Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαθητική παρέλαση: Αφρικανοί, ισλαμιστές, Αλβανοί, ελληνικά «σούργελα» κλπ. ο «ανθός της ελληνικής νεολαίας»

Μαθητική παρέλαση: Αφρικανοί, ισλαμιστές, Αλβανοί, ελληνικά «σούργελα» κλπ. ο «ανθός της ελληνικής νεολαίας» Αφγανοί, Αλβανοί, Αφρικανοί, Πακιστανοί κτλ., σήκωσαν σήμερα την ελληνική σημαία στις μαθητικές παρελάσεις, είτε επειδή στάθηκαν τυχερά στην κλήρωση, είτε επειδή στα σχολεία τους πλέον είναι η μεγάλη πλειοψηφία. Αλλωστε τα σχολεία στις πυκνοκατοικημένες περιοχές, δυτικά και πέριξ της πλατείας Ομονοίας, μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια, τα παιδιά των αλλοδαπών είναι είτε πλειοψηφία, είτε οι μοναδικοί μαθητές στις τάξεις. 



Υπάρχουν τάξεις που ο πιο... "Ελληνας" μαθητής, είναι Αλβανός που οι γονείς του ήταν μετανάστες πρώτης γενιάς. Ετσι λοιπόν οι διάφορες "φυλές του Ισραήλ" σήκωσαν την ελληνική σημαία και μακάρι να ενστάλαξε στην ψυχή τους κάτι από το μεγαλείο του Ελληνισμού και να μην ήταν απλά και μόνο ένα "χάπενινγκ" γι αυτά τα παιδιά. Εντύπωση προκάλεσαν και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στην παρέλαση φορώντας ισλαμική μαντήλα.  Για πειθαρχία και για σωστή παρέλαση με βηματισμό και στάση του κορμιού, ούτε λόγος. 

Οι μαθητές άλλωστε διαπλάθονται από τους καθηγητές και τους δασκάλους και αυτοί που υπηρετούν αυτή την στιγμή σε τέτοιες θέσεις στα ελληνικά σχολεία (τα κρατικά, γιατί τα ιδιωτικά έχουν πολύ πιο αυστηρά κριτήρια) δεν έχουν καμία σχέση στην μεγάλη τους πλειοψηφία με τις σεπτές μορφές των δασκάλων και των καθηγητών των περασμένων δεκαετιών. Ενα μάτσο κακοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, "προοδευτικής", στην πλειοψηφία τους, κατεύθυνσης που δεν βρήκαν άλλη δουλειά και κατέληξαν στα δημόσια καθηγητές και δάσκαλοι και μέχρι εκεί. 

Τι είδους παρέλαση και απονομή τιμών στη Σημαία να διδάξουν σε Ελληνόπουλα και αλλοδαπούς που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία; Γι αυτό και βλέπουμε διάφορα "σούργελα" καθηγήτριες της κακιάς ώρας, άλλη με καυτό "μίνι", άλλη με βαθύ ντεκολτέ, να επιδεικνύονται στις παρελάσεις, σαν να πηγαίνουν σε πάρτι ή σε κλαμπ. 

Πολλά και τα εφετινά κρούσματα, ξεχωρίζει η συγκεκριμένη καθηγήτρια σε πόλη της Πελοποννήσου: Οι μουσουλμάνες μαθήτριες διέφεραν ενδυματολογικά από όλες τις υπόλοιπες συμμαθήτριές της, καθώς εκτός από τη μαντίλα, φορούσαν παντελόνι και ζακέτα κρύβοντας κάθε σημείο του σώματός της. Αυτό είναι ερώτημα κατά πόσον είναι πλέον δεκτό. Υπάρχει συγκεκριμένος ενδυματολογικός κώδικας και συγκεκριμένη συμπεριφορά στις παρελάσεις, που δεν τηρείται. Με τον λογική του "σεβασμού" στην θρησκεία των αλλοδαπών, την επόμενη φορά μπορεί να έρθουν παιδιά ανιμιστών με στολή φυλής της αφρικανικής ζούγκλας και να παρελάσουν. Γιατί να κάνουμε διακρίσεις; πηγή
http://www.pronews.gr/koinonia/642226_mathitiki-parelasi-afrikanoi-islamistes-alvanoi-klp-o-anthos-tis-ellinikis-neolaias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου