Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΕΠΟΝΟΦΛΟΥΔΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΖΩΝΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΩΣ ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ ΠΆΝΩ ΑΠΌ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΔΟ.

 

ΑΚ92/2022                                                                                                        30.8.2022

 

 

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΕΠΟΝΟΦΛΟΥΔΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΖΩΝΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΩΣ ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ ΠΆΝΩ ΑΠΌ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΔΟ.

Με ομιλίες τους σε Κυριακάτικα  μνημόσυνα πεσόντων ηρώων,  οι Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου επανέλαβαν με πάθος τις «αντικατοχικές» τους ατάκες  στο Κυπριακό. Ο μεν ένας ότι δεν μπορεί να είναι μέρος καταραμένης γενιάς που θα επιτρέψει να διχοτομηθεί η Κύπρος , ο δε άλλος ότι δεν υπέκυψε και να δεχθεί λύση δύο Κρατών.

Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος νομιμοποιούνται να κάμνουν τέτοιες δηλώσεις και μάλιστα σε μνημόσυνα ηρώων μας που θυσίασαν τη ζωή τους  για την ελευθερία του τόπου μας.  Δεν νομιμοποιούνται διότι και οι δύο έχουν ήδη δεχθεί λύση δύο Κρατών  και αγωνίζονται παθιασμένα να μας πείσουν να νομιμοποιήσουμε αυτή τη λύση, τη λύση ΔΔΟ.  Έχουν μάλιστα με τις συγκλίσεις που αποδέχονται στις παράνομες Δικοινοτικές συνομιλίες,  πέραν του αποκλεισμού της επιστροφής όλων εμάς των προσφύγων και εκτοπισμένων και της παραμονής όλων των εποίκων ώστε  να μπορεί να βολευθεί το δεύτερο Κράτος στην κατεχόμενη γη μας, έχουν αποδεχθεί και όλα όσα θα αφορούν τη διακυβέρνηση τόσο των δύο «Συνιστώτων» Κρατών όσο και της νέας Κύπρου που καθόρισαν οι ξένοι νονοί.

Εφόσον Κυβέρνηση και Κόμματα μας αρνούνται την ενημέρωση η Αδούλωτη Κερύνεια παραθέτει  όσα γνωρίζουμε επί τούτου και θα χαρούμε πολύ να διαψευσθούμε και να δούμε έγγραφα με άλλο διαφορετικό περιεχόμενο.

Ιδού, οι συγκλίσεις που αφορούν τη διακυβέρνηση των Συνιστώτων Κρατών και της νέας Κύπρου τις οποίες οι Διζωνικοί Ηγέτες μας ηδονίζονται και ανυπομονούν να μας τις φορτώσουν.

  • Αποδέχονται ως τετελεσμένο γεγονός ότι η Κύπρος θα διχοτομηθεί σε δύο ζώνες, μια Ελληνική και μια Τουρκική, με μια μικρή μείωση του ποσοστού κατεχομένων εδαφών που θα Τουρκοποιηθούν. Σε πρόσφατη τηλεοπτική τηλεμαχία ακούσαμε τους τρεις εκλέξιμους! Διζωνικούς  υποψήφιους να κομπάζουν  ότι στο Κραν Μοντάνα είχαν καταφέρει να δέχεται η Τουρκία μείωση των κατεχομένων εδαφών που θα Τουρκοποιηθούν, από το 37%  στο 29%. Μέγα κατόρθωμα.
  • Έχουν αποδεχθεί όπως η κάθε ζώνη κατοικείται και διοικείται  πάντοτε από πλειοψηφία πολιτών της Κοινότητας που θα τη διοικεί. Έχουν αποδεχθεί δηλαδή, οι πρόσφυγες και εκτοπισμένοι να μην επιστρέψουμε στις πατρογονικές μας εστίες
  • Έχουν αποδεχθεί  όπως στην κάθε Ζώνη οι πολίτες της Κοινότητας που θα την διοικεί θα έχουν την πλειοψηφία στην ιδιοκτησία γης. Δηλαδή έχουν αποδεχθεί να στερηθούμε εμείς οι εκτοπισθέντες και πρόσφυγες  τις κατεχόμενες σήμερα περιουσίας μας,  για να βολευθεί η διχοτόμηση..
  • Έχουν μάλιστα αποδεχθεί ότι αυτές οι πλειοψηφίες  που θα εξασφαλίζουν  το          Διζωνικό /Δικοινοτικό χαρακτήρα του Κράτους ποτέ δεν θα μπορούν  να παραβιαστούν. Αυτό βέβαια μέχρις ότου οι Τούρκοι αυξηθούν πληθυσμιακά και αποτελέσουν την πλειοψηφία σε όλη την Κύπρο, οπότε αφήνουμε την εξέλιξη στη φαντασία του καθενός.
  • Αποδέχονται,  το κάθε  Συνιστών  Κράτος να έχει τη δική του ξεχωριστή Κυβέρνηση  και το δικό του, ξεχωριστό Σύνταγμα.
  • Αποδέχονται,   το κάθε Συνιστών Κράτος να έχει τη δική του  ξεχωριστή Νομοθετική εξουσία (Βουλή), Δικαιοσύνη, Αστυνομία,
  • Αποδέχονται,  το κάθε Συνιστών Κράτος  να έχει δική του ξεχωριστή Οικονομία, δικούς τους Προϋπολογισμούς, φορολογίες, κ.λπ
  • Αποδέχονται,  το κάθε Συνιστών Κράτος  να έχει δική του ξεχωριστή ιθαγένεια και υπηκοότητα
  • Έχουν συμφωνήσει όπως  τα δύο Συνιστώτα Κράτη  «επανενωθούν»  με μια Κεντρική Κυβέρνηση πολύ ανίσχυρη και στην οποία δεν θα επιτρέπεται να επεμβαίνει στα εσωτερικά των δύο Συνιστώτων Κρατών, ούτε θα μπορεί να αποφασίζει σε θέματα της αρμοδιότητας της αν δεν θα συμφωνούν και οι πολιτικά ισότιμοι Τούρκοι. Αποδέχονται δηλαδή την Τουρκική θετική ψήφο σε κάθε απόφαση της Κεντρικής Κυβέρνησης. Αυτή θα υπάρχει  μόνο:

v για τους τύπους ώστε, προς τα έξω να φαίνεται ότι η Κύπρος είναι ένα Κράτος, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι θα είναι δύο Κράτη και

v για να μπορεί το Συνιστών Κράτος  (δηλαδή η Τουρκία) με την πολιτική ισότητα που θα έχει, να ελέγχει τις αποφάσεις του «επανενωμένου» Κράτους, κάτι το οποίο θα στοχεύει στα παρακάτω σχέδια που έχει η Τουρκία στο συρτάρι της, καθοδόν προς επανάκτηση ολόκληρης της Κύπρου.

  • Αποδέχονται,  τα δύο Συνιστώτα Κράτη να είναι πολιτικά ισότιμα  στην άσκηση της Κεντρικής διακυβέρνησης για να είναι δυνατή η Τουρκική κηδεμόνευση της Κύπρου, όπως έχει ήδη αναφερθεί πιο πάνω.
  • Αν για σκοπιμότητες κάποιοι από κάθε Κοινότητα θα επιστρέψουν στη ζώνη που θα διοικεί η άλλη Κοινότητα, αυτών τα πολιτικά Δικαιώματα θα είναι περιορισμένα, κάτι που θα ρυθμισθεί.
  • Αποδέχονται, το  κάθε Κράτος να αναπτύσσει σχέσεις και να συνάπτει συμφωνίες με τρίτες χώρες
  • Αποδέχονται όπως, η  κάθε Κοινότητα ασκεί την Προεδρία της Κεντρικής Κυβέρνησης, εκ περιτροπής.
  • Η Ομόσπονδη δομή, αποδέχονται να  αποτελείται από την Κεντρική Κυβέρνηση η σύνθεση της οποίας ακόμη δεν έγινε γνωστή, να έχει 2 Βουλές με τη μία μεικτής σύνθεσης που θα συμφωνηθεί, Δικαστική εξουσία και Κεντρική τράπεζα για τις  οποίες  δεν γνωρίζουμε τίποτε

Καταληκτικά:    Η ΔΔΟ θα είναι δύο Κράτη όπως τα θέλει η Τουρκία, χωρίς την πλήρη συνομοσπονδιακή δομή όπως καθορίζεται με την Τουρκική ορολογία του πολιτικά ισότιμου και συγκυρίαρχου Κράτους. Αυτή η απαίτηση τέθηκε για να διευκολυνθούν οι Διζωνικοί Ηγέτες μας να περάσουν τη ΔΔΟ στο Λαό που δεν τη θέλει, κάτι που  είπε ξεκάθαρα στο Δημοψήφισμα του 2004 και το εκφράζει επανειλημμένα στις δημοσκοπήσεις.

Αυτή λοιπόν είναι η ΔΔΟ την οποία αποδέχονται στη βάση των μέχρι σήμερα συγκλίσεων οι Διζωνικοί Ηγέτες μας, η οποία είναι 90-95% λύση δύο Κρατών,  την  οποία οι Ηγέτες μας ορκίζονται στη μνήμη των Ηρώων μας ότι θα αγωνισθούν για να την  αποφύγουμε!!!  Όμως, όπως η κατοχή δεν καταργείται με το να μειωθεί 6 με 7% το κατεχόμενο έδαφος, παρομοίως με 90-95%  ξεχωριστού Κράτους δεν πρέπει να πούμε νενικήκαμε.

Μάλιστα με το όραμα αυτής της ΔΔΟ, οι Διζωνικοί Ηγέτες μας   ζητούν και τη ψήφο του Λαού με τους υποψηφίους που προβάλλουν για τις επόμενες Προεδρικές εκλογές, για να ολοκληρώσουν την πορεία προς την πιο πάνω ΔΔΟ και ο Λαός έχει ευθύνη να σβήσει αυτό το όραμα από τον ορίζοντα του αύριο, με την υπέρβαση που πρέπει να κάνει στις Προεδρικές εκλογές, κατά των Διζωνικών υποψηφίων.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου