Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Τραγική απόφαση της Κυβέρνησης: «Επίδομα & στους μετανάστες που ζουν πολλά χρόνια στην Ελλάδα» – Προς δημογραφική αλλοίωση!

Δεν μας τα λέει καλά πλέον η Κυβέρνηση της ΝΔ σε ορισμένα καυτά θέματα. Δεν γνωρίζουμε εάν τελικά έχουν πέσει καμπάνες από την ΕΕ, ή τελικά αθετούν όπως όλες οι Κυβερνήσεις τις υποσχέσεις τους.

Μιλάμε βέβαια για τα επιδόματα τα οποία δεν θα δίνονται μόνο σε Έλληνες. Με αυτό τον τρόπο πλέον, η ΝΔ δίνει πάτημα σε όλους όσους θα θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα από κάθε άκρη της γης.

Όταν γνωρίζεις ότι θα λαμβάνεις επιδόματα, τότε γιατί να μην παραμείνεις στην Ελλάδα; Άλλη μια κυβίστηση λοιπόν όπως και με την Συμφωνία των Πρεσπών. Στο Πενταπόσταγμα θα λέμε τα θετικά, αλλά θα καυτηριάζουμε και τα αρνητικά πεπραγμένα της Κυβέρνησης.
Αναλυτικά:
Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, εξέφρασε την πρόθεσή της να παίρνουν επίδομα γέννησης και οι μετανάστες, όπως θα γινόταν και με την οικογένεια Αντετοκούνμπο.
Στο δελτίο ειδήσεων του Alpha και την δημοσιογράφο Έφη Αλεβίζου, μίλησε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των οικογενειών που εξήγγειλε η κυβέρνηση, αλλά και στο ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος των 2.000 ευρώ, για κάθε γέννα.
Για το πώς θα πείσει η κυβέρνηση την ελληνική οικογένεια να κάνει περισσότερα παιδιά ανέφερε: «To δημογραφικό είναι ένα εθνικό πρόβλημα, δεν έχει πολιτικό πρόσημο, είναι ένα πρόβλημα στο οποίο όλοι πρέπει να συμβάλλουμε. Αναγγείλαμε το επίδομα των 2000 ευρώ για κάθε γέννα. Ξεκινάει 1/1/2020 και πηγαίνει σε όλες τις γέννες που γίνονται στην Ελλάδα, ως μερική λύση του δημογραφικού».
Για το ποια θα είναι τα εισοδηματικά κριτήρια: «Είναι γύρω στο 10% του υψηλότερου εισοδήματος, κι αυτό όχι γιατί κάνει πολύ μεγάλη δημοσιονομική διαφορά αλλά για να υπάρχει μια αίσθηση δικαίου και αναλογικότητας στους πολίτες».
Στην ερώτηση για το αν θα το παίρνουν και μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα είπε πως: «Η πολιτική μας είναι ότι θα το παίρνουν Έλληνες πολίτες και θα το παίρνουν και οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών, όπως ορίζει το πολιτικό δίκαιο. Αυτό που κοιτάμε είναι να μην υπάρξει αδικία ως προς πολίτες τρίτων χωρών που μένουν πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα», ενώ για το αν θα το έπαιρνε π.χ. η οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο απάντησε: «Βέβαια. Εκεί θα βασιστούμε πάνω σε βάση που υπάρχει για άλλα επιδόματα. Ασφαλώς όταν κάποιος είναι κάτοικος της χώρας, μπορεί να μην είναι υπήκοος, αλλά κάτοικος π.χ. για δέκα χρόνια, που είναι αυτό που εμείς εξετάζουμε, γιατί να μην του δίνεται και το επίδομα, όπως δίνεται και στους υπόλοιπους πολίτες».
Εδώ το βίντεο
Καταλαβαίνουν κάποιοι ότι έτσι δίνουμε το πράσινος φως για νέες ελεύσεις μεταναστών, ή όχι;

1 σχόλιο:

  1. Bεβαια αντιλαμβάνονται ότι καλούμε και α λ λ ο υ ς μετανάστες . Οι πολιτικάντηδες βρίσκονται σε δ ι α τ ε τ α γ μ ε ν η υπηρεσία να μ η ν αφήσουν τ ι π ο τ α ορθιο , γι' αυτό π λ η ρ ω ν ο ν τ α ι αδρά από τους δ ι ε θ ν ε ι ς N τ α β α τ ζ η δ ε ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή