Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Η εξαπάτηση με τις συντάξεις




Ένα τεράστιο πολιτικό παιχνίδι έχει στηθεί από την κυβέρνηση εδώ και καιρό με τις συντάξεις. Η ματαίωση της περικοπής τους έχει αναδειχτεί σε πρώτο θέμα και προπαγανδίζεται σαν κορυφαία επιτυχία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Πρόκειται για κορυφαία απάτη.
Το θέμα είναι απλό και δεν χρειάζεται πολλές κουβέντες για να αποκαλυφθεί. Θα γινόταν απλούστερο αν σύσσωμη η αντιπολίτευση το αναδείκνυε καθημερινά, τοποθετώντας το στις σωστές του βάσεις. Αν έκοβε το βήχα της κυβέρνησης αυστηρά και επίμονα.

Χτες το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος κ. Δραγασάκης ανήγγειλε ότι οι περικοπές των συντάξεων δεν περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2019. Ταυτόχρονα, διαβεβαίωνε ότι έχει όλα τα οικονομικά στοιχεία που μπορούν να αποδείξουν στους δανειστές ότι οι περικοπές είναι επιζήμιες και αχρείαστες.
Τι καταλαβαίνει από όλο αυτό ο λαός εδώ και καιρό; Ότι η καλή αυτή κυβέρνηση παλεύει, καταφέρνει ή θα καταφέρει να ματαιώσει τις περικοπές των συντάξεων, δίνοντας μάχη γι αυτό. Και πώς το καταλαβαίνει καλύτερα; Τρώγοντας το προπαγανδιστικό παραμύθι της κυβέρνησης, που ρωτάει … την αντιπολίτευση τι θα κάνει με το θέμα!
Βρε απατεώνες. Οι περικοπές στις συντάξεις είναι δικό σας νομοθέτημα. Είναι δικό σας δημιούργημα, που έφτιαξε ο δικός σας υπουργός Κατρούγκαλος, μετά την καταστροφική διαχείριση του α εξαμήνου του 2015. Όταν οι δανειστές συνειδητοποίησαν ότι η κυβέρνηση, που μέχρι τότε προωθούσαν με κάθε τρόπο, είναι επικίνδυνη και αφερέγγυα και επέβαλλαν σκληρά μέτρα δύο ειδών: Τιμωρίας για την κοροϊδία από τον Φεβρουάριο του 2015 ως τον Ιούλιο του 2015 και προστασίας των δανεικών τους στο μέλλον από ενδεχόμενη επανάληψη του φαινομένου «μοιράζω λεφτά απ αυτά που δεν έχω».
Η περικοπή των συνάξεων- ο σφαγιασμός τους για την ακρίβεια- και του ΕΚΑΣ μαζί με όλα τα επιδόματα, είναι δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ και αποτέλεσμα της πολιτικής του. Τελεία και παύλα.
Το τελευταίο κεφάλαιο της διακυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου δεν προέβλεπε καμιά περικοπή στις συντάξεις, όπως μαρτυράει αδιάψευστα το ρεπορτάζ της εποχής και το περίφημο μέηλ Χαρδούβελη, για το οποίο είχε λυσσάξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι συντάξεις είχαν ήδη σφαγιαστεί 9 (εννιά) φορές από το 2010 ως το 2014 κι εκεί τελείωναν. Η μόνη υποχρέωση που αναλάμβανε η ελληνική κυβέρνηση ήταν να φτιάξει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σε βάθος 30ετίας, χωρίς υποχρέωση συγκεκριμένων περικοπών.
Όπως μαρτυράει ο πιο φερέγγυος γνώστης, το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, και ο Σάββας Ρομπόλης, άνθρωπος κάθε άλλο παρά δεξιός, το ασφαλιστικό μετά τις περικοπές που είχαν γίνει ήταν εξασφαλισμένο για πολλά χρόνια και είχε ανάγκη απλού μηχανισμού εξορθολογισμού για τις μελλοντικές παροχές.
Ακόμα κι αν τα 800 εκατομμύρια ευρώ περικοπές που περιελάμβανε το μέηλ Χαρδούβελη γίνονταν 1 δις 600 εκατομ. από τους δανειστές, οι περικοπές στις συντάξεις περίττευαν γιατί το ποσό είναι γελοίο μπροστά στα 14 δισεκατομμύρια, που υποχρεώθηκε να πληρώσει ο ελληνικός λαός μετά τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, που στοίχησαν πάνω από 100 δις ευρώ, σύν την οπισθοδρόμηση.
Κάθε προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι τάχα μάχεται για να ματαιώσει τις περικοπές στις συντάξεις- που θα τινάξουν στον αέρα το εισόδημα εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών- έχει μόνο μια απάντηση:
Εσείς τις περικόψατε, κόφτε τον απαυτό σας να τις σώσετε. Δικό σας είναι το έγκλημα, και δική σας δουλειά είναι η ματαίωσή του. Κάντε την γρήγορα και πέστε και συγνώμη. Αλλιώς, τσιμουδιά.
Για να τελειώνουμε με τα παραμύθια.
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου