Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Βασίλης Στίγκας παρέστη στην Επέτειο Νίκης στο Γράμμο

 


Στην Βούρμπιανη Κονίτσης βρέθηκε την 1η Σεπτεμβρίου o Πρόεδρος της Κ.Ο. ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ  ο Βασίλης Στίγκας για να τιμήσει την Επέτειο Νίκης του Ελληνικού Στρατού στο Γράμμο και το Βίτσι.


Εκεί τελέσθηκε, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης, το καθιερωμένο μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών του Ελληνικού Στρατού καθώς και των Πεσόντων της,  Ελληνικής  Χωροφυλακής.


Σε μια ιστορικά φορτισμένη περιοχή τον Αύγουστο του 1949 στις κορυφές του Βίτσι και του Γράμμου, σημειώθηκε με την επιχείρηση «Πυρσός», η τελευταία φάση μιας ξενοκίνητης κατά της χώρας μας επιδρομής, με τη νίκη του Ελληνικού Στρατού, επί των δυνάμεων των ενόπλων κομμουνιστών ανταρτών που είχε αυτοανακηρυχθεί σε ” Δ.Σ.Ε.”. 


Ο Βασίλης Στίγκας ήταν  ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έδωσε το παρών. Συζητώντας με παρευρισκόμενους, μετά το τέλος της εκδηλώσεως, ανέφερε ότι η συμμετοχή σε ανάλογες εκδηλώσεις είναι καθήκον και ηθική υποχρέωση του κάθε βουλευτή και είναι το λιγότερο που πρέπει να κάνει ο κάθε Έλληνας πατριώτης για να τιμήσει αυτούς που πολέμησαν και θυσίασαν τη ζωή τους για να μείνει η Πατρίδα μας ελεύθερη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου