Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΟ ΠΑΝ

 ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΟ ΠΑΝ


Αναμφίβολα η πνευματική σύναξη της Τρίτης 26/07, που έλαβε χώρα στη Νεμέα στο πανέμορφο κτήμα Καραμήτσου, ήταν μία μυσταγωγία υπό τα νάματα των ηρώων και ευεργετών του 1821! Ήταν η μοναδική επιστημονική εκδήλωση για το Έπος των Ελληνικών όπλων στα στενά των Δερβενακίων!

 

Εξαιρετικοί επιστήμονες (παρακάτω αναλυτικά) απάντησαν θετικά στην πρόσκληση της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών του Ηλείου Αν. Δημητρόπουλου, του Δ. Ι. Κοινόν Πελοποννησίων (με Γενικό Διευθυντή τον Αν. Νικολόπουλο Κορμά) και του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός και συναντήθηκαν απέναντι από την Παναγία Του Βράχου δια την διακοσιετηρίδα του Έπους των Δερβενακίων! Κατέδειξαν δια των εισηγήσεων τους ότι οι συνειδητοποιημένοι Έλληνες οφείλουν να ευγνωμονούν εσαεί τους αγωνιστές της Εθνεγερσίας και να είναι οι φρουροί του τελευταίου Αυτοκράτορα, όπως ο Εθνάρχης Κολοκοτρώνης και οι συναγωνιστές του. 

Συμμετείχαν απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί, του μεγέθους του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ Κ. Γκίνη και του πρωτοπόρου π. Διευθυντή Ειδικών Δυνάμεων Υποστράτηγου Ευ. Παπαδοπούλου. Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι Κ. Νιάρχος και Φ. Νικολόπουλος, οι Καθηγητές στη Σ.Σ.Ε Κ. Γρίβας, Σ. Κατούντα και η Λέκτορας του ΕΚΠΑ Μπ. Τουράνιανιν Νικολόπουλος. Διδάκτορες όπως ο Μ. Μελετόπουλος, ο Κ. Λαμπρόπουλος, Θ. Νικολοβγένης. Οι Νομικοί Στ. Γεωργούλης, Αλ. Μιχάκης, Δ. Βερδελής (της διαδικτυακής εκπομπής Έρως Ελευθερίας). Οι Συγγραφείς και ερευνητές κύρους Γ. Πραχαλιάς, Κ. Χολέβας, ο Καλαματιανός Π. Κακαλέτρης και ο Αν. Κεχαγιάς. Συντόνισαν άψογα τις 3 θεματικές ενότητες, οι γνωστοί πατριώτες δημοσιογράφοι Λ. Καλαρρύτης, Ν. Χιδίρογλου και Δ. Φιλιππίδης! Χαιρέτισαν την Ημερίδα ο Δήμαρχος Νεμέας Κ. Φρούσιος και το μέλος του Δ Σ του Φ.Σ.Π ο Μεσσήνιος Καθ. Κ. Νιαρχος. Το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος Νεμέας κ Αθ. Καρκώνης, ο Σύμβουλος της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα κ. Ντέγιαν Ρίστιτς, καθώς και ο υιός του Περιφερειάρχη Αττικής Αλέξανδρος Πατούλης,, γνωστός για την αγάπη του στη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο!

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και ο Έρως Ελευθερίας 


Θυμόμασθε τις νίκες με υπερηφάνεια δια το παρελθόν και αυτοπεποίθηση για το μέλλον.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου