Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Θέλουν για αρχή την Κρήτη !

.

«Θέλουμε τις περιουσίες μας σε Κρήτη, Δωδεκάνησα & Δ.Θράκη»
Πάνω από 100 τουρκικές ΜΚΟ ξεκίνησαν δικαστική κινητοποίηση για την επιστροφή τουρκικών περιουσιών, που ανήκαν σε Τούρκους, οι οποίοι ζούσαν στα Δωδεκάνησα, ειδικά σε Κω, Ρόδο, την Δυτική Θράκη και στην Κρήτη.
Το θέμα θα μεταφερθεί μέσω των τουρκικών ενώσεων στα Ηνωμένα Έθνη, την ΕΕ, τον ΟΑΣΕ και το ΕΔΑΔ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Παγκόσμιας Αλληλεγγύης, Halid Kanak δήλωσε ως εξής:
«Όταν το ναυτικό μας θα μεταβεί στα νότια της Κρήτης μαζί με τα αεροσκάφη και τα UAV μας, θα ήταν δύσκολο σε εμάς να απαιτήσουμε την γη που κατασχέθηκε στο νησί αυτό.
Οι Τούρκοι πολίτες απομακρύνθηκαν όταν η Κρήτη ήταν τουρκική γη στο παρελθόν και οι περισσότεροι από αυτούς καταστράφηκαν οικονομικά. Εμείς κινούμαστε για να λάβουμε τα νόμιμα δικαιώματα μας.
Εάν κάποιο έθνος υπέστη “γενοκτονία” μέσω της υφαρπαγής της γης αυτό ήταν το Οθωμανικό έθνος δηλαδή το τουρκικό έθνος, και αυτό συνέβη παντού στα Βαλκάνια”,
 τόνισε ο ίδιος.
Ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε ότι αγωγές δεν θα περιοριστούν στην Κρήτη, αλλά θα συνεχιστούν στη Ρόδο, την Κύπρο, την Κω,τη Μοσούλη-Κιρκούκ, τη Βουλγαρία, τη Δυτική Θράκη, την Κριμαία και τη Λιβύη.
Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης  Δρ. Ιλιάς Τοπσακάλ, τόνισε ότι πολλοί ακαδημαϊκοί θα υποστηρίξουν αυτήν τη διαδικασία.
Παραθέτουμε κάποιες από τις ΜΚΟ που στηρίζουν αυτά τα αιτήματα:
Ένωση Τούρκων Μπούρσα  World Ahıska Turks.
Διεθνής Ένωση Βοήθειας του Αφγανιστάν.
Βαλκανική ένωση Eyüp Sultan.
Σύνδεσμος Αλληλεγγύης του Αφγανιστάν.
Ένωση Δυτικής Θράκης Üsküdar.
Σύνδεσμος Πολιτισμού και Αλληλεγγύης των Βαλκανίων Sultanbeyli.
Ένωσης Γιουρούκων και Τουρκμένων της Ιστάνμπουλ.
Ένωση βοήθειας μουσουλμάνων Βαλκανίων.
Συριακή Ομοσπονδία Τουρκμένων.
Σύνδεσμος Αλληλεγγύης Τούρκων της Ρόδου.
Ερευνητικός Σύλλογος Καυκάσιων.
Ένωση Kıraç Thrace Rumeliler.
Βαλκανική Ένωση Μεταναστών.
Πολιτιστικός Σύλλογος Τούρκων Κύπρου.
Σύνδεσμος Zeytinburnu Δυτικής Θράκης.
Birlik 28/6/2020
Σχ: Αυτό είναι το δημοσίευμα της τουρκόψυχης Μπιρλίκ στα ελληνικά. Πλην όμως ας δούμε καλύτερα τι δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Παγκόσμιας Αλληλεγγύης, Halid Kanak  σε ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ από τα τουρκικά :
» Όταν ο στόλος μας τα αεροσκάφη μας κατέβηκαν νότια της Κρήτης σχηματίστηκε και σε μας μία δύναμη για να ζητήσουμε τα εδάφη που μας άρπαξαν. Ενώ στο παρελθόν η Κρήτη ήταν τουρκικό έδαφος μας αφαιρέθηκε. Οι Τούρκοι εκδιώχθηκαν από εκεί. Μεγάλο μέρος καταστράφηκε.
Όταν μετά από τη συνθήκη της Λωζάνης τρεις χώρες παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους, η Κρήτη έπρεπε να επιστραφεί στην Τουρκία, αλλά αυτό δεν έγινε. Εμείς λοιπόν κινητοποιηθήκαμε για να πάρουμε αυτό το δικαίωμα μας. Η Τουρκία κινείται πλέον με μία λογική διεκδίκησης και κερδίσματος των δικαιωμάτων της. Αν υπάρχει ένα έθνος που υπέστη γενοκτονία επί γης Αυτό είναι το τουρκικό Έθνος. Η ίδια κατάσταση είναι και στα Βαλκάνια”
Πηγή:TourkikaNea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου