Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΙΛΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ…

 

ΑΚ91/2022                                                                                                     28.8.2022


ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΙΛΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ…


Με την ανακοίνωση ότι βρέθηκαν νέες ποσότητες φυσικου αερίου στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας η Αμερικανική κυβέρνηση χάΙδεψε τα αυτιά μας δηλώνοντας ότι μας αναγνωρίζει το δικαίωμα να εκμεταλλευτούμε το Φυσικό μας πλούτο, ΑΛΛΑ… με την προϋπόθεση ότι τα έσοδα θα μοιράζονται ισομερώς στις δύο Κοινότητες της Κύπρου. Συνεπής στην υποστήριξή της προς την ΒρετανοΤουρκική πολιτική της διχοτόμησης της Κύπρου η Αμερική, τοποθετείται με αυτό τον τρόπο.  Αυτή τη  δήλωση τον τελευταίο καιρό την επανέλαβε αρκετές φορές η Αμερική. Καθόλου φιλική είναι αυτή η δήλωση από το μεγάλο “σύμμαχο και μεγάλο στρατηγικό εταίρο” η οποία, δήλωση,  δημόσια τουλάχιστον παραμένει αναπάντητη από Κυβέρνηση και Κόμματα. Άραγε να αποτελεί και η μοιρασιά του Φυσικού μας πλούτου, με τον Τούρκο κατακτητή και τους εδώ εγκάθετους του της ΤΜΤ, σύγκλιση των συνομιλιών και ο Κυπριακός Λαός δεν το νωρίζει;  ΙΔΩΜΕΝ!

Ένας πραγματικός σύμμαχος και εταίρος, ο οποίος αυτοσυστήνεται υπέρμαχος των Δημοκρατικών αρχών και αξιών, θα έπρεπε να περιοριζόταν στο πρώτο μέρος της δήλωσής του , ότι δηλαδή αναγνωρίζει στην Κυπριακή Δημοκρατία το δικαίωμα εκμετάλλευσης του Φυσικού της  πλούτου, προσθέτοντας και τη φράση:  προς όφελος  όλου του Λαού.


Δυστυχώς όμως, η παράνομη και παράλογη επιμονή Κυβέρνησης και Διζωνικών Ηγετών να αποδέχονται τα κατοχικά δεδομένα ως τετελεσμένο γεγονός  και στη βάση αυτή να έχουν προχωρήσει να συζητούν και να επιτυγχάνουν συγκλίσεις έξω από κάθε αρχή δικαίου, οι οποίες νομιμοποιούν  την κατοχή με λύση ΔΔΟ,  προσφέρει το άλλοθι στους ξένους να κάμνουν δηλώσεις όπως η πιο πάνω, της Αμερικανικής Κυβέρνησης.


Γιαυτό επιβάλλεται τερματισμός αυτής της πορείας και επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη σωστή του βάση, ως θέμα εξωτερικής στρατιωτικής εισβολής , κατοχής και καταπάτησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και προγραμματισμός αντικατοχικού αγώνα για απελευθέρωση. Τότε και μόνο τότε θα υποχρεωθούν και οι ξένοι να στηρίξουν αρχές Δικαίου και Δημοκρατίας. Τέτοια αντιμετώπιση του Κυπριακού θα αποτελεί προσφορά στην Ανθρωπότητα ολόκληρη.


Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου