Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Ο δρόμος προς το συνέδριο του Εθνικού Μετώπου

 Γράφει ο Μάνος Κώνστας,

Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου,


  Η πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα αλλά και το διεθνές ταραγμένο περιβάλλον απαιτούν την μέγιστη δυνατή συγκρότηση όσων αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα να επιτύχει το έθνος την ανάκτηση της ελευθερίας, της κυριαρχίας και της μελλοντικής πορείας προς την πρόοδο και τον πολιτισμό.

  Οι προκλήσεις που κλιμακώνονται με ραγδαίο τρόπο θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την υπόστασή μας, την ίδια τη συνέχεια μας. Τα χρόνια που ακολούθησαν το μνημόνιο, καταγράφηκε η πλήρης αδυναμία των πολιτικών δυνάμεων να δώσουν ένα ορατό και βιώσιμο μέλλον προς το λαό. Η διακυβέρνηση μεταβλήθηκε σε μια διαχείριση που επιδιώκει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων συγκεκριμένων ομάδων ενώ το σύνολο των παθογενειών που προϋπήρχαν της χρεωκοπίας εξακολουθούν να βασανίζουν τον τόπο.

  Το Εθνικό Μέτωπο, ένα πολιτικό κίνημα που προέβλεψε μια σειρά από εξελίξεις με γνώμονα την ανάλυση που του έδινε η εθνοκεντρική ιδεολογία του, συσπείρωσε στις τάξεις του πολίτες με όραμα και ειλικρινή διάθεση προσφοράς. Αγωνίστηκε με συνέπεια για όσα πιστεύει και παρέμεινε μακριά από εξαρτήσεις και διατεταγμένες αποστολές. Γι’ αυτό και πλήρωσε το τίμημα με την σκόπιμη επικοινωνιακή απομόνωση απέναντι σε κατασκευασμένα μορφώματα ικανά στο μέλλον να συνεργαστούν με το σύστημα.

  Σήμερα, προχωρά με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος στην πραγματοποίηση συνεδρίου με σκοπό την την καταστατική οργανωτική αναδιάρθρωση, την εκπόνηση ολοκληρωμένου πολιτικού προγράμματος με αλλαγές, συμπληρώσεις και νέες θέσεις σε αυτό που διαθέτει και την διατύπωση μιας ιδεολογικής πρότασης επίκαιρης προς τα αιτήματα των καιρών. Θα είναι δηλαδή ένα συνέδριο με σκοπό την νέα διαμόρφωση του πολιτικού μας κινήματος σε βάσεις στέρεες και τεκμηριωμένες επιδιώκοντας την επιβολή των ιδεών μας.

Επιτροπή συνεδρίου 

  Η επιτροπή συνεδρίου που θα ανακοινωθεί θα αποτελείται από στελέχη με διαδρομή. Θα συντονίσει τον προσυνεδριακό διάλογο, θα ακούσει και θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα του, θα διαμορφώσει τις θέσεις και τις προτάσεις και θα ενεργήσει για την επιτυχή διεξαγωγή των προσυνεδριακών συνδιασκέψεων και του συνεδρίου.


Προσυνεδριακός διάλογος 

Σκοπός του Εθνικού Μετώπου είναι ένας πραγματικός και ουσιώδης προσυνεδριακός διάλογος ώστε να εξεταστούν σε βάθος τα προβλήματα και οι λύσεις τους, να ακουστούν όλες οι απόψεις του εθνικού χώρου, να ξεκαθαριστούν ζητήματα ουσίας και πάψει η διαρκής σύγχυση που οδηγεί στην γνωστή άγονη αντιπαράθεση και τελικά στην κακή εικόνα και την έλλειψη στόχων που βαθύτερα εξυπηρετεί το σύστημα της εξάρτησης.

  Ο προσυνεδριακός διάλογος θα προσφέρει την ευκαιρία για την επαφή με Ελληνική κοινωνία με τρόπο άμεσο και δημιουργικό και όχι στα πλαίσια της συνθηματολογικής αντιπαράθεσης εντυπώσεων. Επίσης, θα καταστήσει τις θέσεις μας γνωστές και θα εισπράξει τον παλμό της κοινωνίας. 

  Για την πραγματοποίηση του προσυνεδριακού διαλόγου θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια. Επίσης, θα ξεκινήσει ευρύς διάλογος στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα με εκπομπές όπου θα διατυπωθούν προβληματισμοί , θέσεις και αντιρρήσεις από κάθε Έλληνα και Ελληνίδα που θέλει να συμμετάσχει.

Προσυνεδριακές συνδιασκέψεις.

  Οι προσυνεδριακές συνδιασκέψεις θα λάβουν χώρα στην Ελληνική περιφέρεια και θεματικά θα καλύψουν την διαμόρφωση για τις θέσεις- εισηγήσεις του συνεδρίου. Σε αυτές και τα στελέχη και τα μέλη θα καταλήξουν σε συμπεράσματα και τελικές προτάσεις που θα εγκριθούν η θα βελτιωθούν στο συνέδριο.

  Η επικράτηση της νοθείας των ιδεών υπήρξε μέρος του τρόπου με τον οποίο το πολιτικό σύστημα παγίδεψε τον Ελληνικό λαό. Είναι αναγκαίο να έχουμε ξεκάθαρες και πειστικές προτάσεις για να ξαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο.


Συνέδριο

  Με το πέρας των διαδικασιών που θα δώσουν νέα πνοή στο μεγάλο μας πατριωτικό σκοπό θα φτάσουμε στο συνέδριο που θα αποτελέσει και το κορυφαίο σημείο για την συνέχιση του αγώνα με όπλα την συγκρότηση, το σχέδιο, την κοινή μας πλέον αντίληψη για μια Ελλάδα κυρίαρχη, ελεύθερη που θα βαδίζει με εθνικούς στόχους.

  Καλώ, με την ευκαιρία της έναρξης των διαδικασιών κάθε σκεπτόμενο Έλληνα, κάθε πολίτη της πατρίδας που ανησυχεί για το μέλλον και αντιδρά στην συνεχιζόμενη αντικατάσταση πληθυσμού, την εκποίηση του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου, στις σχεδιαζόμενες εθνικές υποχωρήσεις, στην βαθύτατη παρακμή στο χώρο της παιδείας, στην χώρα που μεταβάλλεται σε χώρο, να συμμετάσχει στις προσπάθειες μας. Έχουμε αποδείξει την ανιδιοτέλεια, την πίστη στα ιδανικά και μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια με την ευθύτητα που χαρακτηρίζει γνήσιους Έλληνες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου