Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Βασίλης Στίγκας στις εκδηλώσεις για την 203η επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς


Ο πρόεδρος της ΚΟ Σπαρτιάτες Βασίλης Στίγκας παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την 203η επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς και δήλωσε : 


"Η κατάληψη της Τριπολιτσάς, η οποία  ήταν το διοικητικό, στρατιωτικό και συγκοινωνιακό κέντρο των Τούρκων στο Μοριά αποτέλεσε καθοριστικό σταθμό στην πορεία της Ελληνικής Επανάστασης, γιατί είχε ως αποτέλεσμα τη σταθεροποίησή της και την επικράτηση των Ελλήνων σε όλη την Πελοπόννησο, πλην ορισμένων φρουρίων.


Αυτή η Νίκη των Ελλήνων, υπό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ ειδικά σήμερα που οι ενδοτική πολιτική των κυβερνήσεων, μας οδηγεί σε συνεχείς υποχωρήσεις απέναντι στον σουλτάνο Ερντογάν."


Αρχικά ο κ. Στίγκας μετέβη στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου όπου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μονεμβασιάς και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιου, τοποτηρητού της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, τελέστηκε η Αρχιερατική Δοξολογία και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της Ημέρας από τον Παύλο-Φώτιο Δ. Σκαλτσογιάννη, Διδάκτορα Φιλοσοφίας.


Στην συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στην Πλατεία Άρεως και παρακολούθησε την παρέλαση.


Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν πλήθος πολιτικών αρχών, μαθητριών και μαθητών των σχολείων της πόλης, φιλαρμονικών, αντιπροσωπειών ιστορικών πόλεων, χορευτικών συνόλων, συλλόγων, Προσκόπων, Οδηγών, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου