Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Λαθρομετανάστευση, η ώρα της αλήθειας έφθασε.

Γράφει η Μαρία Ι. Γιαλαμά,


Αίφνης η Ευρώπη, άρχισε να ανησυχεί για τις μεγάλες λαθρομεταναστευτικές ροές που την κατακλύζουν. Ανησυχεί για την εγκληματικότητα που αυξήθηκε στις χώρες της, για την άρνηση ενσωματώσεως της συντριπτικής πλειοψηφίας των εισβολέων με τους γηγενείς. Κατάλαβαν επί τέλους οι Γερμανοί που προεκάλεσαν τις μεταναστευτικές ροές, αναζητώντας εργατικό δυναμικό, ότι αυτοί που φθάνουν στην χώρα τους, δεν είναι οι αναζητούντες εργασία, αλλά πένητες ,που επιθυμούν να ζήσουν με τα τεράστια για τα δικά τους δεδομένα, επιδόματα βοηθείας, προφανώς δε, δεν διακινούνται με ιδίους πόρους. Άλλωστε στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άρρενες μουσουλμάνοι. Αφυπνίσθηκε και η καταρρέουσα ΕΕ, η έχουσα δημιουργήσει και χρηματοδοτήσει τις αμαρτωλές ΜΚΟ που πολλές λειτουργούν και ως διακινητές. Το ότι αφυπνίσθηκαν οι εμπνευστές της δήθεν μεταναστευτικής πολιτικής, που καμία σχέση δεν έχει με την οργάνωση και την μετακίνηση μεταναστών, είναι ένα πρώτο θετικό βήμα. Όλοι προσδοκούν να δούν την αποδοτικότητα των μέτρων που θα ληφθούν και το πόσο αποφασισμένοι είναι οι ηγέτες των χωρών, να τηρήσουν τις όποιες συμφωνίες προκύψουν. Η στάση τους στο πρόσφατο παρελθόν, μόνον αισιοδοξία δεν εμπνέει. Άλλωστε οι αποφασισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες, να προστατεύσουν τις χώρες τους από την λαθροεισβολή ,έδρασαν δυναμικά και μείωσαν στο ελάχιστο τον αριθμό των εισβολέων. Οι Πολωνία και η Ουγγαρία, εδέχθησαν απειλές από την ΕΕ ,προκειμένου να ελαστικοποιήσουν τα μέτρα προστασίας των συνόρων τους και να δεχθούν ικανό αριθμό «προσφύγων» στα εδάφη τους.

 Η Ελλάδα είναι αμφίβολο αν γνωρίζει

τον ακριβή αριθμό των ΜΚΟ  που δρούν επ’ αυτής, αλλά και τον αριθμό των λαθροεισβολέων. Γνωρίζοντας ότι πολλές ΜΚΟ λειτουργούν ως λαθροδιακινητές ή συνεργάζονται με διακινητές, δεν λαμβάνει αυστηρά μέτρα αποτροπής της εισόδου και διακινήσεως των εισβολέων. Η αύξηση της χωρητικότητος των δομών αναδεικνύει το κενόν της δήθεν αποφασιστικότητός  της. Η χώρα γίνεται χώρος, με τις  ευλογίες και τις προσπάθειες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και φυσικά με την ανοχή και συνδρομή της σημερινής κυβερνήσεως. Είναι γνωστή η ικανοποίηση του Πρωθυπουργού από την πολυπολιτισμικότητα που βλέπει στις παρελάσεις των μαθητών κατά τις εθνικές εορτές. Το εδήλωσε άλλωστε εντός του κοινοβουλίου. Επίσης είναι γνωστή η απάντηση που είχε δώσει στην προηγουμένη Γερμανική ηγεσία, ότι δέχεται να επιστραφούν λαθραίως εισβάλλοντες στην Ελλάδα ,με το έωλο καθεστώς του πρόσφυγος και διαμένοντες πλέον στην Γερμανία, αρκεί να τους κτίσει σπίτια η Γερμανική πολιτεία στην Ελληνική επικράτεια. Κοινώς, εδήλωσε ότι η κατάκτηση της πατρίδος ,από ανθρώπους μη έχοντες καμία σχέση με την Ελλάδα και τους Έλληνες, αγνώστου προελεύσεως και σκοπού, έχει ως προϋπόθεση το να έχουν σπίτια. Τόσο απλά, τόσο απερίσκεπτα.

Η φασίζουσα ακόμη και σήμερα Γερμανία,

 απεφάσισε να επιστραφούν όλοι οι «πρόσφυγες», καταπατώντας την συνθήκη του Σέγκεν. Σ’ αυτό φυσικά αντιδρούν όλες οι χώρες του Νότου κυρίως, που είναι και χώρες «υποδοχής» των εισβολέων. Κάποιες απ αυτές τις χώρες, όπως άλλωστε και η Ελλάδα επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, συναίνεσαν στον ύποπτο προσδιορισμό του πρόσφυγος, που είχε γίνει στο Μαρακές του Μαρόκο, σε σύνοδο του ΟΗΕ τον Δεκέμβριο του 2018. Δεν αντιστάθηκαν αρκούντως στο παράλογο, ότι οποιοσδήποτε αποφασίσει να ζήσει σε μία χώρα, επικαλούμενος λόγους μη αποδεικνυομένους, μπορεί να το κάνει και η χώρα υποχρεούται να αποδεχθεί το προσφυγικό status, του παραβιάζοντος τα σύνορά της. Η δημοκρατική Ελλάδα καλύπτοντας τα μαρξιστικά συνονθυλεύματα του νού του κ.Τσίπρα και τις αριστερές συμπάθειες αγνώστου προελεύσεως και υποβάθρου του πθ, σε ότι επικίνδυνο για την συνοχή των Ελλήνων, απεδέχθη ακρίτως  το νοσηρό του προσδιορισμού «πρόσφυγας» Έδωσε δε, την δυνατότητα διαδοχικών ευκαιριών καταθέσεως αιτήσεων ασύλου, σε μεγάλη μερίδα αυτών. Συγχρόνως σε όσους είχαν αντιρρήσεις για την αποδοχή μετ΄ επαίνων των εισβολέων, εδόθη ο χαρακτηρισμός, ακροδεξιός, φασίστας, ξενοφοβικός  κλπ. Είναι η περίοδος, που ο υπερασπιζόμενος την Πατρίδα του «μαυρίζεται», προκειμένου να δράσει ανενόχλητο το άθλιο επικοινωνιακό παιχνίδι, εις βάρος των εθνών, της εθνικής και κοινωνικής συνοχής κάθε κράτους και της δυνάμεως που αποκτάται μέσω αυτών. Άλλωστε τώρα αποκαλύπτεται το αληθινό πρόσωπο της παγκοσμιοποιήσεως

Ένα από τα μέτρα που ελήφθησαν στην χώρα μας,

 μετά την προσπάθεια εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών από την Τουρκία, τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2020,είναι η ενίσχυση του γνωστού ως «φράχτη του Έβρου», σε όλο το μήκος του ποταμού. Πολλές φορές οι υπουργοί, φωτογραφίζονται δίπλα στον περιβόητο φράχτη, που κατασκευάζεται με σκοπό την εμπόδιση των μεγάλων ροών και που παραβιάζεται ήδη το αποπερατωθέν τμήμα του με διαστολείς μετάλλων, που φέρουν μαζί τους ,οι «πρόσφυγες». Ο πρωθυπουργός ζητάει Ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση για την περάτωση του φράχτη, υποτιμώντας την ανθρώπινη δυναμική παρουσία των εθνοφυλάκων και των συνοριοφυλάκων, που προσφέρουν υπηρεσίες άνευ καταλλήλου εξοπλισμού. Επίσης, αγνοώντας τις ανάγκες για πραγματική φύλαξη των συνόρων, ο αρμόδιος υπουργός, μειώνει ακόμη και τον αριθμό των συνοριοφυλάκων που είναι τοποθετημένοι στις διευθύνσεις του νομού Έβρου, αποσπώντας άνευ αιτήσεώς τους μερικούς εξ αυτών, σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως καταγγέλλει η ένωσή τους. Η υποτονική παρουσία του στρατού βεβαίως εξακολουθεί να είναι θέμα προς συζήτηση.

  Η εμμένουσα πολιτική του δήθεν σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δρά εις βάρος των κατοίκων των ακριτικών περιοχών.

 Όλοι γνωρίζουν τις φθορές που υφίστανται οι περιουσίες τους και οι σοδειές τους, τα κοπάδια και οι οικογενειακές εστίες, όλοι γνωρίζουν την δράση των διακινητών, είναι δύσκολο όμως να αποδοθεί η δικαιοσύνη που απορρέει από τον συνταγματικό χάρτη της Ελλάδος. Οι λόγοι είναι εμφανείς. Εμφανείς είναι και οι πράξεις των διακινητών, των προστατών τους ΜΚΟ, αλλά και των απωλειών ανθρώπινων ζωών που έχουν προκαλέσει διακινητές κινούμενοι στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας οδού, προκειμένου να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο. Αλλά και οι μεγάλες πυρκαγιές του δάσους της Δαδιάς και των υπολοίπων  δασικών εκτάσεων του Νομού, που μπήκαν από ανθρώπινο χέρι και πέρυσι έδωσαν την μαύρη πρωτιά της Ευρώπη, στον Έβρο για την απώλεια 1.000.000 πρασίνου γής , υπάρχουν βάσιμες υποψίες και ενδείξεις ότι από λαθρομετανάστες ξεκίνησαν.

Γεγονός είναι ότι το θέμα που θέτει τώρα η Γερμανία, η φέρουσα μεγάλη ευθύνη για την αύξηση των ανεξελέγκτων μεταναστευτικών ροών, θα αποκαλύψει την σαθρή και ανεπαρκή διοίκηση της ΕΕ, αλλά και το εύπιστο, ανίκανο πολιτικό δυναμικό των περισσοτέρων χωρών που την απαρτίζουν.

Όσο για την Ελλάδα, για άλλη μία φορά θα αποδειχθεί, ότι οι εφιάλτες έχουν όνομα και πλησιάζει ο καιρός που θα αποκτήσουν και ποινικό μητρώο.

 Εξουσιοδότηση δεν εδόθη ποτέ από τους Έλληνες, σε οποιαδήποτε κυβέρνηση του προσφάτου παρελθόντος, να μετατρέψει μία ευνομουμένη κάποτε χώρα, σε χώρο συγκεντρώσεως ατόμων αγνώστου προελεύσεως και σκοπών, αντικαθιστώντας τον πληθυσμό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου