Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΟΙ -Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια-

 

Γνωστή σε όλους είναι η επιθετική πολιτική του Σουλτάνου Ερντογάν που εκμεταλλεύεται αφενός μεν την αναποφασιστικότητα και ανοχή των άλλων, συμμάχων και μη, αφετέρου δε την θέση και ισχύ της χώρας του για να παζαρεύει προς πάσα κατεύθυνση νέες διεκδικήσεις, εν κατακλείδι να διεξάγει με την μέθοδο αυτή μια αποτελεσματικότερη και δυνατή εθνική πολιτική.



Ως γνωστόν εις την Πολιτική υπάρχουν μόνο αντίπαλοι και συμφέροντα, ποτέ όμως φίλοι και συμμαχίες, ποτέ Διεθνές Δίκαιο – αποδεδειγμένα ισχύει μόνο το Δίκαιο του Ισχυρότερου!- , αλλά ούτε όροι, κανόνες και κόκκινες γραμμές. Αυτή η επιθετική ρητορική του Ερντογάν και των ηγετών της Τουρκίας εναντίον όλων, αλλά και κυρίως εναντίον της γείτονα χώρας που είναι η Πατρίδα μας, συνοδεύεται όμως και απο μια ύπουλη και παρασκηνιακή προπαγάνδα, αλλά και απο μια συνεχή διάδοση ψιθύρων, οι οποίοι όμως αφετέρου μεν  πολύ δύσκολα εντοπίζονται ή αντιμετωπίζονται, αφετέρου δε στοχεύουν συστηματικά και εις την συνεχή διάβρωση, εξασθένηση της άμυνας του αντιπάλου που είναι και η χώρα μας.  Τι εννοώ με αυτό. Τώρα τελευταία διαδίδονται οι ψίθυροι, ότι ο Ερντογάν στοχεύει εις την «απελευθέρωση του Ελληνικού Λαού και την απαλλαγή αυτού απο τα Μνημόνια και το δυσθεώρητο χρέος των 400 δισεκατομμυρίων Ευρώ». Διότι μια κατάκτηση και υποταγή της Ελλάδος απο την Τουρκία, λόγω κατάλυση της  κρατικής οντότητας της χώρας μας, θα σήμαινε απο νομικής πλευράς, την οικονομική απώλεια των Δανειστών. Παράλληλα οι ψίθυροι αυτοί αποσκοπούν εις το να εκφοβίσουν και τους Δανειστές, ώστε αφενός μεν αυτοί να πιέζουν έτι περισσότερο τις Κυβερνήσεις τους όπως ασκούν μία πιο ηπιότερη και φιλική πολιτική υπέρ της Τουρκίας, αφετέρου δε αυτές να εντείνουν  έτι περισσότερο τις πιέσεις και απέναντι των Αθηνών, και έτσι να ενδίδει   η χώρα μας  εις τις οικονομικές απαιτήσεις αυτών, αλλά παράλληλα  και εις τις διεκδικήσεις της Τουρκίας. Δηλαδή μία εθνική πολιτική της Τουρκίας, που εφαρμόζεται ανέκαθεν εις το παρασκήνιο της διεθνούς πολιτικής, και η οποία είναι ως γνωστόν: «με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια»!

 

Γεώργιος  Εμ. Δημητράκης

            (www.Γεώργιος Εμ.Δημητράκης.gr)

 

Υποσημείωση:

Η σύνταξη του παρόντος έγινε την 29.Μαϊου 2022.

Ο Συντάκτης κρητικής (Μαριού Νομού Ρεθύμνης) και θρακικής καταγωγής, γεννήθηκε και διαμένει εις την Ξάνθη/Θράκη, τον Προμαχώνα της Ελλάδος. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία εις το Πανεπιστήμιο της Βόννης,  και Ιστορία και Πολιτιστική Κληρονομιά εις την Αθήνα. Διετέλεσε επί 30-ετίας Διπλωματούχος Ξεναγός για όλη την Ελληνική Επικράτεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου