Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Αδελφοποίηση Δήμων Πύργου-Ιθάκης (φωτος)

 

Η αποστολή του Δήμου Ιθάκης ξεναγήθηκε σε Αρχαία Φειά-Ποντικόκαστρο- Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου


Στο λιμάνι της αρχαίας Φειάς, στο Ποντικόκαστρο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο ξεναγήθηκε από τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο η αποστολή του Δήμου Ιθάκης, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο Δήμων.


Λίγες ώρες πριν την επίσημη τελετή της αδελφοποίησης ο κ. Αντωνακόπουλος ξενάγησε τον δήμαρχο Ιθάκης Διονύσιο Στανίτσα και όλη την αποστολή στο αρχαίο λιμάνι των Ολυμπιακών Αγώνων και στο Κάστρο Blevederre ή Ποντικόκαστρο με αναφορές από τους αρχαίους χρόνους όπως αυτές έχουν καταγραφεί και στα Ομηρικά έπη μέχρι και την περίοδο του Βυζαντίου και της Φραγκοκρατίας.

Τον κ. Αντωνακόπουλο συνόδευαν ο ειδικός συνεργάτης-ιστορικός Θεόδωρος Λάμπρος, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Μαρίνος Αχτύπης και η κ. Φλώρα Παπαγιαννάκη.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πύργου «η Αρχαία Φειά ήταν το πέρασμα του Τηλέμαχου κατά την επιστροφή του στην Ιθάκη, μετά τη συνάντησή του με τον βασιλιά της Σπάρτης Μενέλαο στην αγωνιώδη προσπάθεια ανεύρεσης του πατέρα του. Επίσης το λιμάνι της αρχαίας Φειάς χρησιμοποιούταν από τους Ιθακιώτες για να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ολυμπία». Ειδική αναφορά έκανε επίσης και στο Διεθνές Φεστιβάλ της Αρχαίας Φειάς που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρξει άμεση συνεργασία των δύο Δήμων σε πολιτιστικό και αθλητικό επίπεδο.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Λάμπρος αναφέρθηκε συνοπτικά στην ιστορία της Αρχαίας Φειάς και του Ποντικόκαστρου, τονίζοντας την μεγάλη σημασία που είχαν τα δύο αυτά ιστορικά κέντρα κατά τους αρχαίους και Βυζαντινούς-Φράγκικους χρόνους. Αναφέρθηκε σε ιστορικά γεγονότα αλλά και σε μύθους που εντυπωσιάζουν τον ακροατή.

Αμέσως μετά η αποστολή περιηγήθηκε στο χώρο του Ποντικόκαστρου ενώ επόμενος σταθμός ήταν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου.

ΠΗΓΗ: https://skalistiri.news/dimos-pyrgoy-adelfopoiisi-dimon-pyrgoy-ithakis-fotos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου