Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Οικονομικές προτάσεις του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου για τις ακριτικές περιοχές

 


Στις 9 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα η συνέντευξη του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, Πρόεδρου των "ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ" στα πλαίσια της 88ης ΔΕΘ. Εκ μέρους του δικού μας ιστολογίου ερώτηση στον κ. Εμφιετζόγλου κατέθεσε ο καλός φίλος και συνεργάτης μας κ. Μόντι Κολίλα.

Η ερώτησή μας προς τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου:

Οι πληθυσμοί στις ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας μειώνονται δραματικά. Ένας κύριος λόγος οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των εκεί περιοχών. Ποιες οι δικές σας οικονομικές προτάσεις για να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα στις περιοχές αυτές;

Απάντηση:

Είμαστε το μόνο κόμμα το οποίο ενδιαφέρεται για τα σύνορα γιατί έχω ζήσει τα σύνορα. Δουλεύοντας επί εξήντα χρόνια έζησα κοντάς τους, είδα τα προβλήματά τους, είδα τις αγωνίες τους και πονάω για τα σύνορα. Να σας θυμίσω ότι, οι Βυζαντινοί φροντίζαν τα σύνορά τους, όταν σταμάτησαν όμως να τα φροντίζουν συρρικνώθηκε η αυτοκρατορία μέχρι που έπεσε και η Κωνσταντινούπουλη. Τα σύνορα είναι όπως τα χέρια ενός άρρωστου, το κρύωμα ξεκινάει από τα χέρια του και καταλήγει στην καρδιά. Εμείς λέμε, μια δημιουργία λωρίδας από την Θεσπρωτία μέχρι τον Έβρο με μηδενική φορολογία. Όποιος δραστηριοποιείται εκεί να μην πληρώνει φόρο. Είναι μια δικαίωση για τους εκεί κατοίκους οι οποίοι δεν έχουν λίγες δυσκολίες λόγω καιρικών συνθηκών, της αδράνειας του κράτους κλπ. Επίσης θα αποτελέσει ένα κίνητρο για να παραμείνουν οι ήδη κατοικούντες αλλά και νέοι κάτοικοι. Για παραίδειγμα με φθηνότερο πετρέλαιο στη Φλώρινα και κάτοικοι άλλων περιοχών θα κινηθούν προς τη Φλώρινα κι έτσι θα κινηθεί ακόμη περισσότερο και η τοπική οικονομία. Σημαντικό δε, είναι πως όχι μόνο δεν θα χρειάζεται πλέον οι Έλληνες να πηγαίνουν στα Σκόπια αλλά γιατί να μην έρχονται οι Σκοπιανοί στην Ελλάδα; Ντρέπομαι που θα το πω αλλά είναι αλήθεια, δυστυχώς οι Έλληνες αναγκάζονται να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις τους στα Σκόπια όπως σούπερ μάρκετ, καύσιμα κι όχι μόνο. Όταν στη Φλώρινα έχει καλύτερης ποιότητας καύσιμα αλλά και φθηνότερο τότε θα προτιμήσουν την Φλώρινα και όχι τα Σκόπια. Βέβαια για τη λύση του δημογραφικού σε αυτές τις περιοχές έχουμε να προτείνουμε κι άλλα πολλά μέτρα τα οποία όμως δεν προλαβαίνω τώρα να σας αναλύσω. Το ίδιο ισχύει και για τα ακριτικά νησιά του Ιουνίου και του Αιγαίου τα οποία είναι διαμάντια για την πατρίδα μας. Δεν χρειάζονται ανεμογεννήτριες αλλά φροντίδα και κάλυψη των βασικών αναγκών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου