Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Βραβείο του «παγκοσμίου πολίτη» στον πρωθυπουργό, άλλο ένα νεοταξικό εύρημα χειραγωγήσεως.

 Γράφει η Μαρία Ι. Γιαλαμά,

Από την προηγουμένη Δευτέρα το βράδυ, 23/9/2024,οι Έλληνες μπορούν να είναι ικανοποιημένοι, έως και υπερήφανοι, έχοντες πρωθυπουργό βραβευμένο με το βραβείο του Global Citizen της δεξαμενής σκέψεως Atlantic Counsil.Το βραβείο του εδόθη, ως αναγνώριση «της αξιοσημείωτης σταδιοδρομίας του τόσο στην δημόσια διοίκηση, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και για τις ηγετικές του ικανότητες στην διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και στις διατλαντικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες υποθέσεις».
Συγχρόνως εβραβεύθησαν η πρωθυπουργός της Ιταλίας κ.Μελόνι, ο πρόεδρος της Γκάνα Νάνα Ακούφο - Αντο και η Μίκι Λή, κορυφαία παραγωγός ταινιών από την Νότιο Κορέα. Πανευτυχής, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της δεξαμενής σκέψεως, Φέντερικ Κέμπε, εδήλωσε «ότι εύχεται να εμπνεύσουν και άλλους να μιμηθούν την συμβολή των βραβευμένων σε έναν καλύτερο κόσμο». Ο πρωθυπουργός, ετόνισε: ότι είναι ευθύνη μας ως ηγέτες να βρίσκουμε λύσεις και θα κριθούμε από το πόσο βελτιώσαμε την ζωή των πολιτών. Αφιέρωσε το βραβείο, ακολουθώντας την πρακτική του προέδρου της Γκάνα, στον ελληνικό λαό. Επίσης ετόνισε, ότι: κατάφερε να κυβερνήσει με το πολιτικό κέντρο και ότι μπορεί να είναι υπέρ της ανάπτυξης, αλλά συγχρόνως είναι δημοσιονομικά πειθαρχημένος. Μπορεί να είναι πραγματικός πατριώτης ,όπως προανέφερε η κ.Μελόνι, εστιάζοντας στην ισχυρή άμυνα και προστατεύοντας συγχρόνως τα σύνορα της χώρας του, αλλά συγχρόνως και κοινωνικά φιλελεύθερος, εστιάζοντας στην παροχή δημοσίων αγαθών υψηλής ποιότητος αλλά και την μείωση των ανισοτήτων.
Έδωσε και τον ορισμό της «νέας τριγωνοποίησης», που αποτελεί ευρύτερο συνασπισμό από άτομα διαφορετικών ιδεολογικών καταβολών, ο οποίος αποκαθιστά την θεμελιώδη εμπιστοσύνη στην πολιτική, την οποία εφαρμόζει στην συγκρότηση της κυβερνήσεώς του.
Ελέχθησαν και άλλα σπουδαία για τον πθ, από τον κ.Άλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer ο οποίος και τον εβράβευσε .
Επίσης
Εδόθη η ευκαιρία στην παγκόσμιο κοινότητα να παρακολουθήσει στους τηλεοπτικούς της δέκτες, πώς «κατασκευάζονται» ηγέτες ,πως δαιμονοποιούνται ιδεολογίες, μέσω αυθαιρέτων συμπερασμάτων, πώς ανταμείβονται τα πειθήνια εντελλόμενα άτομα.
Ανεδείχθη ο πραγματικός σκοπός των δεξαμενών σκέψεως, σε υπερατλαντικές χώρες, αλλά και στην πατρίδα μας. Αναλαμβάνουν ρόλους μη αποδεκτούς από πολιτικούς με ήθος και ιδεολογική ταυτότητα και με την εξαγορά ΜΜΕ, αλλά και την συνδρομή επικοινωνιολόγων, ωθούν άτομα μειωμένων ηγετικών ικανοτήτων ,σε καίριες θέσεις του παγκοσμίου γίγνεσθαι.
Έτσι ο ΠΘ, εβραβεύθη για πράγματα που ΔΕΝ έκανε:
Εθεωρήθη προσωπικότητα διεθνούς κύρους, υποβιβάζοντας την εξωτερική πολιτική της χώρας του σε ενδοτισμό εν ονόματι της ειρήνης και οδηγώντας τους Έλληνες στην φτωχοποίηση. Εδήλωσε ότι κυβερνά την Ελλάδα με το ανύπαρκτο πολιτικό κέντρο, όταν το κόμμα με το οποίο εξελέγη η ΝΔ και του οποίου προεδρεύει τυγχάνει να είναι δεξιό. Έγιναν κοινωνοί οι παρακολουθούντες την ομιλία του της «νέας τριγωνοποίησης» που λέει ότι εφήρμοσε στην χώρα, συγκεντρώνοντας θεσιθήρες καιροσκόπους άλλων κομμάτων που επέφεραν δεινά σ αυτήν, στην κυβέρνησή του. Με κενά περιεχομένου λόγια και με ανύπαρκτες πολιτικές δημιουργίας ,ανεδείχθη σε «ηγέτη», που «θαυμάζει τον κ.Γιουγκέρ για την πολιτική του δυνότητα και τους λόγους του, τον οποίο όμως και διέψευσε με την κυβερνητική του τακτική. Ο Γιουγκέρ επίστευε, ότι αν έπρατταν κυβερνώντες όπως έπρεπε και ήξεραν, θα έπρεπε να μάθουν πώς να ξαναεκλεγούν, ενώ ο ίδιος και η κυβέρνησή του έπραξαν αυτό που ήξεραν και επίστευαν και ο Ελληνικός λαός τους επανεξέλεξε»
Είναι ομολογουμένως επικινδύνως ύπουλος ο τρόπος, την περίοδο αυτήν που η κυβέρνηση έχει δημοσκοπική κατάρρευση, λόγω των αντιλαϊκών, αντιδημοκρατικών, αντεθνικών μεθοδεύσεών της και της προωθήσεως μετ’ επιτάσεως της woke ατζέντας, να γίνονται εκδηλώσεις του είδους ,ως προσπάθεια αναδύσεως από τον βάλτο της κυβερνήσεως της «νέας τριγωνοποίησης» Είναι προκλητικό να ισχυρίζεται ο κ. Μητσοτάκης, ότι εμειώθησαν οι κοινωνικές ανισότητες, όταν αυξήθηκαν τα έσοδα των κρατικοδιαίτων εργολάβων και μειώθηκε η αγοραστική αξία των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων, υποβαθμίζοντας συγχρόνως και την ποιότητα ζωής τους. Όταν η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι και η είσοδος των λαθρομεταναστών, ακολουθεί αύξουσα πορεία, όταν έχουν δημιουργηθεί στις μεγαλουπόλεις γκέτο ελεγχόμενα από εγκληματικά στοιχεία λαθροεισβολέων, όταν το κράτος απουσιάζει και για την χώρα αποφασίζουν, δεξαμενές σκέψεως και ΜΚΟ, αγνώστων προθέσεων.
Καιρός είναι πλην των γενικολόγων επιτευγμάτων που ανέφερε ο Global Citizen, να ενημερώσει και τους Έλληνες, πώς κατήντησαν ο δεύτερος φτωχότερος λαός της Ευρώπης, πώς φυλάσσονται τα σύνορα, όταν παρέχονται θελκτικά κίνητρα στους λαθροεισβολείς που καθημερινώς καταφθάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.( Αύξηση άνω του 30%,συμφώνως με στοιχεία της frontex,ενώ στον Έβρο καθημερινώς γίνονται τροχαία ατυχήματα διακινητών λαθροεποίκων και θρηνούνται απώλειες Ελλήνων πολιτών). Να καταστήσει γνωστό το πώς και πού εδράζεται η ευμάρεια του Ελληνικού λαού, όταν όλο και περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα. Το ότι εργάζεται για την ειρήνη, προφανώς εννοεί, ότι αφήνει την χώρα του απροστάτευτη από τον προωθούντα την Γαλάζια Πατρίδα σουλτάνο και εκχωρεί πολεμικό εξοπλισμό στρατιωτικών μονάδων και δη των νησιωτικών στην Ουκρανία, εξυπηρετώντας την ειρήνη. Το να επαναλαμβάνει διαρκώς το λογίδριο «περί κλιματικής κρίσης και πράσινης ανάπτυξης», σε μία χώρα καμένη λόγω της ανεπαρκείας των εκλεκτών του υπευθύνων, χωρίς μέτρα συνολικής αντιμετωπίσεως ένα χρόνο μετά, αποτελεί πρόκληση.
Καλό είναι επίσης να ενημερώσει τους Έλληνες: Ο νόμος του υπουργείου Ενεργείας, για τις βραχονησίδες που ευρίσκονται 10 μίλια από τις ακτές τις Τουρκίας, στις οποίες απαγορεύεται η οικονομική δραστηριότητα, ποιόν εξυπηρετεί και γιατί τον εισηγήθηκε ο Υπουργός Ενεργείας; Μπορούν οι Έλληνες αλιείς ή εκδρομείς να διανυκτερεύσουν σ’αυτές και δή στα Ίμια; Το όσμιο του υπεδάφους τους, δύναται να το αξιοποιήσει η χώρα;
Υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφθούν την μικρή νήσο Λαδόξερα δίπλα στην Σαμοθράκη, που επεσκέφθη ανενόχλητος προχθές ο Τούρκος πατέρας της Γαλάζιας Πατρίδος, Έλληνες πολίτες; αν ναι γιατί ο ΥΠΕΘΑ, ενώ μίλησε για την γεωστρατηγική της σπουδαιότητα, δεν την επισκέφθηκε; Γιατί στον Δίλοφο, χωριό του τριεθνούς, δεν επιτρέπεται να υψωθεί Ελληνική σημαία σε υψηλό ιστό, όταν οι άλλοι δύο γείτονες του τριεθνούς έχουν υψώσει σημαίες των χωρών τους σε αντίστοιχα σημεία της επικρατείας τους. Γιατί δεν φρόντισε να αξιοποιήσει τα σπουδαία κοιτάσματα του Τριγώνου;Γιατί το κρίσιμο γεωπολιτικώς και όχι μόνον Δέλτα του Έβρου δεν αξιοποιείται, αλλά ούτε και ανακαινίζονται οι καλύβες του. Γιατί εδόθη άδεια για θαλάσσιο πάρκο ένα χιλιόμετρο μακριά από την εκβολή στο Δέλτα που αποτελεί σπανίου κάλλους και ενδιαφέροντος υδροβιότοπο, αλλά και τα παράλια της Αλεξανδρουπόλεως; Πότε επί τέλους θα επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος στον νομό Έβρου, αλλά και σε ολόκληρη την Θράκη; Γιατί δεν ασκήθηκε την πενταετία της διακυβερνήσεώς του πραγματική πολιτική αντιστροφής του δημογραφικού προβλήματος στην Θράκη αλλά και σε όλη την επικράτεια; Γιατί οι παροχές στην υγεία εμειώθησαν για τους Έλληνες πολίτες;
Οι απαντήσεις του επιβάλλεται να είναι ειλικρινείς και τεκμηριωμένες.
Η Πατρίδα την δύσκολη αυτή στιγμή, υπερχρεωμένη με κουρασμένους, απογοητευμένους στην πλειοψηφία πολίτες, λόγω της ακουσίας συμμετοχής τους στον πολύχρονο πειραματισμό της λιτότητος που τους επεβλήθη, στο μέσον σοβαρών γεωπολιτικών ανακατατάξεων, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να κυβερνηθεί με εθνοκεντρική πολιτική από εχέφρονα ηγέτη περιβαλλόμενο από ικανούς κυβερνητικούς συνεργάτες.
Οι Δούρειοι ίπποι, εντολοδόχοι των Νεοταξικών επιταγών δεν έχουν θέση στην χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου