Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ…


                                   Image Credits: Tim Brinton.
Για να καττλήξουμε στο καμουφλάζ της κυβερνητικής πολιτικής πρέπει να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: η ελληνική κοινωνία έχει τα θεμέλιά της στη μεσαία τάξη. Από τα αρχαία χρόνια. Οι εργαζόμενοι γονείς που στηρίζουν τα παιδιά τους για να έχουν ένα μέλλον στην κοινωνία και επενδύουν σε αυτά το μισθό τους με τον οποίο ζει η οικογένεια. Η μεσαία τάξη δεν έχει τον πλούτο. Μετρά τα λεφτά που ξοδεύει. Παίρνει στεγαστικό δάνειο για να φτιάξει ένα σπιτικό και το ξεπληρώνει για 20 χρόνια… Η μεσαία τάξη, όμως, δεν ζει και μέσα στη φτώχεια.
Ομαλότητα και σταθερότητα
Ο μισθός επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες και για να παρέχει μια αξιοπρεπή διαβίωση στα μέλη της. Σε μια αρχαία τραγωδία του Ευριπίδη, ο μεγάλος τραγωδός, -μέσα από τους ήρωές του- αναφέρει πως είναι υγεία η μεσαία τάξη για μια δημοκρατική κοινωνία, γιατί από τη μια οι πλούσιοι ψηφίζουν καιροσκοπικά για να αυξάνουν τον πλουτισμό τους και από την άλλοι οι φτωχοί ψηφίζουν με οργή και αγανάκτηση διαταράσσοντας αμφότεροι την ισορροπία. Έτσι, η ομαλότητα και η σταθερότητα εξασφαλίζεται μέσα από μια ισχυρή μεσαία τάξη.

Πώς εξοντώνεται η μεσαία τάξη

Όμως, η μεσαία τάξη πλέον δέχεται απροκάλυπτα επίθεση από το Κράτος που η ίδια στηρίζει!  Με πρωτοφανή ψυχρότητα επιβάλλονται φορολογικά μέτρα που ξεπερνούν κάθε φαντασία με αποκορύφωμα το φόρο ακίνητης περιουσίας με τον οποίο οι πολίτες καταβάλουν «Ενοίκιο» στο Κράτος που τους αφήνει να έχουν σπίτι! Η μεσαία τάξη χάνει σιγά-σιγά την ιδιοκτησία της, το εισόδημά της και φτωχοποιείται. Οι γεννήσεις μειώνονται, η ανεργία καλπάζει και οι δομές της κοινωνίας αποσταθεροποιούνται.
Είναι σαφές πως μια κοινωνία με υγιή πνευματική υπόσταση θα αντιδρούσε με κάποιον τρόπο σε αυτό τον παραλογισμό και την απροκάλυπτη παραβίαση των δικαιωμάτων του πολίτη.

Πώς καμουφλάρεται το έγκλημα

Ωστόσο, εδώ επεμβαίνουν τα «Καμουφλάζ». Σε πρώτη φάση η τηλεόραση που αναλαμβάνει να «ενημερώσει» τους πολίτες για τα προβλήματα της κοινωνίας αποπροσανατολίζει πλήρως και κατευθύνει την κοινή γνώμη «παράλληλα» με τα συμφέροντα που καταστρέφουν τη μεσαία τάξη. Από την άλλη η ίδια η Κυβέρνηση «πουλά» με τον πλέον χυδαίο τρόπο «δικαιώματα». Δικαιώματα τεχνητά που αφορούν μια μικρή μειοψηφία (πχ. ταυτότητα φύλου, ευθανασία κλπ), βαφτίζοντάς τα «πρόοδο». Και θα φέρει κι άλλα πολλά. Τα πάντα αν χρειαστεί. Τα πάντα προκειμένου να μη μειώσει τη φορολογία ούτε μισό λεπτό και να κρατήσει τους πολίτες ναρκωμένους και διχασμένους όσο θα ψαχουλεύει τις τσέπες τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου