Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Μελόνι: Στην Ευρώπη το πάρτι τελείωσε - Η Ιταλία θα υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα Σταθερά πρώτη η ακροδεξιά στην Ιταλία

 



Η αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, σε συγκέντρωση του κόμματός της στο Μιλάνο, αναφέρθηκε στο πώς θα διαμορφωθούν οι σχέσεις της χώρας της με την Ευρώπη στην περίπτωση που η ίδια αναλάβει την πρωθυπουργία μετά τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου. Πιο αναλυτικά, η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε:

"Στην Ευρώπη ανησυχούν όλοι για το ενδεχόμενο να σχηματισθεί μια κυβέρνηση με την Μελόνι πρωθυπουργό. Τι θα συμβεί; Θα τελειώσει το πάρτι και η Ιταλία θα αρχίσει να υπερασπίζεται τα εθνικά της συμφέροντα, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι, για να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις. Η μόνη χώρα που δεν το έκανε μέχρι τώρα είναι η Ιταλία, με ευθύνη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο αρκείτο στα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη από μέρους των Γερμανών και των Γάλλων. Όλοι υπερασπίζονται τα εθνικά τους συμφέροντα και δεν τους κατακρίνω, διότι είναι απόλυτα φυσικό".

Παράλληλα, η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας κατηγόρησε την κεντροαριστερή παράταξη για βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον της και πρόσθεσε ότι "η αριστερά προσπαθεί να οικοδομήσει την εικόνα ενός τέρατος, επειδή δεν έχει αρκετά επιχειρήματα στην διάθεσή της".

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου