Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος δεν καταδικάζει τη δαιμονική Γιόγκα

Ποιος θα δώσει τη σωτηρία της ψυχής;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra
Ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας κ. Κωνσταντίνος καθ’ όλη τη διάρκεια συνέντευξής του για την Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα, στην προσπάθειά του να πείσει να μην τη δαιμονοποιούμε, αναφέρει την εξής έκφραση: «Κακό πράγμα η καχυποψία». Στεκόμενοι σε αυτή την έκφραση, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο πάντα, θα πρέπει οτιδήποτε ξενόφερτο – δαιμονικό παρουσιάζεται να το εντάσσουμε στην παράδοση της Εκκλησίας και να το θεωρούμε καλοδεχούμενο. Δε θα πρέπει δηλαδή να το εξετάζουμε για την ορθότητά του και για το αν συμπορεύεται με την Αγία Γραφή και τα Πατερικά κείμενα. Έτσι, λοιπόν, είναι τόσο εύκολο να διαστρεβλωθεί η Αλήθεια του Κυρίου μας, η οποία όπως αναφέρει στο τέλος χαρακτηριστικά «Είναι το Φως».

Τι γίνεται άραγε όταν εμείς ρίχνουμε ένα πάπλωμα προσπαθώντας να καλύψουμε το Φως, ώστε οι ακτίνες του να μην ξεπροβάλουν; Ακόμη, στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρει πως επισκέφθηκε τα ορθόδοξα παιδιά και θέλησε να τα προστατεύσει από την πλάνη της γιόγκα και συγκλονίστηκε και δάκρυσε μάλιστα, όταν τα μικρά παιδιά του μίλησαν γι’ αυτήν. Αυτό, λοιπόν, το γεγονός τον έκανε να διακρίνει την πλάνη από την αλήθεια ή τον οδήγησε στην πλάνη; Έτσι και εμείς με τη σειρά μας θα μπορούσαμε να πούμε «κακό πράγμα η πλάνη».
Το κυρίως θέμα είναι όμως ότι δεν πρέπει να παρουσιαστούμε μέτριοι σε αυτό το φλέγον-επίκαιρο θέμα. Οφείλουμε σαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί (ιερείς και μη) να καταδικάζουμε οτιδήποτε είναι εκτός της Ορθόδοξης Παράδοσης. Μία επιδερμική προσέγγιση του θέματος μπορεί να οδηγήσει στην αλλοίωση της πραγματικότητας, με τη «βοήθεια» φυσικά του ανίσχυρου διαβόλου. Έχει ιδιαίτερη σημασία να κάνουμε γνωστή την πορεία που χαράσσει η χώρα της Ινδίας, ωθώντας με κάθε δυνατό μέσο τους πολίτες της στην γιόγκα. Αυτή η προσπάθεια, λοιπόν, εμμονικής προώθησης της πλάνης ας αποτελέσει για μας την κινητήριο δύναμη διάδοσης της Ορθοδοξίας! Ας επιδοθούμε στις επάλξεις του αγώνα της Αλήθειας! Έχουμε στη φαρέτρα μας άλλωστε και την πρόσφατη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που τονίζει ευθαρσώς ότι η «Γιόγκα» τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχει καμμία θέση στην ζωή των Χριστιανών.
Τέλος, πολλοί είναι οι ιερείς που εκλαϊκεύουν-διαστρεβλώνουν την ιερή Παράδοση της Εκκλησίας προσπαθώντας να γίνουν αρεστοί στους ανθρώπους (Ορθοδόξους και μη) με απότοκο να μη γίνονται αρεστοί στον Χριστό. Ποιο είναι το κέντρο της ζωής των Ορθοδόξων; Ο άνθρωπος ή ο Θεάνθρωπος; Ποιος θα δώσει τη σωτηρία της ψυχής; Η κρίση είναι δική σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου