Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ…

 

ΑΚ98/2022                                                                                             11.9.2022

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΛΙΒΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη της Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, αναδείξαμε  ως θλιβερή και επιζήμια  πράξη το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι της Κυβέρνησης   επιστρατεύονται να υπόσχονται και να εύχονται στον Κυπριακό  Λαό υποστήριξη,  για να νομιμοποιηθεί η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας και τα παράνομα παράγωγά της, ως τελική λύση του Κυπριακού, με όνομα και περιεχόμενο αυτό της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που, έτσι και αλλιώς αποτελούσε επιδίωξη της εισβολής το 1974, λύση την οποία δεν θέλει ο Κυπριακός Λαός.

Στα πλαίσια της ίδιας επίσκεψης σημειώνουμε,  ακόμα δύο παρόμοια  Διπλωματικά ολισθήματα:

1ον   Τον προγραμματισμό συνάντησης της κυρίας Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου αποκλειστικά και προκλητικά μπορούμε να προσθέσουμε, με το Δημοτικό Συμβούλιο της Αμμοχώστου. Επανάληψη του σοβαρού λάθους Αμοχωστοποίησης του Κυπριακού. Γιαυτό έπρεπε  τέτοια συνάντηση να ήταν με την Ένωση κατεχομένων Δήμων και Κοινοτήτων με θέμα τη συνεχιζόμενη κατοχή γενικά και την ανάγκη για τερματισμό της και αποκατάστασης των αρχών Δικαίου που παραβιάστηκαν το 1974 και συνεχίζουν να παραβιάζονται μέχρι σήμερα. Στα πλαίσια αυτά θα μπορούσε άνετα να τεθούν  ως προτεραιότητα μάλιστα με άμεση εφαρμογή, τα  ειδικά  Ψηφίσματα για την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, τα οποία καλούν την Τουρκία να παραδώσει την περιοχή στη Διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών και να επιτραπεί η επιστροφή των νόμιμων κατοίκων στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Κανένας δεν θα έφερε ένσταση σε αυτό.

2ον  Τη  διοργάνωση συνάντησης με νέους Ε/Κ και Τ/Κ.  Ποιοι ήταν αυτοί άραγε;  Μήπως μέλη Διζωνικών Κομματικών Νεολαιών; Μήπως μέλη των ξενόφερτων και ξενοκατευθυνόμενων  πλατφόρμων  επανένωσης, δηλαδή  εντεταλμένων να περάσει η νομιμοποίηση της κατοχής με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας;  Σίγουρα δεν ήταν νέοι που γνοιάζονται για το υγειές μέλλον τους σε μια ελεύθερη κοινή  πατρίδα όλων  των  νόμιμων  πολιτών   αυτού του νησιού. Γιατί δεν έγινε ανοικτή πρόσκληση για συγκέντρωση νέων, απογόνων προσφύγων και μη, για να διατυπώσουν απόψεις;         

Πρόκειται πραγματικά για εγκληματικές  Διπλωματικές πράξεις οι οποίες, στερούν στον τόπο και το Λαό μας την ευκαιρία να μεταφέρονται στους ξένους όλες οι απόψεις και κατά συνέπεια  η δυνατότητα, ξένοι να ενδιαφερθούν πραγματικά για την ανάγκη αποκατάστασης της αδικίας και των Δικαιωμάτων μας. Δεν είναι όλοι οι ξένοι συνοδοιπόροι των ξένων συμφερόντων που καταπατούν τα Δικαιώματα των Λαών. Υπάρχουν και οι Δημοκρατικοί ξένοι οι οποίοι  πρόθυμα θα μπορούν να βοηθήσουν στη βάση αρχών του Δικαίου. Δυστυχώς οι Βρετανοί  και γενικά τα Δυτικά κατεστημένα κατάφεραν να εγκλωβίσουν τους Ηγέτες μας  σε πορεία.

·       αποδοχής των παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου που συνέβησαν το 1974,

·       νομιμοποίησης των παραβιάσεων και δημιουργία συνθηκών για επανάληψή τους,

·       εξουδετέρωσης  κάθε προσπάθειας υποστήριξης μας στη βάση αρχών, με το επιχείρημα ότι η ίδιοι οι Κύπριοι δεν ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους βοήθεια.

Γιαυτό, καλούμε και πάλι τον Κυπριακό Λαό, να μην παρασύρετε από τα κούφια συνθήματα και τα στημένα Διπλωματικά σενάρια και να παραμένει προσηλωμένος στην ανάγκη για επανατοποθέτηση του Κυπριακού με στόχο την απελευθέρωση του τόπου, η οποία θα έλθει μόνο με τον τερματισμό της κατοχής και διάλυση των κατοχικών δεδομένων που προκάλεσε και ΟΧΙ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.  Ο τελευταίος λόγος ανήκει στο Λαό και καλούμε το Λαό να το θυμάται αυτό.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου