Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Η ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ...Επίδειξη αλαζονείας –γενικά στη ζωή- κάνουν μόνο όσοι κατά βάθος αισθάνονται ανασφαλείς, αδύνατοι και γι’ αυτό νιώθουν σε υπέρμετρο βαθμό και μονίμως την ανάγκη να «αποδείξουν κάτι» στους άλλους ή να «νομιμοποιήσουν» οτιδήποτε δεν είναι ιστορικά δικό τους, ενώ οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά την βαθύτερη αλήθεια, χωρίς φυσικά να το παραδέχονται ποτέ.

Για παράδειγμα, ο Ερντογάν προκαλεί υστερικά για την Ορθόδοξη Αγία Σοφία που θέλει να την παρουσιάσει – μετατρέψει σε «τζαμί», ενώ και ένα παιδί του δημοτικού γνωρίζει ότι ήταν, είναι και θα είναι ορθόδοξος ναός. Επιδιώκει να τραβά πάντα την προσοχή των άλλων με ανούσιο θόρυβο, μεγάλα λόγια και πολλές φορές γελοίες, μωρουδιακές πράξεις – φιέστες, εξαιτίας της βαθύτατης ανασφάλειάς του.

Όποιος αισθάνεται δυνατός, σίγουρος και ασφαλής  ποτέ δεν «κραυγάζει» ασύστολα, προκλητικά και ασυνάρτητα, δεν νιώθει καμία απολύτως ανάγκη να προκαλέσει «ντόρο» και φασαρία, ούτε έχει «άγχος» προκειμένου να «αποδείξει κάτι». Είναι ήρεμος εξαιτίας του αναμφισβήτητου ιστορικού δίκιου του.

Όσο περισσότερο «φωνάζει» με θρασύτητα ο Ερντογάν για κάτι που δικαιωματικά δεν του «ανήκει», αγωνιώντας καθημερινά να πείσει ότι είναι δικό του, τόσο περισσότερο φοβάται ότι κάτι άλλο -κακό για εκείνον - θα συμβεί...

Η Αγία Σοφία ήταν εξαρχής Ορδόδοξος Ναός. Αυτό προφανώς ενοχλεί και τρομάζει πολύ, αλλά δεν θα αλλάξει ποτέ, όσες παιδιάστικες φιέστες- προκλήσεις κι αν γίνουν από την πλευρά της Τουρκίας.
Είναι αυτό που πολύ απλά και σοφά λέει ο λαός μας «φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».... 
                                                                                  Σοφία Παπανικολάου
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου