορούσε να διαφύγει και να σωθεί προτίμησε να δώσει τον αγώνα του στη Μονή Σέκου και να «πέσει» εκεί σαν άλλος Λεωνίδας».


Συνεργασία με φορείς και Συλλόγους

για την ανάδειξη του αγωνιστή


Ένας από τους βασικούς σκοπούς της προσπάθειας αυτής είναι όπως ανέφερε ο Θεόδωρος Λάμπρος και η συνεργασία με φορείς και συλλόγους από την ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου με σκοπό να αναδειχθεί ο αγνός αγωνιστής του 1821.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σκοπός μου είναι η συνεργασία με φορείς και συλλόγους από το Λιβάδι Ολύμπου και την ευρύτερη περιοχή ώστε να αναδειχθεί η ζωή και η δράση του αγνού αγωνιστή. Είναι μια προσπάθεια ώστε να αναδείξουμε έναν από τους σημαντικότερους πρωτεργάτες της Ελληνικής Επανάστασης στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες όπου πρωταγωνίστησε ο Γεωργάκης Ολύμπιος και να πραγματοποιηθούν μελλοντικές εκδηλώσεις μνήμης για τον αγνό αγωνιστή.

 ΠΗΓΗ: https://skalistiri.news/anadeiknyetai-o-agnos-agonistis-toy-1821-georgakis-olympios/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου