Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΓΚΡΙΖΑΡΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


Γράφει ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος ( Αντιστράτηγος ε.α.)
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ "ΓΚΡΙΖΑΡΕΙ" ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ/ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ/ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ/Μιχάλης Ιγνατίου - Νίκος Μελέτης/ εκδόσεις Πεδίο / Αθήνα 2020
Μόλις κυκλοφόρησε ένα πολύτιμο βιβλίο και μάλιστα σε εποχή που οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται γιά άλλη μία φορά σε όξυνση εξ αιτίας των απαράδεκτων ενεργειών και αιτιάσεων της Τουρκίας.

Οι απαράδεκτες όμως αυτές ενέργειες και αιτιάσεις της γείτονος έχουν κτιστεί εν πολλοις όχι μόνο στις αφόρητες πιέσεις των "μεγάλων μας συμμάχων " [ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία κ.α. ] και οργανισμών [ ΝΑΤΟ, Ε.Ε.] αλλά και κυρίως στην διαχρονική ενδοτική συμπεριφορά , πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων, της εκαστοτε δικής μας πολιτικής ελίτ.


Μία απο τις πλέον επαχθείς , για τα εθνικά μας συμφέροντα,, εποχές ήταν η περίοδος διακυβέρνησης της χώρας μας από τον "εκσυγχρονιστή " Κώστα Σημίτη.

Οι διακεκριμένοι -  αντικειμενικοί και ακούραστοι ερευνητές, λειτουργοί της δημοσιογραφίας Μιχάλης Ιγνατίου και Νίκος Μελέτης μας αποδεικνύουν με αδιάσειστα στοιχεία και κυρίως μέσα από τα ίδια τα ΑΠΟΡΡΗΤΑ τηλεγραφήματα των Αμερικανών τού λόγου το αληθές....

Και ναι μεν οι υποψιασμένοι , ιδία οι μη τυφλοί μελετητές της πολιτικής και των διεθνών σχέσεων έρχονται με το βιβλίο αυτό να δικαιώσουν τις εκτιμήσεις τους , όμως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με εκτιμήσεις αλλά αποδείξεις οχι μόνον του ενδοτισμού της πολιτικής μας ελίτ αλλά και μιάς μεθόδευσης της να παρουσιάσει προς τον Ελληνικό Λαό την υποταγή σε επιτυχία...

Όπως καταγράφεται και στο βιβλίο, ακόμη και αρκετοί από τους τότε μετέχοντες στην Κυβέρνηση αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα του τότε κυβερνώντος κόμματος αντέδρασαν στις ενέργειες Σημίτη , μερικοί έδειξαν ότι αντιδρούν και  πλείστοι συμπορευτήκαν καίτοι θα περίμενε κανείς ότι θα αντιδρούσαν.

Την κατάσταση αυτή καθώς και το απαράδεκτο της"Συμφωνίας της Μαδρίτης" καταγράφει στο περίφημο βιβλίο του "ΓΙΑ ΤΟ ΖΉΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ / Λιβάνης 2008 ο αείμνηστος ευπατρίδης της πολιτικής Αναστάσης Πεπονής, τότε όμως δεν γνωρίζαμε τις αποδείξεις του απαραδέκτου. Σήμερα με το βιβλιο των Ιγνατίου- Μελέτη τις έχουμε ατράνταχτες...

Το 'γκριζάρισμα " του Αιγαίου που άρχισε με τα Ίμια ολοκληρώθηκε στην Μαδρίτη με την "συμφωνία" [στην πραγματικότητα με την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον [!!!!] της 8ης Ιουλίου 1997 [ βλέπε σελ. 138 και επομ. του βιβλίου].

Ακολούθησε η συνέχεια της τραγικής κατάληξης της μη εγκατάστασης των S-300  στην Κύπρο [στο βιβλίο καταγράφονται οι απίστευτες ενδοτικές πιέσεις του Σημίτη προς την Κυπριακή Κυβέρνηση και ο πανηγυρισμός των "συμμάχων " μας αλλά και της Ε.Ε. και ΝΑΤΟ για αυτή την απίστευτη υποχώρηση " για να μην προκαλέσουμε τους Τούρκους...

Για να συνεχίσουμε, εκτός βιβλίου, ακολούθησε η αθλιότητα της παράδοσης Οτσαλάν από την κυβέρνηση Σημίτη για να φτάσουμε στο Ελσίνκι και τελικά στην αποθέωση του ενδοτισμού Σημίτη, με την πλήρη στήριξη του υβριστικού οχι μόνον για την Κύπρο και Ελλάδα αλλά για ολοκληρη την διεθνή κοινότητα σχεδίου Ανάν[ όμως για αυτό υπάρχει το περίφημο βιβλίο των Μιχάλη Ιγνατίου- Κώστα Βενιζέλου και Νικου Μελέτη "Σχέδιο Ανάν το μυστικό παζάρι"].

Στον επίλογο του βιβλίου ο Νίκος Μελέτης συνδέει το χθές και το σήμερα αναγραφοντας , και πολύ ορθά, μεταξύ άλλων ότι:

 ".....Η συμφωνία της Μαδρίτης , όπως και το Ελσίνκι, αργότερα απλώς έδωσαν χρόνο στην Τουρκία να ανασυντάξει τις δυνάμεις της .....να βελτιώσει την εικόνα της  και να εμπεδωθεί ως περιφερειακή δύναμη ανατρέποντας συγχρόνως την ισορροπία δυνάμεων που υπήρχε στο Αιγαίο ύστερα από μία μακρά περίοδο μετά την μεταπολίτευση, όπου υπήρχε ελληνική υπεροπλία. Και να επικαλείται ο Τούρκος ηγέτης κατα βούληση και επιλεκτικά τη συμφωνία της Μαδρίτης και την υποχρέωση της Ελλάδας να μενει ουσιαστικά με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στη δική του επιθετικότητα....."

Πιστεύω οτι το πολύτιμο αυτό βιβλίο πρέπει να το διαβάσουν όχι μόνο η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία μας σήμερα αλλά και κάθε Έλληνας σε εποχή που πιστεύω απόλυτα η στρατηγική μας πρέπει να αλλάξει και πιστεύω επίσης ότι ο ελληνικός Λαός δεν θα επιτρέψει σε καμία πολιτική ηγεσία να επαναλάβει τις αθλιότητες της Μαδρίτης.

Δημήτρης Αλευρομάγειρος
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου